dimecres, de juliol 25, 2012

Saben governar?


Divendres passat vaig voler estrenar-me pagant zona verda a Tarragona -no per gust és clar- però no vaig poder. El parquímetre estava sabotejat i pintat amb un eloqüent “Ladrones”. La decisió del govern municipal de convertir en places de pagament la totalitat dels carrers i places del centre de Tarragona –concepte curiós aquest de centre- ha generat un rebuig molt gran entre la ciutadania, mentre els polítics locals s’afanyen a justificar la mesura a causa dels problemes de mobilitat de la ciutat. Queda en evidència que els polítics parlen un altre idioma, que no és del poble. La gent es queixa d’haver de pagar per aparcar i la resposta de l’Ajuntament és suprimir les poques places gratuïtes que quedaven. Quan hi havia bonança econòmica es van eliminar zones blaves i en situació de crisi s’augmenten les places de pagament. Saben governar?

Anem cap a Madrid. El govern espanyol ha aprovat un paquet de mesures per afrontar la difícil situació econòmica actual. Una d’aquestes mesures és pujar l’IVA al 21% en sectors que fins ara pagaven un 18 o fins i tot un 8%. També els autònoms reben un cop de pala governamental i veuen com els puja la retenció de l’IRPF del 15 al 21%. Aquestes són mesures per reactivar l’economia? Més aviat és una invitació a tancar empreses, a més atur o passar-se a l’economia submergida i a la frase aquella tan típica d’aquest país de “ho farem sense IVA”. Saben governar?

Llegeixo que l’Ajuntament de Calafell sancionarà amb multes de fins a 20.000 euros les persones que comprin al “Top manta”. Saben al consistori penedesenc quan són 20.000 euros? Aquesta sanció per comprar unes ulleres de sol per estalviar un grapat d’euros a més dels problemes de salut que poden produir? M’estimo més pensar que l’Ajuntament de Calafell està desesperat, amb uns comerciants que legítimament es queixen d’un competència deslleial dels manteros i unes eines legals insuficients per combatre aquest tipus de delinqüència. Anem a parar al Codi Penal, que depèn dels legisladors que triem cada quatre anys. Saben legislar?

L’escletxa entre la casta política i la ciutadania es va enxamplant. La desconfiança està més disparada que la prima de risc. I el més greu és que només un dels dos grups se n’adona.

Article publicat al setmanari NoticiesTGN