diumenge, de juny 26, 2011

Rumors que són virus

Aquest cap de setmana llarg l'he aprofitat, entre altres coses, per rellegir un interessant llibre d'en Ferran Ramon-Cortés, o gaire llarg però que fa reflexionar com orgeixen els rumors a les organitzacios, com s'escapen com si d'un virus es tractés i com fan molt de mal. Aquest és el títol de l'obra: Virus. En aquesta època de canvis en administracions públiques després de les eleccions del 22-M, incerteses a la privada i tam-tams de retallades a tot arreu és un moment ideal per tornar a llegir aquest llibre, que ja fa quatre anys que va ser editat.

Ramon-Cortés estableix un paral·lelisme gairebé perfecte entre una epidèmia en un idil·lic complex hoteler de les Illes Verges nord-americanes amb una cadena de rumors que estan afectant de forma demolidora una empresa. Troba punts de contacte importants entre els dos processis i el més interessant: com prevenir i com combatre els rumors-virus. Si teniu capacitat de decisió o d'influir en la comunicació interna de la vostra organització us recomano que llegiu aquest llibre.

També us recomano llegir el darrer llibre d'en Ferran Ramon-Cortés: Escoltar amb els ulls. Ajuda a millorar la comunicació interpersonal i... a combatre els rumors.