dissabte, de febrer 28, 2009

Cròniques de l'altra banda (XLV): De Consum, Telecomunicacions i pre-inauguracions

Dijous vam fer una mena de pre-inauguració de la nova seu del Consell Comarcal de l'Alt Camp, o almenys de la sala d'actes, un espai obert a totes les entitats i associacions de la comarca. Va ser la presentació del Pla Alt Camp Connecta, a càrrec del secretari de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Bosch. A l'acte (en la imatge) van assistir més de trenta persones, entre els quals alcaldes i regidors de municipis que tenen problemes en la recepció de telefonia mòbil, internet de banda ampla i TDT. La Generalitat ha anunciat una inversió de tres milions d'euros en la comarca per millorar la cobertura d'aquests serveis. Estarem atents a què aquests diners es tradueixin en un salt endavant de l'Alt Camp en aquets serveis bàsics per al seu desenvolupament.

Dimecres vam tenir una altra visita d'un departament del Govern català, concretament del director de l'Agència Catalana de Consum (ACC), Jordi Anguera. Es va signar un conveni entre ACC i Consell Comarcal de l'Alt Camp en què es deleguen les competències de consum a l'ens municipal. Molta feina està fent la tècnica de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) de l'Alt Camp, la Lurdes Quintero, i en vam fer balanç el dimecres mateix. Una dada: en el 2008 s'han superat les 300 actuacions, un 68% més que el 2007.

Més d'un dels que llegireu aquest post haureu sentit aquesta setmana -i ho podeu fer fins dijous- un anunci a RAC-1 sobre la inauguració de la nova seu del Consell Comarcal de l'Alt Camp. Serà aquest divendres vinent, 6 de març, amb la presència del conseller de Governació, Jordi Ausàs. M'ha fet il·lusió sentir-lo un parell de cops mentres escoltava el programa del Clapés, sobretot l'eslogan final, 'La força dels pobles', creat per les treballadores i treballadors del Consell. Aquesta setmana hem de polir els detalls per aquest dia històric de la comarca de l'Alt Camp.