dimarts, de maig 29, 2007

Per què ha guanyat Ballesteros?


El PSC, amb Josep Fèlix al capdavant, ha guanyat les eleccions municipals de Tarragona, amb 13 regidors, fregant la majoria absoluta. Aquestes crec que són les principals raons de l'àmplia victòria socialista.

1. El PSC ha fet la campanya més llarga, el·laborada i intensa.

2. És l'únic alcaldable que es presentava per segon cop i tenia un índex de coneixença més alt que la resta.

3. Els socialistes han sabut jugar amb les enquestes per no desmobilitzar l'electorat.

4. És l'únic partit que guanyat vots, uns 2.000, i percentage de vot. Ha mobilitzat el seu electorat.

5. Un sector de votants que confiava en el convergent Nadal o ha fet ara en el socialista Ballesteros.

6. Joan Miquel Nadal no ha fet prou pel seu successor, Joan Aregio.

7. Unió va avortar el relleu de Nadal per Aregio a mig mandat, cosa que hauria reforçat el candidat convergent.

8. El PSC ha concentrat el vot útil d'esquerres amb l'objectiu d'un canvi polític.

9. La mala campanya d'Iniciativa, amb un candidat de perfil baix i la greu relliscada de "la mesquita".

10. El desgast de CiU, agreujat per casos com Terres Cavades o el Pàrquing Jaume I.

15 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bon anàlisi... Realment han fet una campanya de quatre anys.

Com comentava una amic d'Iniciativa amb to irònic la guàrdia urbana es quedarà sense kubotans i a la rambla no hi haurà mesquita. ;-)

Anònim ha dit...

Qui deiea que la campanya se li faria massa llarga????

Anònim ha dit...

No m’agradava cap candidat torrenc, mentida em mig convencia un però no m’agradava part del seu equip, així que vaig estar temptada a votar també en Ballesteros. Seria nul però em semblava més interessant que les opcions que tenia sobre la taula. A més, m’haguessis pogut dedicar un “no és confidencial”: Torredembarra també recolza a Ballesteros. Al final, vaig fer el cor fort i vaig fer poble. Però, un consell: “Que n’aprenguin molts de fer campanya i no parlo de la seva actuació de govern perquè aquesta encara està per veure. Espero que no em decebi, perquè de la Torre ja m’ho espero tot: fins i tot la sociovergència.

Anònim ha dit...

Nadal no ha esat generós ni amb ARegio ni amb Ciu. Espero que algú li passi comptes.

Anònim ha dit...

L'equip de Govern Ciu-PP a l'Ajuntament semblava un "salvese quien pueda": primer Vallvé que ell volia ser alcalde, després que Nadal era ell qui manava, el PP amenaçant de trencar el pacte, l'afer de la Martorell, l'afer Mallol ... i la imatge conseqüent que Aregio s'ho empassava tot, perquè tot se li podia fer i ell callava. Aregio no ha sabut impossar-se. No hauria estat un bon alcalde.

Anònim ha dit...

eh!!! les CUP's 22 regidors (netament de la CUP) a al principat (uns 15.000 vots), i sumant la plataforma que agrupa les CUP'S amb la resta de Candidatures Alternatives (Nosaltres Som-AUP, CAV, Entesa Sabadell, etc... per posar exemples), més de 50 regidors en total (uns 35.000 vots). Són la setena força politica al principat contant ICV-EUiA com una sola.

La suma de CUPs i altres candidatures és coordina mitjançant l'AMEI (Assemblea Municipalista de l'Esquerra Independentista).

Una nova forma de fer política és desperta.

http://www.cup.cat

resultats de les cups a la columna dreta d'indymedia:
http://barcelona.indymedia.org

blogs del baix gaià:
-blog antifeixista:
http://antifastorre.blogspot.com

-Assemblea de Joves del Baix Gaià
http://www.ajbg.blogspot.com

Salut!

Unknown ha dit...

Anònim de la 1:20,

Cal prendre en consideració l'augment de la CUP. Com a crítica cap a ABG dir que en les darreres eleccions tenien vincle amb la cup i ara se n'han desvinculat per tal d'anar de bracet dels del kubotan del Saura.


Sobré en Vallvé, doncs avui ha convidat a bonbons per tal d'endolcir la derrota "amarga".

Salut,

Anònim ha dit...

A VEURE TONTO ROTONDO,
PERQUE ES UNA CRITICA AIXÓ QUE DIUS CAP A L'ABG, NO HO ENTENC.

Anònim ha dit...

Si si... molta CUP i tot el que vulgueu, però a Torredembarra la gent de l'AJBG bé que anaveu un una llista "made in kubotan".

Anònim ha dit...

No en teniu ni idea!! Ballesteros ha guanyat perquè era el candidat més guapo.

Si no és la principal raó... hauria de figurar entre les 10 que esmentes. Amb el desprestigi actual de la política... molta gent ha pensat que més val que ens representi un tio amb bona planta.

Anònim ha dit...

Un factor que no esmenteu i que també crec, ha influit,(tal com comenta el Josep Lluís Navarro al +Tgn d'avui), es la equivocada campanya que han fet per l'Aregio els "creatius" amics de la Cap de Gabinet del Nadal, els mateixos del fallit nou logo de l'ajuntament.
Sembla que les herències del Nadal han estat enverinades.

Jo també espero que algú passi comptes per aquesta malèfica influència.

Unknown ha dit...

Anònim de les 5:34,

Penso -i puc equivicar-me- que molta de la gent d'ABG està més propera ideològicament de les CUP que d'ICV-EUIA. Però opten pels del kubotan doncs tenen més diners, contactes, prestacions, alliberats, etc.

Una mica lliga amb la segona part del comentaria de l'anònim de les 5:48.

En tot cas és la meva opinió.

Anònim ha dit...

El darer post del Saló dels Penjats defines ABG com a "marca blanca d'ICV".

Anònim ha dit...

En la campanya del 2003 ABG, encara està la pàgina web com a prova, estaven propers ja a ICV, també certament a les CUP, però a la pàgina esmentada el primer enllaç que apareix és a Iniciativa i posteriorment el de les Cup seguit d'"els verds".

Sobre el kubotan, no se si mai us han disparat amb pilotes de goma o pegat amb porres, però tots els que ho han provat coincideixen en que tan de bo els haguessin atacat amb un tros de plàstic de la mida d'un bic.

Anònim ha dit...

anem a veure. deixeu de fer l'infantil amb que si ICV,CUP o AJBG. No aconseguireu res intoxicant per internet. L'AJBG no ens callem res del que haguem de dir, ara bé, la torre és la torre i no tiqueu els collons amb la pol·lució de ciutat.

per altre banda, l'abg es va desvincular de la cup perke no hi havia prou gent ni temps per a mantenir aquest vincle. així que de moment tenim el que tenim. ki sigui partidari de l'abstenció ke ho faci, però no ens agobieu als ke votem mals menors.