dijous, de juliol 12, 2012

Tarragona, zona de pagament




Aquest cap de setmana hem sabut que d’aquí a un curt període de temps serà impossible estacionar el cotxe de manera gratuïta al centre de la ciutat de Tarragona, ampliant al màxim el concepte centre de la ciutat. Lluny queda aquella promesa electoral –per cert complerta amb una celeritat insospitada– de Ballesteros en les eleccions de 2007 d’eliminar centenars de places de zona blava a Tarragona. En cinc anys han canviat tant les coses que ara es pintaran els carrers de diversos colors amb l’objectiu que ningú aparqui gratis.

Actualment era ja una tasca molt difícil però no impossible estacionar de franc el vehicle a una distància relativament propera al centre de Tarragona. Però era possible en certs carrers invertint grans dosis de paciència. El conductor era lliure de destinar uns minuts a buscar una plaça de zona blanca. Això aviat s’acabarà. Tarragona es convertirà en una ciutat encara més incòmoda per desplaçar-s’hi i més cara. Aparcar en un pàrquing subterrani és actualment un atracament a mà armada. Cada cop que ho faig em sento estafat. I més si ho comparem amb la veïna ciutat de Reus, amb unes tarifes més raonables. La voracitat recaptatòria a les zones blaves és brutal. Et passes deu minuts i ja tens la denúncia al parabrises. Quina gran efectivitat! La grua no para de treballar, prioritzant els casos de més fàcil execució i cobrament. El trànsit i l’aparcament s’han convertit en el gran impost indirecte dels ajuntaments.

Està clar que en certes zones és beneficiós que hi hagi places de pagament en superfície per dinamitzar el comerç, però tal com defensava el PSC fa només cinc anys, en altres espais de la ciutat no té massa lògica. Però aquesta lògica ha canviat. És prioritzaran els residents. I els que vénen a treballar a Tarragona? Perquè ser capital representa entre altres qüestions atraure cada dia centenars de treballadors i treballadores de municipis veïns i molts ho tenen molt complicat per usar el transport públic. Doncs a pagar! No n’hi ha prou amb la congelació o descens dels sous i la pujada contínua de diferents serveis bàsics. També l’aparcament a Tarragona serà obligatoriament de pagament. Estarem a atents a aquestes mesures que s’anuncien de pàrquings a l’extraradi i millora de les línies d’autobusos. Però abans que res, paga.


Article publicat al setmanari NotíciesTGN