dissabte, de juny 04, 2011

Ja tenim pacte a Torredembarra

En el proper número del Diari de la Torre faré un article més llarg analitzant el pacte de govern que surt de les eleccions municipals del 22-M a Torredembarra, però m'agradaria fer un primer i breu anàlisi. L'acord entre CiU, el PP i el GIT és el pacte més previsible i lògic després dels resultats dels darrers comicis locals. Estava clara la predisposició de CiU i PP de tornar a compartir govern i que fos el GIT la tercera peça, evitant com fos tenir Maria Dolors Toda altre cop a l'executiu. Calia negociar i posar-se d'acord amb l'incombustible formació independent, que tot i estrenar candidat ha tornat a ser decisiva.

Han circulat molts rumors i diferents possibles pactes les darreres des setmanes, des de la sociovergència a un acord entre totes les forces ara a l'opsició més el GIT passant per un executiu amb CiU, ERC i ABG, però el pacte natural era el que finalment estrenarà aquest mandat. És un govern fort? Almenys només s'han d'entendre tres forces diferents, cosa que des de feia vuit anys no passava. Però el perill de la inestabilitat continua latent. Quatre anys és un periode molt llarg en política a Torredembarra.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Comencen un pacte i govern fort i el primer dia, el de la presentació, ja en falta un: ex-GIT ara de CIU!!!

Anònim ha dit...

Era el mes normal, vorem com fa el nou GIT el treball tenin en conte lo dit a la campanya electoral.

Anònim ha dit...

Una sentencia judicial pone fin a la ‘guerra del agua’ de Torredembarra diari de Tarragona

La batalla entre Aqualia y Sorea por ganar la concesión ha terminado con un fallo del TSJC en el que se reconoce que hubo irregularidades en el concurso, que finalmente ha ganado Sorea

Además, el fallo judicial (al que no hay posibilidad de seguir recurriendo, es decir, es una sentencie firme)

Por tanto, el gobierno que se constituye el próximo sábado y que mantiene la misma coalición de partidos que hasta ahora (CiU-PP-GIT), deberá tomar decisiones a nivel interno para ver qué pasó en estas puntuaciones erróneas de la mesa de contratación y si hay algún responsable a la hora de valorar las ofertas que se presentaron para la concesión del servicio.

Anònim ha dit...

Hay que leer la sentencia con tranquilidad y sin partidismo, no se cambian puntuaciones, el juez puntua ante el silencio del ayuntamiento y de Acualia, y da ganador a Sorea.
Ahora a preguntarse:
Cuando se firmara el contrato.