diumenge, de novembre 30, 2008

Cròniques de l'altra banda (XXXIV)

Aquesta setmana s'ha celebrat el ple ordinari del Consell Comarcal de l'Alt Camp. Els plens ordinaris es fan cada dos mesos el darrer dimecres de mes. El fet que hi hagi un govern consens fa que siguin molt àgils i ràpids. La feina es fa a les diferents comissions informatives, juntes de portaveus i comissions de govern i els plens esdevenen l'escenari on ratificar aquests acords. El del darrer dimecres va ser una mica més llarg perquè el portaveu socialista, Joan Canela, va oficialitzar que renunciava a la seva acta per centrar-se en la seva tasca a l'Ajuntament de Valls. Ja feia unes setmanes que se sabia la renúncia i que el seu lloc l'ocuparà un altre regidor vallenc, Josep Ramon Moreno.

El que si va ser una novetat és el nom de qui substituirà Canela com a portaveu del grup municipal socialista, la Sílvia Rubió, que és regidora de Vila-rodona -en la imatge els podeu veure a tots dos-. Me n'alegro que una jove política tingui a partir d'ara més responsabilitats. La proporció de dones al plenari comarcal és exageradament baixa -dos de dinou- però una és la presidenta i l'altra, la portaveu socialista. A l'Ajuntament de Valls, tot i que des del setembre ja no hi ha alcaldessa, si que l'alcalde està flanquejat per dues tinents d'alcalde. Crec que és important que hi hagi més dones dirigint administracions públiques perquè igual que són el 50% de la societat han de tendir a aquest percentatge al capdavant d'Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions, Governs... Això sí, sense quotes ni paritats artificials.

La setmana ha estat força intensa informativament parlant. Hem donat a conèixer els ajuts escolars. Més de 200.000 euros per ajudar a les famílies més desafavorides de la comarca a pagar els llibres de text, menjador i transport escolar. També s'han aprovat subvencions per Ajuntaments que volen millorar els seus camins municipals, vitals perquè els pagesos puguin accedir millor a les seves terres. S'ha inaugurat la nova oficina comarcal de Medi Ambient, la base operativa dels agents rurals. I més històries que podeu consultar a www.altcamp.cat