dimecres, de maig 25, 2011

Eleccions històriques a Altafulla

L’amic Jordi Molinera m’ha suggerit que faci un anàlisi dels resultats les eleccions municipals a Altafulla. Vaig viure l’escrutini en directe a Altafulla Ràdio i la sensació dels qui érem a l'estudi era de sorpresa i d'estar vivint un moment històric. El panorama que queda després els comicis del 22-M a la vila veïna és una nova etapa en la seva vida política. L'Alternativa Altafullenca ha tornat guanyar les les eleccions, de forma més clara que el 2007, pujant de tres a quatre regidors després de picar pedra tres anys a l’oposició i, excepte un pacte estranyíssim i improbable, el seu cap de llista, Fèlix Alonso, ostentarà l’acaldia a partir de l’11 de juny.

Tinc la sensació que a Altafulla hi ha diversos guanyadors i alguns grans perdedors. Pràcticament no hi ha terme mig, potser només Convergència i Unió, que es queda amb l'únic regidor que tenia. Solidaritat per la Independència ha fet història, obtenint amb més de 300 vots el segon lloc i dos regidors que ben aviat podrien ser al govern i convertir-se en dels únics membres d’aquesta formació novella que toquen poder municipal. Un deu per al jove cap de llista de SI, Jordi Molinera, que ha sabut envoltar-se d’un bon equip i catalitzar el vot del canvi, a més d’ocupar gran part de l’espai electoral d’ERC i AUPA, que no s’han presentat.

L’IDEAL de l’encara alcalde en funcions Josep Maria Pérez ha augmentat de vots i regidors i ha col·locat novament Alejandro Francino –segon de la llista- al ple. Més complicat serà que segueixin governant. Situació idèntica pel Partit Popular, que també augmenta d’un a dos edils però apunta també als bancs de l’opoisió. CiU, com ja he dit abans, queda amb l’únic regidor que ja tenia, a causa de l’ocupació del seu espai electoral per altres forces.

Els perdedors a Altafulla ho han estat per golejada. El PSC, que s’ha esberlat en la llista oficial i una altra d’independent, Altafulla som tots, no ha obtingut cap regidor amb cap de les dues candidatures. Sumades tampoc no haurien passat d'un sol representant. Un fracàs estratosfèric. També ha estat històric l’enfonsament de Plataforma Altafulla Unida que deixa l’incombustible Fonxo Blanc fora del ple altafullenc després de 28 anys. En resum, Altafulla pot tenir un govern amb menys membres i inèdit a Catalunya i es dibuixen nous líders municipals amb un futur prometedor.