diumenge, de maig 11, 2008

Terribas i Guardiola: us haureu de posar les piles


Dos noms han marcat la setmana al nostre país. La setmana començava amb l'oficialització que Pep Guardiola serà el successor de Frank Rijkaard a la banqueta del primer equip del Barça. És una aposta arriscada. Pot sortir bé (fins i tot molt bé)o malament (molt malament). Després de dues temporades de decepció i fracàs -fins i tot vergonya-, Laporta es posa en mans d'un dels emblemes del Dream Team i, com ens recordava l'Octavi Saumell, el director esportiu del projecte de Bassat.

És una aposta arriscada perquè Guardiola no té gairebé experiència com a entrenador -només ha dirigit el Barça B a Tercera Divisió- pèrò crec que li hem de donar una oportunitat. Haurà de reestructurar una plantilla que ha naufragat el darrer any i mig i tornar no només la il·lusíó a l'afició sinó la credibilitat del primer equip blaugrana. Guardiola és de la casa, català, té caràcter i en sap de futbol. Aquests són els seus grans arguments. Ara caldrà que la pilota entri. I un reconeixement per Rijkaard, que tot i que aquests dos darrers anys ho han fet molt malament, ha guanyat una Copa d'Europa -un record inesborrable- i dues lligues. I ha estat tot un senyor, l'elegància, l'humilitat i l'educació personificada. Li ha faltat mala llet, que de tant en tant va bé.


Més avançada la setmana coneixíem que Mònica Terribas serà la nova directora de TV en substitució de Francesc Escribano. He llegit moltes opinions en contra d'aquest nomenament, fins i tot teories força rocambolesques com que la petició de cessament de Terribas que va fer el diputat socialista Manel era una maniobra de distracció o que el que fan amb la ja expresentadora de la Nit al dia ha estat una patada cap amunt a l'estil Clos. A mi la Terribas m'agrada com a periodista. Ha demostrat la seva vàlua a les mitjanits de TV3 amb un programa informatiu que ha estat una referència. Coincideixo força amb Guillem Bargalló i m'agrada aquest comentari anònim que denomi Mònica Terribas com deesa de l'erotisme informacional.

Ara comença una nova etapa com a gestora. És molt diferent fer entrevistes amb un segell propi que dirigir TV3. Té molta feina a fer ja que en els darrers mesos l'audiència està caient en picat. Però crec que Mònica Terribas pot remuntar aquesta situació. A Catalunya Ràdio continua Oleguer Sarsanedas com a director. Fins ara ho està fent prou bé, arreglant el caos que havia creat Montserrat Minobis, la seva antecessora que tan mal va fer a la ràdio pública catalana. Els nomenaments de Terrias, Sarsanedas i Rosa Cullell -la directora de la 'Corpo'- ha estat un serial lamentable però finalment hem sabut el desenllaç.

Un darrer apunt. Molt bona la tria del successor de Mònica Terribas. Es tracta d'Albert Closas, que fins ara dirigia el programa d'economia Valor afegit. N'era seguidor intermitent i feia una gran feina convertint l'aridesa de l'economia en molt digerible. Està clar que no es podia buscar una Mònica Terribas II per a La Nit al dia i calia un prsentador totalment diferent. L'han encertat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Veurem si una bona periodista pot gestionar uns ens administratiu. Ser un bon futbolista no t'habilita immediatament per ser un bon president ... ni un bon entrenador. Veurem.

Marcel Aragonès. ha dit...

Amic Jordi, molts records i bona feina al blog. Si pots, fes una ullada al meu!!!

Anònim ha dit...

Si, probablement per la qual cosa es