diumenge, de maig 23, 2010

El gran fracàs d'Hereu (tot i que encara n'ha tret profit)

Sopant amb bons amics, va sortir aquest dissabte la consulta de la Diagonal de Barcelona. Que n'opines Jordi? I me'n vaig adonar que no n'havia parlat al blog tot i que és un tema que m'ha intereressat com a fenomen i per les seves conseqüències. El fracàs de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha estat molt sonat. I ho ha estat per diverses causes. Com vaig dir quan ahir m'ho van preguntar, en països anglosaxons Hereu ja faria dies que hauria dimitit i se n'hauria anat cap a casa. Però la nostra cultura política és molt diferent i, fins i tot, l'alcalde de Barcelona n'ha tret profit d'un fracàs personal seu. Formidable!

Les arques municipals barcelonines s'han gastat tres milions d'euros en una consulta que només ha aconseguit un 12% de participació, tot i que es podia votar presencialment i per internet i la campanya propagandística ha estat per terra, mar i aire durant moltes setmanes. L'opció que ha guanyat fregant el 80% ha estat la terceram la que no defensava l'ajuntament -gairebé silenciant-la- i és que la Diagonal no sigui ni una rambla ni un boulevard. Tot això és un fracàs impressionant per Hereu, però és que a més hi hem de sumar múltiples problemes informàics i irregularitats. L'alcalde va afirmar que havia votat quan no ho havia fet. El cap de l'oposició municipal ho va intentar fer set cops i no ho va aconseguir. Desenes de ciutadans van denunciar problemes en la seva votació.

Tot en conjunt és més que lamentable, però Hereu continua al capdavant del consistori barceloní i, a més, s'ha carregat el seu primer tinent d'alcalde, Carles Martí, amb qui el 2006 es disputava la successió de Joan Clos i continuava com a gran alternativa d'un alcalde cada cop més devaluat i poc creïble. Amb el cessament de Martí i la coordinadora tècnica de la consulta, Hereu i el seu govern dóna per tancat aquest trist episodi, un capítol més en aquesta imaparable decadència del govern socialista que fa tres dècades que regeix l'Ajuntament de Barcelona. Hi ha qui diu que Hereu està fent bo Joan Clos. I això si que té mèrit!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El ridícul que ha fet ha estat inigualable: mentides en dir que havia votat quan no era cert, suplantació d'identitat, una propaganda excessiva i sectària que amagava una opció, constants errors en el sistema informàtic, punts de votació il·legals... És el que passa quan els que no creuen vertaderament en la democràcia organitzen consultes: que són un fracàs amb un 12% de participació tot i la brutalitat de recursos emprats.

jordi pla ha dit...

No el dóna per tancat! Ara culpa a l'empresa informática per haver fallat el sistema i no vol pagar-li.
I l'oposició tampoc el tancarà. I els jocs d'hivern han passat al calaix i els de la neu, bramant.
No considero que li hagi tret profit a res. No et preocupis.