dijous, de maig 27, 2010

L'any que ens queda

Ens resta una mica menys d’un any fins a les properes eleccions municipals i la sensació és que aquest mandat ja està a la pròrroga i poca cosa podrà donar de més. Si el sistema polític ho permetés el més sensat seria convocar eleccions anticipades a l’Ajuntament torrenc. Però els mandats municipals, peti qui et, duren quatre anys i, si convé, s’hi posa una gestora. El símptoma més clar que ens trobem ja en el temps afegit és que estem acabant el mes de maig i encara no s’ha aprovat el pressupost de l’any 2010. La complicada situació de les arques municipals torrenques i la encara més complicada aritmètica del ple són les causes d’aquesta pròrroga pressupostària.

Els partits i els polítics torrencs ja treballen amb la cita electoral al cap i molt positiu per als interessos municipals no és. En el passat mandat ja vam viure els inconvenients de les presses pera acabar projectes abans de temps: pavelló poliesportiu municipal, obres al carrer Antoni Roig i la plaça de la Font… Quatre anys després aquesta plaça emblemàtica torna a estar en obres. La Biblioteca es va inaugurar al començament d’aquest mandat i és un equipament modèlic… però poc rendible electoralment.

Certs polítics comenecen a prendre posicions de cara als comicis. No és estrany que algun dels actuals regidors amb aspiracions acabi d’engegar un bloc. I és que la xarxa té cada cop un pes més important en les campanyes electorals. Els comicis a la presidència del Barça, amb set candidats en competició, en són un exemple clar. Al nostre municipi, alguns dels regidors intenten treure profit de les eines que ofereix internet.

Aquest mes de maig ha deixat algunes notícies importants de cara al futur del nostre municipi. Hem sabut que el 2012 es començarà a construir una comissaria dels Mossos d’Esquadra, un equipament necessari per contribuir a la reducció de la inseguretat creixent del nostre municipi. I també té un efecte de capitalitat. Hi ha realitats –o això sembla- i també aspiracions i una és la candidatura de Torredembarra a la Llei de Barris, impulsada per la Generalitat. L’Ajuntament vol revitalitzar el nucli antic amb una injecció de tres milions i la recuperació de l'antic escorxador com a gran eix vertebrador de la zona, amb la seva conversió en un centre per a les entitats del municipi. A aquesta actuació, s'hi afegirien millores dels serveis i del paviment, a més de programes socials. Un projecte interessant però que necessita imposar-se a altres que han presentat altres municipis catalans. Esperem doncs que es fci una bona feina per convèncer la Generalitat.

Tot i aquestes projectes de futur, la sensació en aquesta primavera de 2010 és de certa paràlisi. El pàrquing de Filadors continua sense data d’inaguració, les obres del teatre-auditori ja fa mesos que estan aturades, la sala polivalent situada a l’antic teatre de Caixa Tarragona també segueix en obres, no acaba d’estar clar la ubicació del Centre d’Alta Resolució (CAR) o hostil lleuger… L’any que ens espera serà complicat. Els partits i els polítics cals voldran arribar en la millor posició a la graella electoral i aquestes apiracions sovint topen amb les necessitats del municipi al que teòricament serveixen.

Publicat al número de maig del Diari de la Torre

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu Jordi, però hi ha una cosa del teu article que em fa reflexionar :

"La Biblioteca es va inaugurar al començament d’aquest mandat i és un equipament modèlic… però poc rendible electoralment"

Si un equipament com la biblioteca es poc rendible pels electors de toredembarra. Cal pensar : Tenim els polítics que ens mereixem ? pot ser la resposta es SI.

De totes maneres hi ha una opció política que va clarament destacada pel que fa a les seves opcions electorals. Per la seva coherència i lo atractiu del seu missatge i no es altra que (ABS). que son les sigles de ABSTENCIó

Anònim ha dit...

Pregunta pel proper ple:

Com es justifica el la despesa de 35000 eur pel concert del Bisbal quan estem demanant crèdits per tirar endavant les obres municipals?

Com retornarà aquesta inversió tan gran a les arques municipals? quins benefiis directes té el concert? barres? entrades? tinc entès que no.

I al poble, beneficiarà realment? a cas tenim lloc per allotjar la gent de fora que vulgui venir al concert o tot l'staff tècnic del Bisbal? s'en beneficiaràn els pobles veïns que sí en tenen? és suficient justificar la inversió dient que alguns dels fans es quedin a sopar en algun restaurant quan tots sabem que precisament ara la gent es mira molt més aquest tipus de despesa?

QUANTS CONCERTS AMB GRUPS LOCALS,O DE LA COMARCA O DE CATALUNYA, ES PODRIEN FER AMB AQUESTS DINERS?

A QUI EM DE FOTRE UNA PATADA AL CUL PER A TAL ABERRACIÓ, A LA DE CULTURA O AL DE TURISME? O ALS DOS?

AIXÒ S'HO PREGUNTA UN DELS 723 TORRENCS QUE A HORES D'ARA A MANIFESTAT LA SEVA OPOSICIÓ A AQUEST CONCERT AL GRUP DEL FACEBOOK:



"Jo tampoc aniré al concert d'en David Bisbal a Torredembarra"
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=122897611067553&ref=ts

JOANA ha dit...

"QUANTS CONCERTS AMB GRUPS LOCALS,O DE LA COMARCA O DE CATALUNYA, ES PODRIEN FER AMB AQUESTS DINERS?"
Cap perquè l'obligació d'aquest grups es fer-se ells mateixos no viure de subvencions, hi anar plorant per les cantonades. La gent el que volem son cantants i grups bons i pogué ser de primera línia. No més faltaria que tinguéssim que escoltar grups mediocres i "fiquis".
Gracies per la gran idea de portar al David Bisbal.
JO SI ANIRÉ AL CONCERT DE DAVID BISBAL I lES MEVES GERMANES I AMIGUES TAMBÉ.

Anònim ha dit...

Queda un any dificil perquè n'han passat dos i només han sabut demanar diners amb credits pre no fer res.
El Teatre estava financiat i ara els hi demanen 1.600.000€ i parat. El pàrquin Filadors, plan ZP, peró 800.000€. Ara la picina, que ja veurem quans diners faltaràn. Concursos que han fet, amb uns preus de sortida altissims, compres a uns preus carissims, etc.
Aleshores, no queda un any, en queden molts perquè l'Ajuntament axequi el cap!!!!

Anònim ha dit...

Aquest també treballen per l'enemic?
Aquets no fan res, però a tu com a la imensa majoria, ja els hi va bé.
Aquets han acabat el carrer Nou?? Tant que vas escriure sobre el tema....
Aquets ho fan tot bé, tan que vas criticar al anterior govern?
I ara perquè calles tant? També et paguen com el diaris-panflets d'aquí?
Ai, Jordi, ara com que et paga CIU, mutis i a la gabia i als d'ERC que tant t'estimaves, que els donin pel sac.

jordi salvat ha dit...

Començant pel darrer anònim. Tinc dubtes de la teva comprensió lectora. Per tant et recomano que tornis a llegir-te l'article i els onze anteriors del Diari de la Torre. Després tornem a parlar de silencis i crítiques. Que sàpiga, CiU no em paga. Cobro del Consell Comarcal per fer de cap de premsa i comunicació d'aquest ens.

El concert de David Bisbal donarà molt que parlar. A favor i en contra. Possiblement arriba en el pitjor moment i el més important: no se n'ha aclarit el cost.

I no hi ha dubte que la situació econòmica de l'Ajuntament torrenc, com molts altres a Catalunya, és complicada. El problema però no és conjuntural sinó estructural i ara només faltava que Zapatero es passés l'autonomia local per un lloc que tots sabem.

Anònim ha dit...

Com qué no s'aclarit el cost??
35.000€+entrades+la venda de consumicions+la venda d'articles d'ell. Ves suman i veureas els diners que s'endurà de Torredembarra.
Quans actes es podien fer amb aquest diners?

comentarista ha dit...

Una mica estirat i llepafils ha sortit aquest noi Salvat ¿oi?