dilluns, de maig 23, 2011

Adéu Xavi

Avui volia analitzar aspectes dels resultats del 22-M, però ni en tinc massa ganes no crec que ho hagi de fer. La noticia de la mort de Xavi Tondo m’ha impactat personalment i al Consell Comarcal de l’Alt Camp ens ha commocionat. La seva mare hi havia treballat una colla d’anys i personalment hi havia tingut força relació. L’Emma és d’aquelles persones positives, que suma i crea bon ambient al seu voltant i no em vull imaginar com ho està passant.

El Xavi Tondo el vaig conèixer personalment el desembre passat en el Partit de Bàsquet la Marató de TV3. Vam compartir vestidor i pista. I bromes. El bàsquet no era lo seu però cada any participava en aquest partit benèfic i altres actes que li proposaven. Era una persona molt estimada a Valls i l’Alt Camp. Tot i ser el millor ciclista de les comarques tarragonines de l’actualitat, tothom en destacava la humilitat. Repassant imatges per internet practicament sempre exhibia un somriure sincer i franc. No és estrany que l'Ajuntament de Valls i el Consell Comarcal de l'Alt Camp hagin declarat dos dies de dol oficial.

En Xavi ens deixa amb només 32 anys i quan la seva carrera estava fent un salt qualitatiu important. La temporada passada va lluitar per estar al podi de la Vuelta a España i va acabar en una meritòria sisena plaça. Recordo que el seguíem amb olt d’interès al Consell. L’accident mortal l’ha sorprès a Granada, preparant un Tour de França que podia ser el de la seva explosió. Però no hi podrà ser per aquest incomprensible succés i sempre ens quedarà la incògnita. Però el tema esportiu és el de menys, quan el que s’ha perdut és una vida humana. Des d’aquest humil blog, m’uneixo al condol per la mort d’en Xavi a familiars, amics i a tots els qui el van conèixer. Descansi en pau.

2 comentaris:

Sònia Ferrer ha dit...

Una gran llàstima, enguany anava a acomplir el somni de qualsevol gran ciclista i ja no podrà ser. Allà on sigui li enviem molta llum. Una abraçada i molts ànims per a la seva gent.

Unknown ha dit...

Jo encara no m'ho crec...una amiga em va enviar un missatge i quan el vaig llegir em deia a mi mateixa que no podia ser veritat. I avui, l'homenatge a la Plaça del Blat ha estat tan emotiu... Se'n va un gran ciclista i sobretot, una gran persona.