dijous, de maig 29, 2008

És l’hora de la generositat política

El govern tripartit en minoria de Torredembarra va camí de complir un any i cada cop es veu més clar que aquesta situació ha d’acabar com més aviat millor pel bé del municipi. Costa escriure de política torrenca perquè els esdeveniments cada cop es precipiten més ràpidament, Fins ara cada partit ha jugat les seves cartes en pro del partidisme més partidista però cada vegada són més els ciutadans –restant una quantitat cada cop més alta els que ja han renunciat a entendre que passa al plenari torrenc- que diuen que ja n’hi ha prou d’aquest color i l’equip de govern ha de comptar amb almenys un soci més per ser fort i que perdre votacions no es converteixi en la normalitat.

Els darrers episodis de la política torrenca demostren que és cada cop més urgent que els nostres polítics demostrin que estan on estan per servir el poble i no per saciar la seva vanitat personal o afavorir les formacions que representen. Hi ha més de 140.000 euros de factures pendents a proveidors de l’Ajuntament que no es paguen perquè el ple municipal no ho autoritza –per dues vegades-. No és només que l’oposició bloqueja la situació sinó que el regidor d’Hisenda també vota en contra del pagament d’aquestes factures amb el risc que s’acabi als tribunals, una situació que en la política torrenca hi estem tristament acostumats. I tot això s’ho podrien haver estalviat amb un decret d’alcaldia.

L’última història ha estat la retirada de les competències a la regidora del PSC Laura Pradeda per part de l’alcalde, el també socialista Manuel Jiménez, que l’acusa d’absentisme laboral. Tot i aquesta decisió tan radical Pradeda no té previst –almenys això ha dit- deixar de donar suport al govern, del qual en forma part però sense gestionar Sanitat, Benestar Social i Polítiques d’Igualtat com ha fet durant poc menys d’un any. Pradeda, que culpa el cap de files republicà Gerard Ciuró de la seva situació i reivindica que és la regidora més preparada del govern, va ser el gran fitxatge de Jiménez en una llista socialista inamobible en els seus primers llocs. Però sembla que la gran incorporació socialista no ha sortit massa bé.

El grup majoritari de l’oposició, Convergència i Unió, és qui més hi pot tenir a dir en aquesta situació cada cop més incerta. Els seus quatre regidors serien un bàlsam pel govern torrenc però el cap de llista nacionalista, Daniel Massagué, posa l’alcaldia compartida com a primera condició ineludible per pujar al carro governamental. L’alcalde ha deixat clar per activa i per passiva que l’alcaldia és seva, el seu tresor instransferible. Però Massagué també hauria de fixar-se en altres municipis com el de Valls, on el PSC ha signat un pacte de govern amb CiU conformant-se amb la primera tinença d’alcadia i deixant-li l’alcaldia els quatre anys a Convergencia. No es podrien canviar els papers a Torredembarra?

Però CiU no és l’única solució perquè el govern de Torredembarra abandoni una gens recomanable debilitat. Hi ha la possibilitat, per exemple, de pactar amb l’Agrupació. La formació liderada per Maria Dolors Toda sempre ha despertat alèrgies greus entre alguns membres del govern i la cap de llista de l’ADT també li ha agafat el gust a pactar els punts de l’ordre del dia dels plens a darrera hora. És la manera de negociar tenint totes les de guanyar. I l’Alternativa Baix Gaià? L’exsoci dels actuals membres de l’executiu torrenc continuen anant per lliure i tendint més a l’abstenció que el vot en contra. Les ferides creades l’estiu passat i aprofundides durant l’hivern amb Muntanyans II i el pas de la Marítima semblen més ofertes que mai i molt han de canviar les coses perquè Lluís Suñé, acompanyat d’Iris Gual, torni al govern. Ens queda el PP, amb el seu únic regidor, José Oviedo. La seva entrada al govern és complicada per ell mateix i també de formacions com ERC.

També han de reflexionar les forces de l’actual govern en minoria. Aquesta situació no pot durar tres anys més i cal fer alguns sacrificis. És l’hora de la generositat. D’uns i altres. Ha arribat el moment d’obrir aquests enrocaments estèrils i cedir perquè per davant dels interessos polítics hi ha el progrés del municipi.

Publicat al Diari de la Torre el número de maig de 2008

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Un any de govern i, francament, no hem vist “ni governar amb el cap, ni governar amb el cor”.
Recordeu l’eslogan aquell del PSC?. Idees Noves! Hem vist, això si, tota mena d’espectacles i malabarismes nous.
No trobem cap projecte o idea nova, però ja sabem que el programa electoral del PSC acostuma a recollir propostes que mai ningú sap on van a parar.
Algú es va creure que farien un parking soterrat ? I la piscina coberta que havien dit ?. Ara no troben ni el forat.
La millor definició d’aquest govern és sens dubte: “sense inspiració”, tot i que sembla una marca de perfum. Sense idees, sense imaginació.
Un govern sense il.lusió. Al llarg d’aquest primer any hem pogut comprovar també el tarannà que impregna l’equip de govern.
Que l’oposició digui que el govern és poc dialogant pot semblar retòric, però en aquest cas, tenim fets que ens avalen tan sols escoltan la radio: De fet, qualsevol pregunta que es formuli mereix sempre una resposta negativa o despota.
En tots aquests temes des de la l’oposició ham demanat tots els grups diàleg.
La resposta és sempre la mateixa desposta. No. El diàleg no és el seu fort. Ells obren el diàleg amb l’oposició quan tot està pastat, quan ho tenen cuinat i fet.
Ara bé, parlar el que es diu parlar quan els convé parlen.
Mira el diàleg que tenen amb els regidors de l´Agrupació.
Aquest ha estat finalment l’únic suport ferm que han obtingut.
Un suport que no faci preguntes incòmodes, que no demani moltes explicacions i que tant li faci votar blanc com negre,sempre que es guanyi alguna coseta.
Del suport del grup amb menys representació moral, al consistori en diuen ``majoria´´, i ens volen fer creure que és consens.
De la demanda de diàleg i les propostes de l’oposició en diuen “fer la punyeta i posar pals a les rodes”. Mare meva!. Quina poca memoria!. Demagògia? Posar pals a les rodes?. D’això se’n diu ,noves idees ?.
El ventall d’opcions és prou àmpli, però mira per on la seva capacitat de diàleg s’acaba a un pam del seu nas.
Si els agrada més així, doncs endavant!!
Ostres! Tenia ganes d'escriure al teu bloc!,mol bè a l´radio Jordi,una abrasada,un de la Torre, que per sort viu a creixell.

Maria Rosa ha dit...

Estic al Top 10, com no m'ho havies dit? oeoeoeo

Anònim ha dit...

Es necessita gent amb idees noves, amb voluntat de fer coses, amb frescor i com he llegit en el som-hi, Jose Oviedo del PP diu molt encertadament lo de treballar i treballar. PSC, ERC ja han demostrat el seu AÑY HORRIBILUS,i la seva falta de profesionalisme i dedicació.
Es l'hora de fer coses per la Torre, ànim.

La casa de Pinel ha dit...

se necesita gente que no prometa, pero que haga algo, ese algo que se haga ya.