diumenge, de març 22, 2009

Cròniques de l'altra banda (XLVIII): De camins i castells

Una setmaneta carregada d'històries vàries, tant a Valls com a Montblanc i Tarragona. Començavem dilluns a la capital de la Conca de Barberà, en la magnífica sala de plens del Palau Alenyà, en la presentació del Camí de Sant Jaume en el seu pas per la Ruta del Cister. Es tracta d'una iniciativa interessant de la Generalitat per potenciar una mica més el turisme a l'Alt Camp i a altres punts del país, però fins el 2010 no serà massa operativa. També a Montblanc es va presentar dimecres la Trekorientació 2009, que també és víctima de la crisi i passa de les tres proves de l'any passat a només una, a Poblet. El 2010 es farà a Santes Creus. Segur, però, que serà un exit, sobretot per la dedicació que hi posa l'empresa organitzadora, Drac Actiu. Si teniu ganes de córrer o caminar, apunteu-vos a l'agenda el diumenge 19 d'abril.

Continuem fent feina a favor de la Igualtat, amb una xerrada dirigida a les empreses. La vam fer dimecres i tot i que no va venir massa gent es va obrir un debat interessant. Dimarts es va inaugurar l'Espai Jove de Figuerola i també hem fet difusió de la VII Cursa i Caminada Bràfim-l'Ermita del Loreto i de la III Jornada Mediambiental de Montferri. Des del Departament de Premsa i Comunicació del Consell de l'Alt Camp donem suport a la difusió de les activitats i iniciatives dels municipis de la comarca.

Djous vam anar al Caixafòrum de Tarragona en la presentació del programa 'Fem un castell?', en el qual hi ha col·laborat de forma important el Consell Comarcal de l'Alt Camp. Va venir molta gent, sobretot de les colles castelleres tarragonines, que van bastir tres pilars a la Rambla Nova. 'Fem un castell' ofereix una guia i un material didàctic formidables per donar a conèixer aquesta tradició tan arrelada a diferents punts del Camp de Tarragona i la resta de Catalunya. Feia goig veure tants nens construint castells -fins i tot vaig veure un inèdit 3 de 10 net- i familiaritzant-se amb el vocabulari casteller. Ara hem de buscar data per a la presentació de 'Fem un Castell?' a Valls.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Sap una mica de greu aquesta foto... amb un mapa de les quatre províncies, qaun se suposa que els polítics d'ERC aboguen per la Catalunya completa, pels Països Catalans.

Però bé... després de veure vigilants de Levantina de Seguridad a emblemàtics indrets que depenen de la Conselleria de Cultura i M. d. C. ja res m'estranya.

Bon dilluns.

jordi salvat ha dit...

Et fixes en tots els detalls... però algú ho ha de fer.

Salut!