dijous, de setembre 06, 2007

Deures pendents (I): blocs que fan pensar


"Una de les ànimes de 'El Saló dels Penjats'. El seu bloc va ser un dels que ja llegia abans de crear aquest", això diu el Capità Tarragona en el seu bloc per otorgar-me un Trniking Blogger Awards 2007, dedicat als blocs que fan pensar. Moltes gràcies Albert Puñet. Un dels objectius els blocs, a més de desfogar-se un mica exterioritzant pensaments i fantasmes interns, és fer reflexionar. Ara em toca a mi recomanar cinc blocs.

1. Joan Miquel Carrillo: la penúltima incorporació a la Tarracosfera. Enginyer de Ports i Camins, s'ho ha agafat amb ganes i estar creant debats molt interessants.

2. Jordi Pla: des de "Personal i intransferible" analitza l'actualitat mundial, espanyola, catalana i de Torredembarra, el meu municipi. De tant en tant, és recomanable visitar-lo. Fa pensar.

3. Xavi Cacho: ja fa uns mesos que aquest tarragoní (que imita a la perfeció l'exjugador del Reial Madrid Roberto Carlos, entre altres personatges) parla de bàsquet en "El Rincón del jugón". Aquests dies té problemes tècnics però fins ara ha fet molta feina. Recomanat pels malalts del bàsquet.

4. El fantasma del Castillo: des del seu bloc "Torredembarra, un poble màgic?" analitza l'actualitat torrenca des d'un punt de vista molt irònic i provocador. Escriu d'una manera molt particular i ens està oferint unes curioses caricatures. Per cert, ha "amenaçat" amb dibuixar-me.

5. El Saló dels Penjats: no em canso de recomanar aquest bloc que hem engegat una vintena de periodistes tarragonins i que ha captat molts visitants fidels, tot i una certa endogàmia. Quina és la ra
ó del seu èxit?

Que us toca fer als cinc guardonats?

-Escriu un post amb els 5 blogs que et fan pensar.
-Enllaça el post que te l'ha concedit per a que la gent pugui trobar l'origen del premi.

Em queda pendent nominar blocs activistes. Ho tinc pendent Josep Maria.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord en el llistat de blogs. Sobre tot aplaudir el del Sr. Pla.
Un altre blog que últimament he descobert i un tant "freak", es diu "MossenCarles", l'adreça?, http://mossencarles.blogspot.com
Està bé per mirar de tant en tant.

rafael ha dit...

Mi querido Jordi, no dudes ni un instante, que tendras tu caricatura y que esta la realizare con todo cariño y aprecio..por cierto, cambiando de tema..Que m... de programacion nos estan dando en ONA LA TORRE¡¡¡Al que le cueste cojer el sueño..la recomiendo. besitos

rafael ha dit...

Tambien quiero darte una noticia como primicia: Quiero o mas bien me he propuesto, escribir cada vez menos de temas politicos y dar prioridad a temas sociales de nuesro pueblo; No quiero ser la escoba de otros o el que allane el camino. El tema politico, quedara reducido, con algun que otro chiste o dibujo de humor..To el mundo es gueno..
¿ Vas pesando en eso que tu y yo sabemos?..besitos

Unknown ha dit...

Benvingut al club!

mossèn ha dit...

repeteixo ... pensar perjudica sèriament la salut !!! ... salut

El Capità Tarragona ha dit...

iep!

Gracies per contestar-lo!

Salutacions!

jordi pla ha dit...

Gràcies, Jordi, per la menció (Recordem que et pagui "algo".Ídem a l'anònim de les 11:12).
Però ven mirat, això de fer pensar, avui dia, és positiu? ¿És bo donar a entendre que estem enxampats en una societat de consum que no podem eludir? ¿És bo fer rumiar a la gent perquè arribin a la conclusió la majoria de les vegades que res no funciona i el que funciona està regit per interessos particulars?
Seria més raonable donar el merit als que NO FAN PENSAR, als que ens treuen d'aquesta realitat que ens tenim que empassar cada dia vulguem o no.
Escric, com que no serveixo per explicar acudits, per treure'm una mica de sobre el malestar que em produeix un món amb tantes injustícies. I per passar l'estona. En aquest ordre o potser al revés. De mèrits, pocs.
Com no m'agrada fer distincions (i a mi en fa pensar qualsevol, inclús els anònims), declino l'opció que em senyales d'escollir a altres blocaires. Per mi, tothom que posa en circulació un pensament es bo, en el grau que mereix la seva exposició. (O sigui, que no m'emboliquis) Salutacions.