dilluns, de maig 28, 2007

Torredembarra vota tripartit

Escric aquestes línies aquest matí de dilluns afectat per una clara ressaca electoral des del punt de vista laboral. M'imagino com es deuen sentir alguns candidats a les eleccions municipals de Torredembarra que es van celebrar diumenge. Els socialistes assaboreixen la segona victòria electoral en uns comicis locals, amb un avantatge molt més gran que el 2003. El PSC ha guanyat gairebé 400 vots un regidor i Manuel Jiménez disposarà de quatre anys més com alcalde.

En l'altra banda està Convergència i Unió. Han invertit molts esforços humans i sobretot econòmics en aquestes eleccions. Jugaven la carta de la renovació amb un alcaldable nou, Daniel Massagué, però el premi és només de consolació. Menys de 200 vots més i un regidor, després del retorn del VUT d'Octavi Solé a la llista convergent. Els convergents parlaven de sis i set regidors i han quedat molt lluny d'aquest objectiu.

Esquerra Republicana ha estat castigada per l'electorat. Ha perdut 200 vots i un regidor. La remodelació del carrer Antoni Roig i la plaça de la Font, graner de vots dels republicans ha passat factura. Però Esquerra es manté com a tercera força política torrenca i Gerard Ciuró té tots els números per continuar com a primer tinent d'alcalde. L'Alternativa Baix Gaià ha estat l'altra gran vencedora de la nit, junt amb el PSC, ja que ha pujat en vots i ha obtingut una segona regidora. PSC, ERC i l'Alternativa Baix Gaià sumen la majoria absoluta sense la crossa del GIT, que deixa de ser la clau de la governabilitat. La llista encapçalada per Santiago Ardèvol ha perdut un dels dos regidors que tenia i ha quedat reelegada a la darrera posició, amb poc més de 300 vots. Després de 28 anys Celestí Salort no formarà part del plenari.

L'Agrupació Democràtica Torrenca de Maria Dolors Toda ha guanyat un centenar de vots respecte l'ADMC el 2003, però només ha obtingut dos regidors i estan condemnats a l'oposició, igual que el PP, que si que ha perdut vots i es col·loca amb només un representant. Tampoc no hem d'oblidar la baixa participació en aqest comicis, per sota del 54%. És un altre clar element de reflexió.

Aquestes eleccions clarifiquen una mica el panorama polític torrenc, amb menys atomització del repartiment dels regidors. Hi ha dues forces, PSC i CiU, que acumulen més de la meitat dels regidors. Manuel Jiménez està en disposició de continuar com alcalde pactant amb els seus socis naturals, Esquerra i l'Alternativa, i també li poden fer un lloc al GIT, que ja no és necessari per una majoria còmoda. Els republicans reben un clar vot de càstig i hauran de fer un anàlisi intern. Però tenen una segona oportunitat, ja que estan en disposició de continuar al govern. L'Alternativa guanyarà molt pes en el nou govern, CiU haurà de continuar a l'oposició després de no fer arribar el seu missatge renovador a la ciutadania i haurà de competir amb l'Agrupació, que també ha invertit molts diners per només dos regidors.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

La primera reflexió es la baixa participació que ha perjudicat als partits amb sigles importants, la gent no es movilitza per les municipals es un tema per estudiar-lo.

El PSC ha pujat no tant com esperaven pero el castig es pot dir que no ha existit, amb mes participació hagues arribat al 6

CIU es una de les grans derrotadas, desplegament mediatic, económic d'expectatives i al final només 4 y amb pocs vots per a ells.

ERC, ha perdut bastant i no se qual es el motiu,a on han anat els seus vots al ABG?

ADT venien que treurien 5 hasta 6, desplegament economic i mes... i al final només per a ells dos regidors, aquest grup no pateix la baixa participacio.

ABG, un clar guanyador in extremis gracies a les dos ultimes taules, que li donen mes marge de maniobra

PPC. Despres casi de no puguer fer campanya i perjudicat per la baixa participació ha aguant i fins al final lluitava per al segon regidor amb ABG.

GIT. gran devallada i a punt de no sortir cap regidor veurem que fan a l'ajuntament.

Unknown ha dit...

Cal felicitar ABG i en Lluís pels resultats. Llàstima però dels seus companys de viatge: els antisistema del kubutan.

Anònim ha dit...

En la meva modesta opinio i encare que per alguns no estaria molt ben vist, crec que La Torre necesita un gover estable i aixo nomes es pot aconseguir en un pacte PSC+CIU.

Crec que els nostgre governants, tenen que pensar en lo mitllor per la Torre i deixar a un costat els problemes personals.

Per aixo continuo dien que lo mitllor per el poble seria el pacte repeteixo:

PSC+CIU

Ja hem vist que els pactes cuatripartits, a la Torre no han funcionat.

Politics reflexioneu-hi.

Gracies

Anònim ha dit...

Pues no estaría malament un pacte PSC-CIU-PP veig una compensació bona

Anònim ha dit...

Ho sento molt, pero a mi personalment el PP amb sobre, amb PSC+CIU ni ha mes que suficient per tenir un govern estable.

Anònim ha dit...

El votants d'esquerra s'han quedat a casa seva, al Carrer Nou.

Gràcies Montse
Lluis - Manolo - Massaguer

Anònim ha dit...

La improbable Sociovergència torrenca te el problema del'aigua com a principal "virus", però si ho volen intentar un o dos anys, que fàcin, igual es troben amb una moció de censura en un parell d'anys.

El pacte d'iguals seria millor PSC+ADT+PP

Anònim ha dit...

és una pena que ERC no hagi tret al xavi. l'abg n'hem tret un altre, però si vosaltres en perdeu un ens quedem cuasi igual i els socialistes seguiran fent les seves marranades.

aquest cop colaborareu a parar els peus als tecnocrates?

la veritat és que no heu encertat gaire amb la gasull, i ho sabieu. per colmo, els del muntanyans II, els socialistes, no només es mantenen sinó que pugen 1. vergonyós.

repetir el tripartit???? buffff... jo no ho veig clar. ja ho veurem.

salut.

PS: per cert! les CUP's han passat de 4 a 20 regidors a tots els PPCC sense comptar altres candidatures anticapitalistes concomitants a la formació i aliances puntuals com al Entesa de Sabadell o alguna coalició amb EPM's.

Anònim ha dit...

Jordi vols dir que ho has mirat be per afirmar aixo:

Però Esquerra es manté com a segona força política torrenca.

Crec que has tingut un "lapsus"

jordi salvat ha dit...

Ha estat un lapsus. Moltes gràcies.

Ja està canviat.

Anònim ha dit...

Es poden fer moltes mes combinacions de lo que sembla, peró a priori sembla un tripartit amb el Git o algo semblant. Jo apostaria per unes altres vies per sanejar l'ajuntament.

Hostia la Rosalia als plens mare de deu......

Anònim ha dit...

¿Dónde se puede ver alguna foto de las últimas 24 h. de los "alcaldables"? Hay algún sitio que se publiquen???

Anònim ha dit...

Aquests inflitrats de CIU van deixant a anr ara que seria bo un pacte CIU+PSC.

Són més falsus que un duru sevillano, no trguen al PSC, el que passa que no han digerir la derrota i ara són capaços de vendre's l'anima per aferrar-se al cadirot.

Els número de CIU era per fer pacte amb la TODA.

Pero els números no els hi han sortit, quan entre tots dos han invertit en la campanya una montaya indecent de diners.

Ho sento nois, la dreta a la Torre haurà d'esperar 4 anys més

Anònim ha dit...

NO es cuestió d'esquerres o dretes, jo desitjo que es facin les coses que necesita la torre i punt, mes enllà de costats polítics

Anònim ha dit...

Continuo dien que si no deixem al marge els temes personals i els nostres politics ñocals aprenem de una vegade per totes a treballar per la Torre anirem malament.

Crec que es te que formar un equip de gover fort i estable i aixo es consegueix amb meins partits al equip de govern.

Si els dirigentes de PSC i CIU fan un pacte de quatre anys ferm i estable, podrem aconseguir la Torre que tots desde fa molts anys volem.

Espero que el que deia el diari AQUI de ahir amb un posible pacte PSC+ADT+ABG no arribi a consolidarse, perque si no estem arreglats.
Repeteixo reflexioneu i deixemse de rencunies i el mitllor pacte, PSC+CIU.
Salut,

jordi salvat ha dit...

Estic veient veritables bajanades de acte. PSC+ADT+ABG és, amb tots els respctes, la parida més gran que he sentit a la meva vida. Almenys estaria en el TOP-10. Sobre la sociovergència, la veig una estratègia des de CiU, igual que la que volien fer-nos creure del carro guanyador, dels sis i set regidors que s'han quedat en quatre.

Ha de governar la llista més votada, el PSC, amb els seus socia naturals: ERC, ABG i també el GIT. Al no ser imprescindible i no comptar amb Salort, el GIT pot ser molt útil. I, per primer cop en molts anys viure quatre anys tranquils que hi ha molta feina per fer. I alguns, com Esquerra, que aprenguin dels errors greus comesos en el darrer mandat. I CiU, a encapçalar l'oposició, que també és necessària i hi tindrà la competència de l'Agrupació.

Anònim ha dit...

Legislatura tranquil.la amb ABG? esto es "bienvenido al show del humor"

Anònim ha dit...

El GIT, ja no sera el Git tradicional, el Santi te un altre taranna. El Salort ere un lastre per fer una bona politica per la torre.
La Toda te que recapacita, lo seu es la construcció no la politica municipal, malgrat que l'aporta molta informacio util.
Malgrat el toc de generala de CIU, es un fracas per l'inversio economica que han dut a terme, molts militans no perdonan el pacte amb la Toda de l'anterior mandat i el menyspreu al jovent del partit.
El PP, prou feina per mantindres tenin en conte el cambi.
l'Alternativa "chapo"
ERC, una llastima i a pagar las diferencies internes.
PSC, premi a la constancia i a les ganes de fer cosas.
Tot plegat, molts tenen que pair els resultats, i deixar de fer bretolades.

Anònim ha dit...

Sr. Salvat com vol dir un pacte natural si els darrers quasi dos anys, no han funcionat i si ha funcionat ha sigut agafat amb pinces.

El Sr. Jimenez no vol en Lluis.

Com vol que Sr. Jimenez pacti amb Esquerra després del " ñap" que ha fet la nº 2 en el carrer Nou,
encare que a ell no li ha restat vots.Jo no ho faria.

Per lo que vosté diu, resulta que els Torrencs tenim que viure quatre anys mes, pendents de que no es produexin mes errors greus, per favor.

Si us plau Sr. Salvat m'agradaria que fos una mica mes riguros,i no sigui tan tou amb els seus colors que la majoria sabem quins son.

Ahir en el seu escrit ja li vaig tindre que rectificar el seu comentari que deia " ERC la segona força mes votada" quan va esser la tercera.

Salut,

Anònim ha dit...

Estic amb tu, Jordi. L’últim que li falta a Torredembarra és fer sociovergència.. Si l’abstenció ja ha denotat que els candidats no entusiasmen a ningú, només falta que s’uneixin Masagué i Jiménez. Del primer, no puc parlar gaire perquè per parlar s’ha de conèixer a les persones, i desgraciadament tot i els diners que es va gastar a la campanya per ser mediàtic pocs el coneixen; i del segon, dir que sé de més de quatre torrencs/torrenques que no el van votar, tot i tenir intenció de fer-ho, perquè van comprovar enfadats com el psc era l’únic partit que no els va enviar les papeletes a casa. En fi, entre gastar a mans plenes i tenir una gestió pèssima que no arriba ni als electors... crec que Torredembarra necessita urgentment dos àrbitres més petits però treballadors.

Anònim ha dit...

jajajajaj PSC+TODA+ABG jajajaja XD, quines parides es poden llegir als blogs, jajajajaj XD. snif...

Pel que fa a ERC lamento la seva perdua. Hem sap greu per que sóc independentista, però sempre dubto a la hora de votar a una formació que no és autocritica i encara que fa bons fitxatges com el del nº 3 que per mi hagués hagut d'anar de 1r o de 1n, si no fós pels anys que el pobre Ciuró s'ha txupat fent d'escuder del Bargalló. I en canvi posen a personatges amb mala fama i poc seriosos com la Gasull o el mateix Bargalló que ja es podrien jubilar. I jo com una beneïta anar votant.

En fi, i respecte la "sociovergència", dir que seria un error tant gran i antinatural com un "pacte nacional català de CIU+ERC+ABG" que per sort sembla impossible. No es pot dir que l'únic que volem és que ens governin i que esquerres i dretes és igual: un municipi té els recursos limitats i la manera de prioritzar com s'inverteixen reflecteix si un govern és d'una manera o una altre. La gent s'ha de preguntar per que hi ha partits que diuen obertament que ells no podrien pactar amb d'altres i per que n'hi ha que pactarien amb el diable. Diria que és força senzill d'entendre.

Respecte el Massegué, sé que és un explotador legal d'immigrants (aneu al Maes i comporveu-ho) i el Jiménez un autoritari (sap molt bé que no perdrà vots al carrer nou i Torredembarra no ha estat mai un poble solidari).

En fi. Bastant decepcionant to plegat. A on anirem a parar!

Anònim ha dit...

Veurem lo que deparen els pactes, pero estaran els plens molt mes interessants, el canvi mes gran que n'hi haurà serà en el PPC per fí un professional i treballador com cal, un regidor pero preparat i amb intel.ligencia i bon terenna com s'ha vist en la campanya.

La nova de ABG no la conec prou, i el nou de ADT si i en fi...

Anònim ha dit...

Ha de governar la llista més votada, el PSC,
Jordi, aixó no més s'aplica ara??

Anònim ha dit...

Amb data 25/5 pero notificat el 30/5, el jutje dona la rao al Ajuntament amb el tema del aigua

Anònim ha dit...

Jo ja ho vaig dir fa molts dies i segons la meva opinio... segueixo pensan que lo mitllor per La torre seria un pacte PSC+CIU.

Amb aquest pacte es conseguiria un govern fort i estable al mateix temps.

Segons la meva opinio, crec que els politics tindrien que deixar a un costat les cuestions personals i partidistes i fer, repeteixo, lo mitllor per la Torre. PSC + CIU.

Crec que d'aqueta manera aconseguiran porta La TORRE a on tots els torrencs volem, esser capdevanters de la Costa Daurada.


Salut.

Anònim ha dit...

CIU 4,ADT 2, ABG 2, GIT 1= 9 regidors majoria absoluta.

Anònim ha dit...

No estic parlant de pactes sinó que sumo els partits que abans de les eleccions es van mostrar contraris a com s'havia portat el tema de l'aigua. Ja veure'm qui es ven!
El PSC sense Lecha no té la majoria!

Anònim ha dit...

pensaments diversos??
no!" PENSAMENTS DISPERSOS" SI
Es nota molt que tens unes preferencies politiques i si pretens ser nomes una mica imparcial no ho saps fer. uns guanyen 200 vots = desastre
uns perden 200 vots no passa res
esquerra soci natural de psc! aixi ens va als que tota la vida em votat independencia i ara ens quedem a casa
perque no em dona la gana que el meu vot faci un psoespañol alcalde.

jordi salvat ha dit...

Últim anònim,

Llegeix bé l'últim article dels Pensaments diversos. Afirmo que ERC ha estat castigada per algunes actuacions equivocades, com en el carrer Antoni Roig, i ha perdut 200 vots. Però també s'ha de reconèixer que es mantenen com la tercera força polític i si finalment entren al govern -a veure si Ciuró serà Portabella II o es munta un altre pacte antinatura i queda fora- tindran una segona oportunitat per redreçar la línia descendent. Han de fer molta autocrítica.

I també crec que CiU ha de fer també molta autocrítica i reflexionar perquè no han tret 6 o 7 regidors com anaven dient a tort i a dret. Han pujat gairebé 200 vots, però comptant que han recuperat el cap de llista i alguns elements del VUT, junt amb l'alta inversió en publicitat, els convergents han fracassat.

Crec que la ciutadania de Torredembarra ha valorat positivament el pacte de govern PSC-ERC-GIT-ABT, tot i que ha reequilibrat les forces. Però mantenen 10 regidors. I l'opisició queda igual. Però no descarto que pugui sorgir algun pacte estrany com tant ens tenen acostumats a Torredembarra. Recordem però l'experiència de l'inici del mandat, amb la paràlisi i les baralles de Lecha, Toda, Salort i companyia. Alguns personatges han deapaegut, però.

Ja veurem.