dijous, de maig 13, 2010

Indigència intel·lectual



Aquest vídeo és un dels minuts més lamentables que ha viscut la televisió de l'Estat espanyol del segle que ja fa una dècada que ha començat. L'amic Manolo Lama ens té acostumats des de fa anys a aquest periodisme esportiu carajillero tenyit d'un fastigós madridisme malaltís. Aqest periodisme tavernari (i cavernari) té el seu públic i en les televisions privades el que compten són els quartos. Però el que hem vist que fa amb un pobre indigent alemany acompanyat d'una colla de "garrulos" matalassers hauria de representar el seu acomiadament automàtic.

El més al·lucinant és que no es tracta d'un moment d'exitació en el fragor d'un esdeveniment esportiu sinó d'una connexió en un noticiari. Hi ha una premeditació, una preparació que l'únic que demostra és una indigència intel·lectual i una qualitat humana sota uns mínims inacceptables en un país democràtic. Manolo Lama busca la rialla fàcil a través de la humiliació d'un pobre indigent, de la desgràcia humana. El periodita de Cuatro ja ha demanat disculpes. N'hi ha prou? En el mitjà televisiu s'estan superant uns límits que ens aboquen a un panorama molt perillós i potser ha arribat moment de dir prou.

2 comentaris:

resnoesmesqui ha dit...

Cal dir prou !!!. No tot val per l'audiència. El periodisme entès com espectacle es fa runyòs i podrit.
Cal dir prou !!!. Amb les notícies inventades o subtilment preparades per afavorir ideoligies concretes sense respectar a la mes mínima normes de moral.
Cal dir prou!!!, als programes que viuen de les misèries dels altres, dels que viuen gràcies a corruptes i mafiosos, que s'enriqueixen a força de enganys i
enfotresen's de gent.
Cal dir prou!!! als periodistes que es creuen amb el do de la veritat absoluta, que no deixen mai excletxes per el debat i el convenciment.



Gràcies, Jordi per aquest escrit. Jo no ho vaig pas veure. Fa temps que no veig certs programes, ni escolto a certs periodistes. Les meves dosis de mala llet s'estaben malgastant amb crètins....amb les cose que hi ha per posar-se de mala llet: la fam, la misèria, la xenofòbia, l'homofòbia, els maltractaments, les injusticies socials, eclasiastics corruptes, polítics que venen i que compren...


Una abraçada

Jordi Solé

Anònim ha dit...

Bé l'estupidesa humana és patrimoni universal. I cal reconèixer que: de casos de manipulació informativa, ja no és donen només en televisons extrangeres com en aquest cas, si no també en la nostra televisió i com a mostra dos botons.
1.- Silenciar la xiulada a Hereu en el concert de Moncho
2.- Amplificar la consulta de la diagonal i posar sordina a les consultes per la independència.

X.