diumenge, de març 01, 2009

L'Aquí, un comiat que em dol (II)

Aquests darrers dies molts i moltes hem viscut amb una certa commoció la desaparició del diari Aquí. Ja en vag parlar fa tres dies en aquest post, però les reaccions que hem pogut veure en forma de posts en diferents blogs m'animen a seguir comentant aquesta trista notícia. En parla l'Òscar Ramírez amb l'entrada L'Aquí ens diu adéu, incloent una interessant carta oberta al director, en Lluís González.

També en David Fernández tracta la notícia a Adéu als amics del diari Aquí, relacionant-ho amb la desaparició d'Espais 7 i la redacció reusenca del diari El Punt. "També caldria analitzar la pèrdua dels mitjans gràfics a Reus, la qual malauradament ja fa temps que ha deixat de ser una ciutat capdavantera en aquest sentit", ens diu en David. O també trobem un post al Blog del Catarrà.

Reus Digital també ha parlat de la desaparició del diari gratuït amb una notícia, que també hem vist a FM Tarragona o a Comunicació 21. També és interessant llegir els comentaris publicats a blogs i webs, que demostren la bona acceptació i crítiques positives que genera l'Aquí.

També al Facebook hi ha hagut moviment, amb un grup titulat Amb l'Aquí, el nostre gratuït, on el diumenge al matí ja hi havia 175 membres i 16 missatges. L'editorial de l'Aquí de la darrera edició també el podeu llegir en aquest grup i no té pèrdua. Envia uns quants missatges a navegants molt interessants. Esperem que els rebin qui els toca fer-ho. Avui em tocaria escriure l'article de la contra dels dilluns però l'Aquí no surt demà. Em sento estrany i trist.

3 comentaris:

Octavi ha dit...

Realment és una llàstima. Crec que l'Aquí feia un gran producte. Amb pocs mitjans es va fer un diari de referència a la ciutat. Si tingués el bloc obert hagués fet un 'post', segurament me'l reservo per al mes de juny. Allà hi treballaven grans professionals que segur que ben aviat trobaran feina. Són temps molt complicats per a la nostra professió. I el pitjor és que sembla que això no s'atura.

Anònim ha dit...

També em sap molt greu. Jo n'era un lector fidel i penso que aquest diari tenia una qualitat superior a la de la resta dels gratuits d'aquesta zona (i també millor que alguns de pagament).
En les seves "poques" pàgines trobava una bona font d'informació de les notícies més destacades d'aquí i de tot arreu. El trobaré a faltar cada matí.
XAREL_10

Anònim ha dit...

Octavi, per què al juny? És una data a l'atzar, o ha de passar alguna cosa llavors?