dilluns, de novembre 10, 2008

On aparquem ara?


La direcció del Centre Comercial Parc Central de Tarragona ha anunciat que a partir del proper mes gener el seu pàrquing serà de pagament. Si us he de ser sincer, crec que han tardat força a prendre aquesta decisió. Des de la seva obertura, el Parc Central s’havia convertit en un aparcament gratuït per els que es mouen per aquesta zona de la ciutat. I no penso que la direcció del centre tingui ànima d’ONG -que es podria dir “Aparcament sense fronteres”- sinó que el que vol és que qui deixi el seu vehicle en el seu parquing gasti diners en el complex comercial. Reconec que he aparcat desenes de vegades en aquest pàrquing sense gastar ni un duro (ara euros) en cap de les botigues del Parc Central. En una època va ser el meu aparcament diari gratuït. I com jo, moltes persones que treballen prop d'allí. Tot això s’ha acabat.

En moments de crisi com l’actual sorgeix un altre problema per alguns centenars de treballadors d’aquella zona. Fer voltes buscant escadusseres places d’aparcament buides, familiaritzar-se amb els tiquets de les zones blaves, emprenyamentes amb les multes o rascar-se la butxaca en una plaça en un garatge privat. Tarragona té un problema greu d’aparcament: poc de barat i molt de car. Cada cop queden menys places en superficie mentre els famosos aparcaments dissuasoris-gratuïts però lluny del centre- no arriben.

Sempre ens queda l’alternativa dels aparcaments subterranis. Això si, quan toca l’hora de pagar tens la sensació de patir un atracament a mà armada i sorgeix aquella eterna pregunta: per què són tan obscenament cars els aparcaments de Tarragona? Si comparem Tarragona amb Reus, aparcar a la capital del Baix Camp sembla gairebé una ganga. Algú em dirà ara que cal que fem servir el transport públic, però això ja és una altra història. Ho deixem per un altre dia.

Publicat al diari Aquí el 10 de novembre de 2008

2 comentaris:

La casa de Pinel ha dit...

esta claro que esto servira para colapsar mas si cave la ciudad.
a grandes males grandes remedios, dicen...

Anònim ha dit...

Ei Llaneras!!!

En realitat gràcies al teu pseudo-periodisme que practiques de tant en tant començo a pensar que el Schuster en ocasions té raó de culpar a "alguns" periodistes d'intentar faltar a la veritat ...
En serio que mai t'has parat a pensar mai per què són tant cars els aparcaments soterranis a Tarragona? Agafa un pic i una pala, i quan comencis a trobar antics jaciments entendràs perquè és tant i tant difícil fer aparcaments soterrats.

Ai Llaneras, quant et queda per aprendre!!! Sort en tens de nosaltres :)