dijous, de juny 23, 2011

Els blogs estan vius

Hi ha qui diu que els blogs estan en decadència. Ja us he dit més d’un cop que no, que ens trobem davant d’un darwinisme cibernètic i que la selecció natural només permet sobreviure als més preparats i aquests són els qui estan dotats de regularitat, de persistència i ganes de tirar endavant el seu blog. En un present marcat per les xarxes socials hi ha blogs que neixen i triomfen en ple any 2011. El cas més paradigmàtic és el del periodista i amic Josep Baiges. El Món de Reus ha estat un fenomen a la capital del Baix Camp durant les recents eleccions municipals. Ha estat una referència en una ciutat on el Twitter bull. Curiosament, l’amic Baiges ha anunciat un alto el foc blocaire aquesta mateixa setmana. Esperem que sigui temporal.

Un twittaire de piuladissa constant com en Josep Bargalló ha llençat fa poc el seu blog, Torredembarra sur mer, un espai que haurem d’anar seguint. Ha demostrat una gran activitat des del seu debut el 7 de juny, el mateix dia que va saltar a l'arena blocaire la Montse Palau amb el seu Babiloniagin. Blocaires torrencs que animen una Torresfera una mica encallada en la polítical els fantasmes i els caçafantasmes i en un anonimat que sovint fa pudor de claveguera. Aire fresc! Blogs que haurem d'anar seguint.

A la capital de l’Alt Camp ha nascut aquesta setmana un blog anònim però que promet, La Taverna, creat pel Ros de can Fulleda. Dilluns es va presentar i dimarts va penjar el segon post. Mossega però ho fa amb una certa elegància. Esperem que l'anonimat no esgavelli el projecte. Tenim també el blog Nicaranicreu, entre els quals hi ha el torrenc Xavier Zaragoza, i que ens permet seguir el projecte d'un camp solidari de Setem a Nicaragua. En resum, els blogs estan ben vius. Aquí en teniu una petita mostra. Només cal remenar una mica per la xarxa per trobar noves i interessants propostes.