dimarts, de maig 01, 2007

La graella està definida

Escric aquestes línies quan la junta electoral està tancant el periode per a la presentació de les candidatures i a Torredembarra tot indica que n'hi ha set. Una menys que el 2003. Com sempre, el nostre municipi va a l'inrevés que la majoria de localitats, que han vist com en quatre anys han crescut el número de candidatures. Dos exemples. Altafulla ha passat de sis a vuit i Tarragona de set a una dotzena. Aquí ens quedem sense el VUT. Que voleu que us digui. Trista la història de Vilatans Units per Torredembarra, fundat per "rebotats" de CiU que fan alcalde un candidat de la formació que han deixat i el seu cap de llista retorna al cap de quatre anys a la llista de la federació a un discret sisè lloc.

Discret? Els dirigents de CiU escampen que treuran sis regidors i no descarten el set. Ho tenen molt calculat. O això diuen. Potser volen crear l'efecte del "carro guanyador". La llista ha deparat algunes sorpreses. Darrera de Dani Massagué i Pere Font se situa una desconeguda Francesca Felguera, representant d'Unió Democràtica. La presidenta local, Rosa Maria Guasch, és la quarta, i l'actual regidor no adscrit, exnúmero dos de l'ADMC, Joan Carles Crespo, és el cinc. La confecció de la candidatura convergent no ha estat un camí de roses i deixa algun cadàver polític. O potser només ferits?

El PSC i ERC ja fa setmanes que han fet els deures i darrerament s'han conegut les llistes completes. Tots dos partits aposten fort per la paritat, sobretot els republicans, que tenen més dones que homes i situen del cinquè al vuitè lloc dones. El Partit Popular ja ha resolt la incògnita. Finalment, tot i la negativa inicial, el cap de llista serà José Oviedo, secundat per l'altre candidat a aquest lloc, Pedro Dalmau. L'incombustible Mero Coch completa el trio que encapçala la llista popular.

Alternativa Baix Gaià aspira a un segon regidor. Perdó, regidora. Perquè la número dos dels ecosocialistes és Iris Gual, que desplaça Francesc Mercadé fins el segon lloc. De Grup Independents per Torredembarra en sabem com sempre poques coses per l'hermetisme absolut de la formació. Finalment Santiago Ardèvol ha fet història i serà el cap de llista, però Celestí Salort no es retira ocuparà el segon lloc. "Els vells roquers mai moren, diu aqueslla frase que defineix a la perfecció l'exalcalde torrenc. Veurem com respon l'electorat del GIT a aquest canvi.

I acabem amb l'Agrupació Democràtica Torrenca (ADT) que finalment ha apostat per Maria Dolors Toda com a cap de llista. Estan invertint molts diners en la campanya electoral i ja es poden veure tanques amb l'equip que acompanya Toda. L'altra candidat amb tanques és l'alcaldable convergent. Està clar que són els qui tenen més diners per gastar, cosa que no vol dir que siguin els que més regidors tregiuin.

No vull acabar aquest article sense parlar de les retirades. CiU renova totalment la seva representació a l'Ajuntament i cap dels tres regidors actuals, inclòs l'exalcade Lecha, continuarà, tot que algun si volia fer-ho. El republicà Maurici Ruiz, amb vuit dècades a l'esquena, també se'n va. També diu adéu a la política activa Ana Marín, cap de llista del PP el 1999 i 2003. La resta de regidors actuals han trobat lloc a les set llistes que es presenten. El cas més espectacular el protagonitza el PSC, que deixa inalterables els quatre primers llocs de la llista del 2003. Per tant, de renovació en la política torrenca, ben poca.

Article publicat al número d'abril de 2007 del Diari de la Torre

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr. Jordi le tengo que decir que la persona que hizo alcaldable a CIU, fue la Sra. Toda que hizo del VUT, PP, y GIT lo que quiso, al igual que cuando estaban en el equipo de gobierno.

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo en casi todo lo que dice el anterior anónimo, pero con el GIT no pudo, de ahi su salida del gobierno i el voto de censura posterior.

Unknown ha dit...

L'enginyeria analítica electoral te la seva cosa, no?

Waipu Joan ha dit...

Amb tanta abundància de candidatures a Tarragona a veure si ara ens matarà la gana...

Anònim ha dit...

El domingo los de CIU, usaban la Biblioteca de Baix Mar como deposito del material que repartian en el paseo.
Confunden lo privado con lo publico, o acaso tenian permiso del ayuntamiento¿
Quien lo sepa que informe.

Anònim ha dit...

El farinetes no sap que es anar en bicicleta i vol anar en tandem. Farinetes el primer, la Dolares la seguna.
Per fugir de la Torre