diumenge, de maig 08, 2011

El debat (I)

Aquest divendres es va celebrar la primera part del Debat Electoral 2011 de Torredembarra, convocat pel Centre d’Estudis Sinibald de Mas i emès en directe per Ona la Torre (107.0 FM). Agraeixo que un cop més confiessin en mi per a moderar-lo, aquest cop assistit –de forma magnífica- per la Raquel Martínez i la Sònia Ferrer. No crec que em toqui entrar en el contingut de les intervencions dels onze candidats participants però si que crec que puc aportar la meva opinió sobre la forma, el que podríem dir el continent, i les sensacions que em queden després de dues hores de debat.

He llegit i escoltat opinions sobre el debat amb molt interès. Hi ha qui ha afirmat que més que un debat han estat onze monòlegs. Potser una mica de raó té aquesta afirmació, però és molt difícil generar més interacció amb onze participants sense que es pugui convertir en un caos. Onze intervencions amb un mínim de temps potser es fan llargues. També es positiu que el públic pugui realitzar les seves preguntes als alcaldables.

Un altre gran punt de discussió és si hi ha de participar totes les forces que es presenten o només els que tenen actualment representació. És un debat sempre complicat. La cadena televisiva TAC-12 organitza un debat amb els set grups actualment presents al ple. És positiu que els aspirants a entrar-hi tinguin també una tribuna per explicar les seves propostes i confrotar-les amb els oponents que ja hi són al ple. Considero que els debats electorals enriqueixen el procés electoral i més si el poden escoltar no només els presents a la sala on es realiza sinó els qui el poden escoltar per la ràdio o la TDT. I com més sen facin millor, siguin onze, set o dos els participants. El contingut i les idees que s'aportin ja és cosa dels candidats.

I divendres vinent, la segona part: Urbanisme i Obres; i les Persones. Serà el segon assalt del que esperem que sigui una batalla d'idees i propostes.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Mai havies d'haver fet la pregunta dirigida a PXC. Primera no era el tema.
Segon: PXC, té un discurs fet i en un debat a onze candidats sempre sortirà airòs.
Tercer: hi va haver gent que va abandonar el debat, per no muntar un espectacle.
En tots els meus respectes i és una opinió personal. No és cap crítica destrutiva.
També entenc, que al moment no és té prou temps per decidir el més correcte.
Valgui per experiència a tots.

jordi salvat ha dit...

Un dels punts del debat eren les preguntes del públic i si les rebíem i tenien relació amb el tema s'havia de respondre. Tinc els meus dubtes que el candidat de PxC sortís "airós" del debat. Sé que hi ha gent que va abandonar la sala abans d'acabar, però les raons eren de diversa naturalesa.
I gràcies per les crítiques constructives. Intentarem millorar aquest divendres.

Anònim ha dit...

doncs home, hauria estat bé recordar-lis el tema Muntanyans...

Anònim ha dit...

M'ha costat trobar vida intel·ligent entre els candidats.Els considero molt agosarats proposar projectes per un ajuntament que deu 32 milions d'euros. Diguem tonto. Personalment crec que el proper ajuntament pot esdevenir un cisrc de tres pistes.

Anònim ha dit...

PXC ja es que ni l'escolto, l'alcalde a la seva bola, el verd una persona amb poca educació etc..
l'oviedo vés em va agradar, el nou del Git res, Salut

Enric Grangel Llop ha dit...

Jordi, el formato es complicado para doce candidatos, el tiempo hace que tengas que relatar una sarta de propuestas sin poder razonarlas, pero de todas maneras es una ocasión más para poder dar tu opinión.
Logicamente no es un debate cara a cara, por tanto queda un tanto descafeinado.
No voy a comentar las propuestas, cada oyente debe sacar sus propias conclusiones, pero hay que ser realista con el futuro que nos espera ya que a pesar de que el alcalde niega lo evidente, tenemos muchas deudas, no solo la financiera.