divendres, de maig 02, 2008

Cròniques de l'altra banda (VI)


Aquesta ha estat una setmana més curta (sí, he fet pont) però ha estat molt intensa. Hem vist com la localitat d'Aiguamúrcia i, en concret, l'aparcament del Monestir de Santes Creus era protagonista d'una notícia molt negativa i acaparava pàgines de diaris minuts de ràdio i TV: un escolar de Santa Coloma de Gramenet era atropellat mortalment per l'autocar que els havia portat d'excursió a aquest monument cistercenc. Ja sabeu però que les males notícies atrauen molt més l'atenció que les bones notícies. Crec que vam fer una bona gestió davant d'aquest succés fatídic en què l'Alt Camp en va ser l'escenari però els proagonistes eren d'una altra comarca. Des d'aquí el condol als pares, familiars i amics d'aquest nen de 13 anys mort dimarts.

En el meu "tour" per la comarca dimecres vag visitar Alió (en la imatge la plaça de l'Esglesia). Em va rebre el seu alcalde, Francesc Jofré, en un Ajuntament que destacava pels seus colors vius i amplitut en les instal·lacions en un municipi força petit i creuat per la C-51, carretera que uneix Valls amb el Vendrell. Després de la trobada amb l'alcalde, que destacava per la seva afabilitat, vaig una volta pel poble, intentant deixar emportar-me pels carrers, les cases, els portals, el verd al fons dels camps sembrats, les cares dels vilatans...

I és que jo hi tinc arrels a Alió, concretament un rebesavi, Baldomero Montserrat Roig, que va néixer el 1867 en aquesta localitat de l'Alt Camp i va morir el 1936 i era més conegut com el Mero Moreno i més tard com el Jaio Moreno. A la dècada dels 80 del segle XIX va marxar cap a la Riera de Gaià i va anar a parar a Torredembarra, on es va casar i va fer de boter. Un gran boter. Un dia ja us explicaré més coses d'aquest personatge. Perquè va ser un personatge.

Durant aquesta setmana hem sentat les bases de la web del Consell Esportiu de l'Alt Camp, peça bàsica en la seva reactivació i hem presentat la Marató de donació de Sang que es farà a Valls dimecres vinent a Casa Caritat de deu del matí a deu del vespre. I també hem donat dades sobre les primeres ajudes a la dependència gestionades pel Consell Comarcal i que es pagaran aquest mes de maig. O l'estudi sobre el cultiu del calçot que està fent l'IRTA. Entre a la web del Consell Comarcal de l'Alt Camp i podreu saber més d'aquests temes i d'altres.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!!

Esperem poder comptar amb les teves aportacions!!

Salut!

Oscar Ramírez ha dit...

Et segueixo, Jordi. M'agrada veure molt que tens el contacte amb el territori com a principal prioritat. Ànims company!