diumenge, de desembre 07, 2008

Cròniques de l'altra banda (XXXV)

La feina al Consell Comarcal de l'Alt Camp continua imparable tot i la proximitat de les festes nadalenques. Aquesta setmana ha estat intensa, amb actes inclosos dins del programa per commemorar el Dia Mundial contra la violència vers les dones, celebrat el passat 25 de novembre però que s'allarga fins a mitjan mes de desembre. Xerrades i exposicions com la que es va inaugurar a la sala d'actes de l'Ajuntament del Pla de Santa Maria dimecres. La xerrada la va fer la companya del Consell Polar Palacio i va ser una interessant introducció en el paper de la dona en els conflictes bèl·lics i les associacions de dones que en diferents punts del món treballen per la pau.

Dijous també va ser un dia intens, amb l'organització a l'Hotel Class Valls d'una jornada per a presentar el Programa de Desenvolupament Rural Integrat 2007-2013 a l’Alt Camp i la metodologia Leader 2007-2013 Alt Camp, Conca de Barberà, Anoia. La jornada estava oberta als diferents càrrecs polítics del territori i les associacions, entitats i empresaris de la comarca i la participació va ser molt alta. Per una banda es podia conèixer d'aprop un document que radiografia la comarca i traça el seu desenvolupament futur i, per l'altra, es podia obtenir informació sobre els ajuts dels fons europeus per tirar endavant projectes d'emprenedors i administracions locals, que tan bé han anat en les anteriors convocatòries.

Mentre es desenvolupava la jornada, en una altra sala de l'hotel es realitzava una roda de premsa per presentar la segona edició de 'Bràfim és màgic', un festival que s'està realitzant aquest cap de setmana en aquest municipi. L'alma mater del projecte és el Màgic Andreu, descendent de Bràfim i m'atreviria a qualificar-lo com el "Mag oficial de Catalunya". La seva màgia basada en la comicitat va fer forat els anys vuitanta i noaranta i, actualment, ammb els 60 anys complerts continua actuant, fent xerrades i fins i tot ha engegat una ONG, Som-riures sense fronteres.

El Màgic Andreu té un carisme natural, combinat amb una proximitat que sovint costa trobar en aquest tipus de personatges. Em va fer molta il·lusió poder parlar amb el Màgic Andreu. No només això. Vaig assistir a un parell de trucs,a un pam d'on estava jo, que em van deixar bocabadat. A mi i als altres que ho veiem. No em vaig poder resistir a fer-me una foto amb ell. Aquí la teniu.

3 comentaris:

Futbol a Torredembarra ha dit...

Bones Jordi, t'informem que acabem de crear un nou bloc dedicat a la informació de la udt de futbol.

L'illa dels monstres ha dit...

buah! fa un parell d'anys el vaig entrevistar el màgic Andreu i és la hòstia aquest home, molt simpàtic i atent!

Anònim ha dit...

Molt bona aquesta foto, je je, el màgic andreu ja té successor, el màgic Salvat, je je, cuidat i t'espero dilluns al Vendrell