diumenge, de novembre 09, 2008

Cròniques de l'altra banda (XXXI)

Quina foto més estranya que il·lustra aquest post podrieu pensa? Darth Wader llegint un diari? És una petita broma. I és que aquesta setmana hem sabut que dos periodistes que estan treballant en dos mitjans de premsa escrita passaran ben aviat a l'altra banda, la comunicació política, el que amb una mica d'humor alguns en díem el 'Costat fosc'. Continua el degoteig de periodistes que passen d'informar a gestionar la comunicació d'administracions públiques, partits polítics i empreses. Millor sou, millor horari... Ja fa temps que alguna cosa falla en el periodisme i casos com els d'aquesta setmana s'aniran produint cíclicament. És inevtable.

Ja fa mesos que jo vaig fer aquest salt. Després de més d'una dècada col·laborant i treballant en mitjans de comunicació, sobretot escrits, vaig acceptar l'oferta per engegar un departament de Premsa i Comunicació al Consell Comarcal de l'Alt Camp. Des de llavors estic descobrint un món molt interessant i aprenent en nous camps de la comunicació que cada cop tenen més importància. També us haig de confessar que algun dia trobo a faltar anar a cobrir una roda premsa, fer alguna entrevista o el·laborar a base de trucades i trucades una informació que potser cap més mitjà treurà. Però són etapes laborals que has de saber llegir. Molta sort als que ara feu el mateix pas que jo vaig fer ja fa és de mig any!

Aquesta setmana he fet vacances i no us comentaré massa coses. Si que us explicaré que diumenge passat, un diumenge plujós i mandrós es va convertir en un dia intens i interessant (i de feina). Es va produir un tornado a Cabra del Camp, com ja explicava en un post anterior, i vaig haver d'anar cap aquesta localitat de l'Alt Camp. Els mitjans de comunicació van rebre informació i imatges sobre aquest estrany fenomen metereològic i fins i tot el Telenotícies Nit de TV3 de diumenge va emetre una notícia amb declaracions d'un dels afectats i l'alcalde de Cabra, Andreu Ferré. Salou i Reus -també afectats per tornados i esclafits- pesen molt però Cabra -amb poc més de mil habitants- es va situar a la seva alçada i milers de catalans i catalanes van poder veure els estralls patits en aquest municipi.

7 comentaris:

Octavi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Octavi ha dit...

Cada vegada hi ha més periodistes que deixen els mitjans de comunicació. Jordi Salvat, Ivet Batet, Ivan Rodon, Mercè Pérez, Laia Brufau, Patrícia Plaja, Núria Bea, Joan Maria Piqué, Lídia Muñoz, Marc Aranda, Óliver Márquez... crec que si els mitjans no reaccionen, al final no hi haurà ningú que hi vulgui treballar. I això és una llàstima.

Anònim ha dit...

qui més se'n va?

Anònim ha dit...

1-l'Octavi
2-...

Anònim ha dit...

Amic anònim,
L'Octavi encara no està a la llista. Per ara

Anònim ha dit...

Ai companys periodistes, estic del tot d'acord amb el comentari de l'Octavi, la nostra professió cada dia és més precària, només cal tenir en compte, a tall d'exemple, la reducció de periodistes a les ràdios, i que també es comença a notar a la premsa...

Octavi ha dit...

Jo no sóc, i de moment no tinc perspectives de canviar!!!