divendres, de març 27, 2009

Cròniques de l'altra banda (XLIX): Un any a l'Alt Camp

El 27 de març de 2008 va ser la primera jornada com a cap de Premsa i Comunicació del Consell Comarcal de l'Alt Camp. D'aquell debut ja fa un any. El balanç que faig d'aquest primer any a "l'altra banda" és molt positiu. He disfrutat de molta llibertat a l'hora d'engegar un servei de Premsa i Comunicació en una administració que és la germana peita de l'estructura política del nostre país. El meu gran objectiu ha estat donar visibilitat a la feina que fa el Consell Comarcal, que és molta més de la que m'imaginava quan Carme Mansilla em va proposar incorporar-me al seu equip. La clau és tenir ganes de fer coses.

En un any m'he convertit en un defensor radical dels Consells Comarcals per la tasca que fan en els municipis mitjans i petits. Des de Barcelona o Tarragona es veuen les coses molt diferents que des de Valls o trepitjant el territori. He recorregut un territori que amaga racons tan encantadors com inesperats. M'encanta trepitjar territori. Tinc records molt macos de Selmella, el Pla de Manlleu o Mont-ral per posar alguns exemples. He conegut i valorat la tasca dels alcaldes que compaginen la seva feina amb la cosa pública. El Consell de l'Alt Camp fa una gran feina gràcies a un equip de tècnics joves i molt preparat i efectiu. Ho vam demostrar, per exemple, dimarts en una trobada (en la imatge) amb els sidicats per analitzar la crisi actual i mesures per combatre-la. A la sessió de treball hi eren els màxims responsables provincials d'UGT i CCOO.

Vaig començar a treballar al Consell Comarcal a la seu del Passeig de l'Estació, un espai que s'havia quedat petit des de molt abans que hi arribés. Des de finals de gener estem a la seu del carrer de Mossèn Martí, amb gairebé mil metres quadrats i una gran operativitat i funcionalitat. La inauguració, fa just tres setmanes, va ser una jornada històrica i molt emocionant. Projectes en marxa n'hi ha molts. Aquesta setmana hem presentat la campanya 'Passa't a la Bossa nova' per lluitar contra l'ús excessiu de les bosses de plàstic. Repartirem fins a 6.000 bosses reciclades, a més de bosses compostables pel comerç i embolcalls pels entrepans dels escolars.

Com us he dit abans, hi ha molta feina per fer. Si entreu a la nostra web ho veureu. Volem obrir-nos encara més a la ciutadania, col·laborant estretament amb les entitats i associacions que vulguin fer coses, conscients però que la situació econòmica ens limita els recursos econòmics disponibles. Ens cal, doncs, imaginació i optimitzar al màxim del que disposem. Personalment vull seguir treballant en comunicar la feina que fa el Consell Comarcal de l'Alt Camp i aprendre encara més. Perquè en aquests dotze mesos he après molt de les persones amb les quals he col·laborat. I aprendre coses noves gairebé cada dia és un plus que cal valorar. Moltes gràcies!