dilluns, de desembre 01, 2008

Els veritables nazis

En els darrers anys s’ha estès exageradament l’ús de l’adjectiu nazi. Si aquestes persones que alegrement incorporen en el seu discurs aquest terme per atacar els seus adversaris reflexionessin una mica sobre el que surt de les seves boques o de les tecles dels seus ordinadors farien marxa enrera. Bé, si tenen un mínim de bona fe, cosa que sovint dubto. Els nazis van ser els responsables de l’extermini de milions de jueus, gitanos, homosexuals i altres minories que tenien la mala fortuna de viure en els països que controlaven.

Un partit polític espanyol índigne del nom que porta, Unión Progreso y Democracia, i liderat per una de les polítiques més nefastes de les darreres dècades, Rosa Díez, es dedica comparar Catalunya amb el règim nazi. Presenten un país on els qui parlen castellà estan perseguits com els jueus a l’Alemanya de la II Guerra Mundial. Menteixen i el més greu és que no ho fan per desconeixement sinó de forma deliberada i planificada. I és que els verdaders nazis són personatges com Rosa Díez, Pedro J. Ramírez o Federico Jiménez Losantos, que porten ja uns quants anys repetint i repetint mentides i calúmnies, intentant que al final es converteixin en veritat. El director del diari El Mundo, el locutor de la COPE o aquesta política són aprenents del gran ideòleg i propagandista nazi Joseph Goebbels.

I el més greu és que s’estan sortint amb la seva -almenys en part- i moltes espanyoles i espanyols es pensen que els nazis som els catalans i que marginem i marquem amb l’Estrella de David el qui parlen en català. Aquesta és la perversa estrategia dels nazis i dels règims totalitaris: convertir les víctimes en culpables. Jo em sento víctima com a català que sóc de Rosa Díez, Pedro J. Ramírez o Losantos. Per ells diran que jo sóc el nazi. És el seu joc inmoral.

Publicat al diari Aquí l'1 de desembre de 2008

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Un nazi antes que nada es nacionalista, también socialista, pero eso es secundario. Acusar a los liberales, FJL y PJ de nazis es no tener ni idea de lo que se afirma o bien una prueba de rabia irracional que lleva a culpar a los demás de los propios defectos.

Por ejemplo FJL nunca ha ejercido la violencia que la gente de ERC sí ejerció con él por manifestar sus ideas. ¿Quien es el nazi? Está claro excepto para los que se niegan a reconocer lo evidente.

Anònim ha dit...

Balder,

Pues Salvat tiene razón. Son nacionalistas españoles igual que Hitler y sus acólitis eran nacionalistas alemanes. Y la comparación de estos personajes con Goebbles es clarísima.

Anònim ha dit...

En absoluto anónimo. Un nacionalista español multaría o defendería que se multase a quien escribiese en catalán o en vasco, ¿hay alguien que haga eso ? Un nacionalista español se empeñaría en que la enseñanza fuese exclusivamente en español. ¿Ocurre eso en algún sitio? Los que hablan de nacionalistas españoles lo hacen para justificar su nacionalismo, en realidad no existe el nacionalismo español. La comparación clarísima la verás tu porque yo no la encuentro por parte alguna.
Goebbles era nacional-socialista, la misma ideología que mantienen ERC y PSC que son los que gobiernan en Cataluña.
Ya aburre discutir a estas alturas sobre necionalismo y otras ideas tan rancias que ya apestan.
El derecho a educarse en la lengua materna es un derecho humano reconocido por la UNESCO ¿Quién lo pisotea, FJL o Carod y Montilla? Conculcar derechos humanos es de nazis y de fascistas. Si quieres creer tus propias mentiras es tu problema.

Anònim ha dit...

Balder,
Quina violència va exercir ERC al senyor Jiménez Losantos ?
Suposo que et refereixes al tret al genoll que li van engegar els sapastres de Terra Lliure. És indignant agitar l'equació Terra lliure = ERC. És una manipulació de manual.

Anònim ha dit...

Balder,

Tens molts problemes per trobar un cinema que faci alguna pelicula en castellà? Em sembla que el problema el tinc jo per trobar-ne una en català.

Quantes escoles hi ha per exemple a Salamanca, Lleó, Sevilla, Múrcia o Oviedo on es pugui aprendre català?

A qui vols enganyar?

Anònim ha dit...

Si no hay películas en catalán es porque no hay mercado no hay ninguna otra razón. En los sitios que mencionas no hay demanda de catalán y lo sabes, tienes muy poca honestidad intelectual.

Anònim ha dit...

Jo diria que les multes són per no voler escriure - retolar - en català, no pas per fer-ho en castellà. El problema sempre m'ha semblat que és que hi ha qui creu que té el dret a NO saber català, a no donar-se per al·ludit que hi ha una altra llengua oficial. La raó: ells són espanyols i amb l'espanyol n'han de tenir prou a Catalunya. La resta molesta. El bilinguisme ha de ser cosa només dels catalano-parlants.

Anònim ha dit...

Ya cansa tanta necedad y tanta estupidez nacionalista. ¿Los hijos de Montilla también estudian catalán ? jua, jua, jua, jua

Anònim ha dit...

Companys si que era un jodido perro fascista.

http://www.youtube.com/watch?v=eICO7qXgQik

Anònim ha dit...

Companys era un faccioso que se rebeló contra una república legalmente establecida, ahora le hacen homenajes los nacional-socialistas pero no resiste el mínimo análisis histórico. Su revuelta causó decenas de muertos y puso a la II República en serios aprietos, era un fascista que no respetaba la legalidad vigente.

Respecto de quién es nazi veamos que decían estos:

"To be a socialist is to submit the I to the thou; socialism is sacrificing the individual to the whole." Joseph Goebbels

¿Es socialista FJL? ¿Y la gente de ERC?

El mismo Hitler decía:

We are socialists, we are enemies of today's capitalistic economic system for the exploitation of the economically weak, with its unfair salaries, with its unseemly evaluation of a human being according to wealth and property instead of responsibility and performance, and we are all determined to destroy this system under all conditions"

Que yo sepa FJL y PJR defienden el capitalismo, ¿el PSC y ERC también?

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
jordi salvat ha dit...

Si digués que em sorprenen alguns dels comntaris que veig mentiria. Com ja deia al post, són molts els que volen presentar els catalans com a nazis, repressors i coses pitjors, quan és a l'inrevés.

Anem més enllà de l'any 1934 amb Companys, concretament al 1940, quan els feixistes, els verdaders feixistes el van afusellar. L'únic president europeu legítimament escollit afusellat. na mica trist, no.

Em cansa molt aquesta estratègia de l'espanyolisme més ranci i em costa suprimir comentaris però hi ha límits que s'han rabassat.

La casa de Pinel ha dit...

despues de leer el post y todos sus comentarios ahora mas que nunca e decidido no creer ni en banderas, ni en fronteras.
mas que nada porque es lamentable que las personas discutan por un trozo de tierra que nos pertenece a todos por igual, seamos de aqui o de la china, miseria humana siempre luchando por lo banal.
un saludo y de luchaz acedlo por la libertad o contra las injusticias

Anònim ha dit...

Tant nazis són ells com tu que els qualifiques a ells de nazis. Tots els extrems es toquen, noi!

Anònim ha dit...

Ei Llaneras!!!

Feia dies que donat els continguts del blog no valia la pena perdre el temps posant cap comentari, però avui es diferent. No és que excepcionalment hagis fet un comentari interessant, sino que em fa pena veure com hi ha gent que es preocupa més de xorrades banals i no dels problemes de veritat. Deixeu-vos de xorrades per favor.

Anònim ha dit...

La gente que se parece demasiado acaba odiándose entre si. Normal que la Cope y los nacionalistas no os tragueis, vuestros fundamentalismos resultan del todo incompatibles.

Cuidadito con identificar Catalanes con simpatizantes de una determinada ideolagía o partido, eso ya se ha hecho en otros países y en otras época, y el resultado ha sido nefasto.

Que ustedes lo odien bien.

Anònim ha dit...

10 razones:
http://manueltrallero.wordpress.com/2008/11/27/la-columna-de-manuel-trallero-28/

Octavi ha dit...

En Salvat té tota la raó del món. Quants diaris, televisions o ràdios hi ha en català i quantes en castellà? Qui digui que el castellà està perseguit menteix, i ho sap. Al contrari, com és que encara hi ha gent que porta quaranta anys a Catalunya i la única cosa que saben dir en català és "hola", "sal" i "sol" i, en canvi, no tenen cap problema per viure a Catalunya? Realment estem en un país (l'Estat espanyol) surrealista, on en comptes de divulgar, difondre i ajudar a totes les llengües, la única cosa que es fa és intentar que una destrossi les altres. Per què, per exemple, el Rei o el president del Govern no saben parlar en les quatre llengües oficials de l'Estat?
Balder, és que potserla gent l'Alianza Nacional no ha exercit la violència? per començar, el seu uniforme oficial és el militar...

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Yo no utilizo el término nazi para definir a los catalanistas políticos. Afortunadamente, se están democratizando muchísimo en los últimos años.

Yo lo utilizo para atacar a todos aquellos que pretenden cargarse el Estado de Derecho y vayan contra el desarrollo legítmo de los derechos fundamentales de las personas que votaron nuestros padres y que lucharon contra el totalitarismo franquista para conseguir todo el elenco de derechos y libertades de los que ahora gozamos... cada vez menos.

A todos ellos, sean catalanes, vascos, alemanes, franceses, incluso castellanos, el calificativo de Nazi les viene estrecho, ya que los Nazis son la madre teresa de Calcuta en comparación.

Anònim ha dit...

Jordi, per una vegada t'he de dir que el teu post és profundament desafortunat i imagino fruit de la teva ira momentània.
He de dir que sempre he trobat execrable fer servir amb lleugeresa la comparació amb el nazisme que tant sovint es fa.
El nazisme és genocidi, avortaments per experiments, eutanasia als discapacitats, cult a la mort...no sé què collons té això a veure amb la identitat catalana o espanyola.
Per tant, molt malament per la Rosa Díez (jo, com a castellanoparlant habitual puc discrepar de la política llingüística a Catalunya però no em sento un perseguit com els jueus a l'etapa nazi) i al meu entendre, Jordi, malament tu per titllar-los a ells de nazis i dir que ets la seva víctima. Una mica de sentit comú, per l'amor de Déu!!!

jordi salvat ha dit...

Alejandro,

Fent zàping acabo de veure un fragment del reportatge 'Ciudadanos de segunda' a VeoTV. És aquell reportatge que ja fa mesos o algun any va emetre Telemadrid. I ara llegeixo aquest comentari teu.

L'article aquest no és fruit d'un "calentón". És el que penso sobre una ofensiva que estem patint els catalans. Mirant aquest reportatge la meva parella i jo ens estàvem indignant per les falsedats una rera l'altra, tot tret de context que anava vomitant (no trobo un verb millor) el reportatge. Ho he trobat un exercici de cinisme i manipulació de campionat. Sort que aquesta cadena ho veu poca gent. Telemadrid ja té més audiència.

Em costa molt qulificar de nazi a algú perquè em ve a la memòria un imginari com el que has dit. Però el genocidi i els experiments són darrer estadi d'aquesta bogeria que va patur Europa. A partir del raonament que faig en l'article cadascú que extregui conclusions. Jo em sento una víctima d'una campanya orquestrada per crear una realitat que no és. Catalunya és molt diferent a què com ho pinten tota aquesta calanya (no torno a trobar més que aquest qualificatiu).

M'agradaria que al PP i en aquest espai ideològic hi hagués més gent com tu de la que hi ha.

Anònim ha dit...

Hi ha alguna cosa en el que diu Blas que no hi estic massa d'acord. El catalanisme ha anat de la mà de la democràcia. Quan hi ha hagut democràcia el catalanisme ha florit. I quan hi ha hagut dictadura, el catalanisme s'hi ha oposat. És així i no és cosa de fa quatre dies. El catalanime, fonamentalmente dèbil, va apostar sempre per un futur democràtic. Una cosa: Montilla és el primer president de Catalunya que no ha estat a la presó. Cal que sigui motiu d'alegria. Tots els altres des de Prat de la Riba fins Jordi Pujol han hagut de patir repressió anti-democràtica i presó.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

¿Y eso desvirtúa lo que he dicho?

Anònim ha dit...

No blas, no. No era la meva intenció molestar, ni molt menys. I me n'alegro que estiguem d'acord.

Salut a tots

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

A que sí. El catalanisme ha resorgit amb la democràcia i si no s'acceptès no s'estaria tampoc dintre del joc democràtic.

Però tu acceptaries que la gent mati perquè en tingui d'idees contràries a les teves? Contra això lluito.

Nazisme és matar persones pel sol fer de pertànyer a un grup diferent, amb una ideologia diferent, amb una cultura diferent. Una mera discrepància és prou raó per apretar un gallet. El poder de la por. El silenci de la llei en favor del més desfavorit.

Un politòleg un dia em va explicar que encara viu disfressat sota les màscares. Era un politòleg que no explicava la política com a sistema de partits, sinó com a una filosofia de posmodernitat...

... i aquesta persona, 10 anys deprés d'haver-la tinguda com a professor, n'ha encertat, i molt, amb la realitat que ara vivim.

Carlos López Díaz ha dit...

El que em sembla boníssim és que comencis el teu article criticant l'ús exagerat de l'adjectiu nazi, i a continuació tu el facis servir per aplicar-lo a la dirigent d'un partit democràtic, al director de un diari on escriu Antonio Gala (escriptor que a mi no m'agrada, però que jo sàpiga, no simpatitza amb els nazis) y amb el director d'un programa de ràdio on -per posar només un exemple- es defensa molt més l'Estat d'Israel que a la gran majoria dels mitjans de comunicació.

No quedem en que s'abusa del terme nazi?

jordi salvat ha dit...

Amic CLD,

Al diari El Mundo hi escriu Antonio Gala i molts altres articulistes. Fins i tot i escivia el periodista Ramon Barnils, que estava a les antípodes de la línia editorial del diari de Pedro J. Defensar l'Estat d'Israel? Jo també he estat crític en aquest blog del tractament de molts mitjans d'aquest conflicte -els israelians són molt dolents i els palestins molt bons- però Losantos ataca d'una manera injustificada Catalunya i el que fa cada matí a la Cope no és un exercici de llibertat com ens vol vendre la cadena sinó una crida a l'odi etnic i a la balcanització de la política espanyola.

UPyD és un partit que es basa en l'antinacionalisme català i basc per a trobar el seu espai polític. Però això hauria de preocupar al PSOE i el PP.

Abuso del terme nazi? És la primera vegada -si no m'equivoco- que el faig servir en un article. I en porto molts d'escrits.