dilluns, de desembre 15, 2008

Ens volen prendre el pèl

Cada cop em passa més quan sento llegeixo certes declaracions, ja siguin de polítics i de “personatges rellevants” de la societat civil, de tenir la sensació que se’ns en foten a la cara. Et sents com si et clavessin un calvot al clatell i a sobre se’n riessin. Parlo de les afirmacions del president d’Acesa, Salvador Alemany. Aquesta setmana proposava apujar els peatges de les autopistes quan hi hagi més trànsit. Alemany s’omplia la boca destacant que amb aquests “peatges selectius” s’evitarien les congestions. Ens volen prendre el pèl els amics d’Acesa?

Què és una autopista? És una via que et permet circular més ràpidament i amb més comoditat. Per això pagues un peatge per utilitzarla, depenent de la situació geogràfica, és clar (a diverses comunitats autònomes no saben el que és un peatge). Per tant, si una autopista està congestionada caldria aixecar les barreres i que fos gratuïta perquè no et donen un sevei mínim de qualitat. Les declaracions d’Alemany encara tenen més delicte ja que les fa enmig de les obres d’ampliació de l’AP-7, que han convertit aquesta autopista al seu pas pel Camp de Tarragona en una de les carreteres més perilloses de Catalunya. Aques setmana hem vist dos accidents múltiples consecutius a l’alçada de Tarragona. I a seguir pagant, eh!

Un altre punt a tenir en compte: al costat d’una autopista amb peatge hi ha d’haver una carretera gratuïta pels que no vulguin o no puguin rascar-se la butxaca. És l’N-340 una carretera que compleix unes condicions mínimes en alguns dels seus trams? Afortunadament entre Torredembarra i Salou l’AP-7 és gratuïta des de fa una colla d’anys. A Madrid sembla ara que volen impulsar el rescat dels peatges catalans. Ens ho hem de creure? Tan desinformat està tot un president d’Acesa? Ai ai ai.

Publicat al diari Aquí el 15 de desembre de 2008

3 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

Acabem de fer-li un càrrec de 150€ al seu compte en concepte de peatge per haver-se servit de la xarxa d'autopistes ACESA per inspirar-se en la redacció del seu darrer post.

Atentament,

Salvador Alemany

jordi salvat ha dit...

No vam quedar que només eren 50. Ja han tornat a pujar els petages!!!

La casa de Pinel ha dit...

te equivocas, el pelo ya nos lo llevan tomando hace muchos años, la autopista deberia ser gratis por ley hace años.
sinverguenzas!!!!
un saludo