divendres, de maig 04, 2007

Cara a cara mirant el passat


Aquest dijous vaig participar en una tertúlia a Tarragona Ràdio amb els candidats a l'alcaldia de CiU i el PSC, Joan Aregio i Josep Fèlix Ballesteros, i el cap de comunicació de la URV, Josep Maria Àrias. A manca d'una setmana per l'inici de la campanya per les eleccions municipals la tertúlia es va convertir en un cara a cara dels dos alcaldables i alguna cullerada de tant en tant de l'Arias i jo mateix. Una ràdio pública no pot fer cap cara a cara, però aqusta fòrmula va permetre enfrontar dos polítics un dels quals serà el sucessor de Joan Miquel Nadal a l'alcaldia de Tarragona.

El primer tema que es va tractar i que va ocupar més de la meitat de la mitja hora de tertúlia va ser el cas del restaurant del Fortí de la Reina. Aregio defensava que s'han de cremar els pocs cartutxos (recursos judicials) que queden per evitar l'enderroc mentre que Ballesteros ja parla de planificar com tirar a terra l'edifici fent el major mal possible a les arques municipals i a l'espai històric del Fortí. El cap de llista convergent va recordar la responsabilitat socialista en l'otorgament de les llicències d'obres i activitats del restaurant, mentre Ballesteros insistia en repartir culpes i va recordar que Nadal mai va fer l'acta de comprovació de la llicència d'activitats, tràmit que hauria fet adonar-se de l'error.

Terres Cavades va tornar a posar-se sobre la taula i l'ambient es va escalfar. Ballesteros va retreure a Aregio les presses i que no els hagin fet cas en les tres condicions per recolzar el projecte, mentre el convergent va recordar l'abstenció del PSC en la primera votació davant d'un projecte gairebé igual. El nou logotip va ser la tercera estació del cara cara. Les posicions són totalment enfrontades, amb CiU defensant la impecabilitat del procés i el PSC demanant la retirada per les sospites de plagi.

Com heu comprovat poc es va parlar de futur i molt de passat i un present molt condicionat pel passat. La motxilla que porten els dos principals candidats a l'alcaldia és molt feixuga -porten uns quants anys en política- i els impedeix -almenys en aquest cara cara- mirar endavant, cap al futur d'una ciutat amb unes potencialitats com poques a Catalunya. El tema del Fortí a mi em sembla com el Nastic: podem endarrerir el descens (enderroc) però acabarà produint-se tard o aviat, perquè l'error ve de molt lluny. Sobre Terres Cavades, crec que aquest espai és un dels polígons d'expansió natural de la ciutat. El problema és el nom: està tacat per una polèmica massa llarga, per tant, canviem-lo. I cal respectar els xalets i cases ja edificats.

Sobre el logo: a mi tots els logotips se m'assemblen -aquest potser massa- i la filtració del manual ha fet molt de mal, però era una prova i no el definitiu. I la polèmica no hauria estat tant virulenta si ara manquessin dos anys per les eleccions. Però continuo defensant que el problema és d'arrel: no es pot aprovar un nou logotip i la respectiva campanya promocional a poques setmanes d'unes eleccions municipals que signifiquen un final d'etapa per la ciutat. És un contrasentit. Podríem haver esperat uns mesos. O no?

11 comentaris:

Unknown ha dit...

Tens molta raó en el que comentes del logotip. Jo hi afegiria una cosa: segons tinc entés a banda de l'equip de govern l'oposició en bloc va votar-lo (com han fet en la candidatura Tarragona 2016).

Ara se n'han adonat del pressumpte plagi, de l'ensarronada i del "cpy and paste"... curiós.

Anònim ha dit...

Jordi,

Estic completament d'acord amb el que dius. Cal enterrar la brutícia i mirar cap al davant. El que falten són projectes de futur.I capacitat de gestionar-los. Ai quina por!

Anònim ha dit...

Tens bastanta raó. Per cert, us recomano un article que va publicar ahir El Punt de l'autora de la denúncia del Fortí.

Anònim ha dit...

Els socialistes tenen la cua de palla, ja han governat amb CiU. Qui diu que no hi tornaran a governar?. A més amb el tema del Fortí, juas juas... van ser ells qui van donar la llicència, quan governaven còmodament amb CiU... i ara es presenten com el gran canvi i fa quatre dies han votat el mateix que PP i CiU al congrés, defensant els vaixells de guerra com a atractiu turístic. Ara, ballesteros?

Anònim ha dit...

¡¡FELIZ DIA DE LA MADRE!!!EN PRIMER LUGAR A LAS MADRES SOLTERAS, SON LAS MEJORES Y LAS MAS VALIENTES.

Anònim ha dit...

A Tarragona fa falta un govern amb ànima
07 Maig, 2007 02:01
Enviat per bego, DIARI DE CAMPANYA

Avui he tornat a veure “El Laberinto del Fauno” de Guillermo del Toro i m’he emocionat de nou, especialment en el moment en que Sergi López, en el paper de militar franquista, li diu al metge que per què l’ha desobeït i ha matat a un maqui capturat i torturat en ves de reanimar-lo, i el metge contesta: “Mire usted, es que obedecer por obedecer, como hace gente como usted....pues no!”.

La pel·lícula ens recorda quants esforços ens ha costat la democràcia que gaudim ara. Aquesta reflexió enllaça amb el discurs que va fer divendres Marina Geli a la presentació del candidat del PSC a Salou, l’Antoni Bañeras, on ens va recordar que “la democràcia no té retorn, però cal aprofundir-la”.

La Marina, una gran líder socialista i una excel·lent consellera de Salut, va recordar que allà on el PSC governa, deixa empremta, perquè quan nosaltres governem prenem decisions públiques que capgiren la vida de la gent.

I també va recordar, que el projecte socialista és de “cap i de cor” de “rigor i d’emocions”. “Nosaltres som gent d’ànima, no hi ha més grandesa a la política que pensar que estem construint un món amb més igualtat d’oportunitats per tothom”.

A Tarragona, fa falta un govern amb ànima. I el Pep Fèlix Ballesteros és l’únic candidat que li pot atorgar, perquè és un candidat amb cor, amb emoció.

4 Comentaris | 0 Retroenllaços
Comentaris

Bego, a França ens han donat una lliçó, i tant que sí: no deixar-se governar per l'esquerra conservadora i atrabiliària, tot el contrari d'aquí. No caure en el parany que caus tu, típic d'un sectarisme infantil: "esquerres = bons, dretes = dolents". No deixar-se enganyar pel femenisme estúpid que gasteu aquí, i que consisteix en denunciar que et discriminen per ser dona, i desprès demanar el vot perquè ets dona. No fer el discurs gasòs i inconcret de la Segolene, sinò un de clar, concís i concret.

Per començar: defineix esquerra. Sabaté? Casa als músics, viu com un ric. Ballesteros? Audi A4, sempre roba de marca. Bego? BMW. Sánchez Camins? Escàndol urbanístic als Pallaresos, BMW. Elices? Casa a la Móra, BMW. Potser que us canvieu les sigles i en lloc de PSC, us presenteu com a BMW. A més, seria molt interessant saber quants de vosaltres podrieu portar el tren de vida que porteu si treballessiu al món privat.

El PSC, allà on governa, deixa empremta, sí: perquè s'aferra al poder i no se'l treu ni amb aigua calenta. BCN: 30 anys. Girona: 30 anys. Lleida: 30 anys. L'Hospitalet: 30 anys. Badalona: 30 anys. Mataró: 30 anys. Nomès se l'han tret de sobre dos ciutats: Tarragona i Sant Cugat. I qué curiós, mai més no han volgut repetir. La llibertat, quan la tastés, crea addicció.

Deixa empremta perquè quan arriba al poder crea una xarxa clientelar i multiplica la quantitat de llocs de treballs, carguillos, enxufes etc a les administracions que controla, per a col·locar amics, parents, coneguts i saludats. Axí, l'ajuntament de Reus paga 2.000 nòmines al mes, i el de Tarragona, 1.000. Quina de les dues ciutats és més dinàmica?

Deixa empremta perquè controla (amb subvencions, amb amenaces o les dues coses) els mitjans de comunicacio locals i aconsegueix silenciar qualsevol crítica. Perquè compra o purga els periodistes que puguin incomodar-lo.

Deixa empremta perquè a les ciutats que domina totes les entitats, fins les més inversemblants, han de ballar al so que toca l'ajuntament, que les divideix en bones (les afectes) i en dolentes (les desafectes). Per això a Reus l'home de la porra, el tinent d'alcalde Eduard Ortiz, no content amb el poder que té és a més el president dels Gegants. Per això Reus està cívicament morta, i en canvi Tarragona les entitats bullen de vida, organitzem per exemple el 80% dels actes de la festa major i si surt algú criticant a l'alcalde, no van uns morenos a la nit a trencar-li les cames (és a dir, es tallen les subvencions, o a la següent assemblea es munta una candidatura més submisa que fa el llit o amarga la vida als que hi son).

El PSC deixa empremta perquè l'únic que sap fer son plans, plans, plans, que es dediquen a dir a la gent com ha de viure i qué ha de fer, ja que el PSC desconfia de la gent, especialment dels que no el voten i molt especialment dels que s'atreveixen a pensar per ells mateixos. I que, per tant, com que saben posar subjecte, verb i predicat, i sumar dos més dos, no creuen que les esquerres (?) siguin els bons, i les dretes els dolents. No tenen una mentalitat binària, no divideixen el món entre els meus i els altres. El que no sap fer el PSC es gestionar: no "fer un pla per a la Part Alta", sinò RESOLDRE els problemes de la Part Alta. Encara que tinguem un pla, els problemes encara hi seran. La tactica del PSC és silenciar que els problemes hi siguin (Bolaño).

El projecte socialista, de cap i de cor???? Però qué dius!!!! Avui en dia el PSC acapara més del 80% dels pressupostos públics a Catalunya, i governa sobre el 90% dels ciutadans. On son les idees de canvi del PSC? El PSC és com el PRI de méxic, un partit "revolucionari institucional", un pop enroscat a l'administració pública, indiferent a la ideologia, disposat a pactar amb qui sigui per mantenir el seu poder. La prova és que el PSC va perdent (i perdrà el 28 de maig) més vots que mai, i en canvi acapara més poder que mai: perquè se li'n fot pactar amb qui sigui. Amb el PP al Vendrell, i amb ERC a Reus, i amb el PP a Tarragona si pot (aiiiii que en veurem de coses si CiU no guanya...), i amb CiU a Tarragona quan era la única forma de tocar cuixa.

El PSC és avui el partit del poder, la garantia més segura de tocar poder per a tots el que s'hi apunten. Un partit sectari i descarnat, que sense cap problema moral es carrega avui els líders que ahir presentava com els messies del futur (Maragall, Clos). A la que van mal dades, puntada al cul i cap al gulag. Un partit on ningú critica res, sense democràcia interna (que li preguntin a la Duch: qué li vau fer?)

La Geli? Però si la teniu a pa i aigua, calladeta com una morta!!! I qualsevol dia d'aquestos el Montilla se la carregarà, per maragallista, i posarà algú de la seva corda: la Carme Figueras, per exemple. No en té ni idea, però i qué? Qué sabia el Sabaté per a ser conseller?

El cor i l'emoció, finalment, no serveixen de molt en política. Serveixen les conviccions (sabeu qué son?), i la decisió, i les ganes de servir. No les ganes de manar, de manipular, d'acallar el que discrepa o el que et posa en evidència. Les emocions passen i son inestables.

Enviat per Eduardo Tado 07 Mai 2007, 19:00

Anònim ha dit...

Vaya ¡¡ Siempre en España ha habido alguien que ha querido emular y ser Eduardo Dato. Y aunque aquí se llame Eduardo Tado y escriba en catalán, no deja ningún lugar a dudas su estilo conservador. ¿ Sofocarás también con el ejército la rebelión como ya hiciste en la Barcelona de 1921 ? ¿ Aplicarás la Ley de Fugas a la que prestaste un apoyo tan entusiasta permitiendo que se disparara por la espalda y lo justificarás luego diciendo " es que se fugaba ? Anda, Eduardo , vuelve a tu tumba o pásate por el siquiatra. A ti te asesinaron tres anarquistas catalanes. Yo me fui 4 años después.Yo te hablaba en catalán y a ti no te gustaba. Déjalo ya, Eduardo. Nuestra época ya pasó. Tu querido Antoni Maura.

Unknown ha dit...

Potser la casa BMW fa descompte als polítics si compren els cotxes junts.

Anònim ha dit...

Aquest Eduardo Dato o Toda o com es digui no sap que a Tarragona ens agrada viure bé en general. Deu ser que és de Barcelona, com el sr. Aregio. Per cert, Ballesteros viu en un pis de cent metres quadrats, tres vegades més petit que la casa de l' Aregio als Molnars a la que arriba en un flamant Volvo. I que tal el super nou xalet que es va fer el sr. Fernández als Músics sent regidor d'Urbanisme o la casa del sr. Nadal, la millor del camí de la Cuixa? I el yate que té Nadal té a Cambrils perquè atracar-lo al port de Tarragona no queda bé....encara que ell sigui l'alcalde....? O els 800 milions de peles que va guanyar el sr. Badia quan la seva casa a Terres Cavades va passar "legalment" de terreny agrícola a edificable? Això de la dreta és collonut, només ells tenen dret a tenir cases i cotxes, la resta del mon que es foti.....Només els seus fills poden anar a les universitats, els fills dels treballadors que es fotin. Prou xorrades!

Anònim ha dit...

Cleenex (molt adient el teu nick per cert):

El Nadal és ric de família. Nadal, Badia, Fernàndez... son de dretes i no se n'amaguen. No es fan passar per amics i salvadors de pobres i vidues. El problema no és viure com un de dretes si ets de dretes. El problema es voler viure com un de dretes i anar proclamant que s'és d'esquerres!!!!

Se'n diu hipocresia. Clar que els sociates, com que teniu tan clar que la vostra aspiració és viure del cuento, perquè vosaltres no us ho podrieu pagar, ni us en recordeu d'això.

Per cert, parlant de pufos: Sanchez Camins volent ser regidor d'Urbanisme als Pallaresos? Per qué, si no és d'allà i no hi viu ni hi té res a veure? Elices i les seves cistelles que factura al Port, amb pernil de la Dehesa Santa Maria, el seu restaurant? Els informes que encarreguen els sociates a consultores que ells controlen? El Sabaté que volia encarregar a l'empresa del seu cunyat el parc eòlic que volia posar al Port? Tots els amiguetes del PSC que el Burga ha colocat al Port? Terres Cavades, on el primer accionista és Caixa Catalunya, presidida per Narcís Serra i que controla el PSC a través de la Diputació de Barcelona?

Però si l'únic partit d'Espanya que ha tingut gent a la presó per màfies, segrestadors i assassins és el PSC i el PSOE!!!!! De qué aneu??? Tots els socialistes tenen les mans brutes de calç viva, la calç amb la que van enterrar Lasa i Zabala a Busot!!!!

Anònim ha dit...

I, per cert...

Ballesteros cobra més que Aregio?

El dimarts 8 de maig el programa Problemes Domèstics de Catalunya Ràdio va oferir unes mini entrevistes amb els cinc candidats principals a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Tarragona. Després d'escoltar-les amb deteniment des del Saló dels Penjats hi ha dues coses que ens han cridat especialment l'atenció.
(...)
D'altra banda, els cinc candidats van desvetllar el seu sou. Segons les seves xifres Josep Fèlix Ballesteros és qui més cobra, un total de 3.900 euros mensuals. El segon d'aquest peculiar rànquing és Sergi de los Rios, amb una nòmina de 3.500 euros mensuals. Joan Aregio amb 2.400 €, Alejandro Fernández amb 2.200 € i Lluís Balart amb 2.090 € completen la llista. Sobta la gran diferència entre els candidats de PSC i CiU, però segurament la diferència està en què el primer hi suma els generesos ingressos com a vicepresident de la Diputació mentre que el segon només té en compte els diners que percep per part de l'Ajuntament.

Les entrevistes es poden recuperar a través de la pàgina web de Catalunya Ràdio, www.catradio.cat