diumenge, de maig 01, 2011

Un govern morós i cínic

Tinc la sensació que des de Catalunya no donem prou dimensió al que està fent el Govern espanyol amb el fons de competivitat i el grau de mesquinesa i cinisme a que arriben Zapatero, Salgado i companyia. L’Estat espanyol deu a Catalunya per llei 1.450 milions d’euros aquest any 2011 i afirma categòricament que no els pagarà fins el 2013. El tema es greu en un moment com l’actual i demostra el nivell del govern estatal que patim els catalans i catalanes.

Però és que a més, aquest govern morós que dóna llargues al pagament d’uns diners a què els obliga la llei, exigeix a l’executiu català que redueixi el seu déficit públic. En resum, que se’ns pixen a la cara i ens diuen que està plovent. Però que en podem esperar d’aquest govern que el 2007 afirmava sense cap vergonya: "El Gobierno ha situado a España en la Champions League de las economías del mundo". Una suposada fita aconseguida amb els diners alemanys que ens arriben via Unió Europea i amb un model que quatre anys després ha quedat clar que era un gegantó amb peus de fang.

Tornem a l’estafa que patim Catalunya per part de l’Estat espanyol. Si des de Madrid no paguen inmediatament aquests diners que són nostres, m’ofereixo a pagar un o dos euros per a una recolecta per finançar que el Cobrador del Frac o el Torero del Moroso perquè s’eganxi com una paparra a la ministra d’economia i tot Europa se n’adoni del tipus de personatges que estan installats en el govern espanyol. Algú més s’apunta?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jordi.
Tu tienes la obligación, porque así te la has impuesto de mirar mas allá de donde miramos los ciudadanos normales.
No cuela.
Madrid es malo malísimo y tiene la culpa de todo.
Pues si.
Es la letanía de convergencia y el ala nacionalista más rancía.
Es la cortina de humo ya usada muchas veces que tapa los desastres que por demagogia he incapacidad estamos generando en casa.
Por lealtad institucional y claridad informativa, se deben de callar estos temas hasta que la negociación termine y en ese momento informar de las posiciones de cada uno.
Ya juzgaremos nosotros que somos mayorcitos.
Si quieres opinar hazlo con un alias en otro blog, tu nombre ya esta asociado al periodismo, mucha gente no sabe si informas u opinas.
Un saludo

jordi salvat ha dit...

Amic anònim,

En aquest article opino, crec que queda molt clar. Opino del que crec que és una presa de pèl del govern espanyol al català. Si una llei orgànica, com és l'Estatut, diu que aquest any 2011 l'Estat ha de pagar 1.450 milions d'euros al govern catàlà es paguen i ja està. No hi ha massa a negociar. La llei està per complir-la oi?
I no tinc per costum opinar amb alies a altres blogs sinó que ho faig amb el meu nom.

I és que no crec que en aquest tema hàgim de mirar massa més enllà. La situació és clara: el govern espanyol fa servir excuses per no fer front a les seves obligacions.

Per cert, si Catalunya fos independent ens estalviaríem totes aquestes humiliacions. O almenys si tinguéssim el concert econòmic.

Salutacions

Anònim ha dit...

Jo crec que a molta gent, els hi ha caigut la bena dels ulls. S'en ha adonat compte que Catalunya és una atonomia més com: Cantàbria, o La Rioja..., per exemple, sense menystenir-les.Hem passat anys vivint en una catalunya virtual i sobrevalorada pensant que erem "més" del que les lleis espanyoles ens deixaven ser. Tot això afavorit pels nostres governants als quals ja els hi anava bé. Mireu amics o triem ser una autonomia com les altres(com estem ara) o anem cap a un estat dins la Unió Europea en pla d'igualtat amb els altres estats. Que cadascú trii.X