dijous, de maig 28, 2009

La millor generació blaugrana

Aquest matí em sento molt afortunat. Ahir vaig veure com el Barça guanyava la seva tercera Copa d'Europa de la història. En només 17 anys l'equip blaugrana ha aixecat tres cops el màxim títol continental. Recordo el 1992 quan vam guanyar la primera a Wembley. Tenia 14 anys i vam embogir pitant amb la moto per Torredembarra. El 2006 em tocava treballar però amb l'Octavo i vam tornar a embogir amb els gols d'Eto'o i Belletti. I ahir vam viure el tercer títol amb una pantalla gegant en un jardí de Creixell, la final en què el Barça va ser més superior i va culminar un triplet històric. Després vam celebrar-ho a la plaça Catalunya amb una alegria inmensa.

Em sento afortunat perquè formo part de la millor generació de seguidors del Barça. No recordo la desfeta de Sevilla però si la Liga de Venables i fins i tot les victòries contra la Juve i el Goteborg. Ho trobo inaudit però genial. He vist guanyar ja deu lligues blaugranes. Em considero cruyffista perquè amb ell vaig enganxar-me de veritat al Barça i vam viure experiències inoblidables, com Tenerife, Wembley i el penal de Djukic. L'època de Van Gal la recordo com una etapa fosca, tot i les dues lligues. No cal dir res de Gaspart. Però va arribar Laporta i em sento laportista. No és la primera vegada que ho dic. Laporta l'ha cagat més d'un cop però ens ha fet guanyar dos 'Champions' i tres lligues. Ell també és el gran responsable d'haver triat Guardiola.

Sóc afortunat perquè he vist jugar i entrenar Guardiola, un geni grandiós. I estic convençut que el veuré presidir el Barça. He vist jugar Stoitxkov, Koeman i Laudrup; Ronaldinho, Eto'o i Deco; Henry, Messi, Xavi, Iniesta, Puyol... i continuaria. Ara ja tenim tres Copes d'Europa i comencem a equilibrar la gloriosa història del Barça amb els títols que té a la vitrina. Però encara queda camí per fer. El triplet és ara per ara inassumible mentalment. Ho aconseguirem d'aquí a unes setmanes. Ara seguiem flotant en un núvol i gaudint de la millor temporada blaugrana de la història i exhibint amb orgull el nostre barcelonisme. I seré conscient que formo part de la millor generació blaugrana. Em sento afortunat.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Despres de Celebrar la Champions..
Aquest diumenge al vespre potser en podem celebrar un altre!!
5 pilots del Biketrial Costa Daurada Torredembarra a l'Europeu!
Aquest cap de setmana es disputa el Campionat d'Europa, a l'Escala (Girona), 30 i 31 de maig.
"La Champions" del Biketrial es concentrarà a l'Escala.

5 pilots del club torrenc, Biketrial Costa Daurada Torredembarra i pendran part amb l'esperança d'aconseguir algun podi, els bons resultats es vendran cars ja que hi ha un total de 162 pilots, els millors d'Europa; Àngel Batlle en Sènior, on lluitarà per un podi y fins i tot per la victoria.
Si guanyo... Diumenge al vespre anem a pitar!

Octavi ha dit...

Ke gran!!!! Encara recordo la del 2006, celebrant-ho els dos a la redacció del Més Tarragona... i després a la Plaça de la Font!!! Eto'o, Eto'o...!!!!!

Jordi Roca ha dit...

I els Bakero, Goiko, Eusebio, Txapi i Sergi.

I Ivan de la Peña o Celades.

I Ronaldo, Romario i Rivaldo.

I Figo. Perquè no?

JEB ha dit...

El millor equip de futbol de la història. No tinc més paraules.

jordi salvat ha dit...

Quin dia de ressaca blaugrana avui!!!

Jordi,

Tú i jo ens hem deixat noms, com el de Zubi, Amor o Nadal; o Luis Enrique, Pizzi, Roger... el Barça és molt gran

Rosa Maria Guasch Alberni, de CAL MISTERI ha dit...

Visiteu:
notciesdelatorre.blogspot.com/