diumenge, de setembre 23, 2007

Una enquesta molt especial


Fa uns dies em van trucar per fer-me una enquesta telefònica. Mai me n'havien fet cap i em va fer una certa gràcia, fregant la il·lusió. "Existeixen!", vaig pensar. L'enquestadora em va sotmetre a un llarg qüestionari que anava des dels temes que més em preocupen, valorar partits i polítics, el meu nivell d'ingressos o les meves creences religioses. Era com una mena de confessionari al qual em vaig sotmetre'm empès per una barreja de deure ciutadà i de curiositat periodística.

Alguns moments dels deu o quinze minuts que vaig estar enganxat a l'auricular del telefon els vaig trobar memorable. Aquí va un. L'enquestadora em volia fer valorar CS, que va definir com a Ciutadans pel Canvi. "N'estàs segura? No serà Ciutadans", li vaig dir reconec que una mica repel·lent. Però jo tenia raó. Ella em va contraatacar més endavant retreient-me que havia puntuat massa baix el líder del partit que havia reconegut que vaig votar en les eleccions al Parlament. El que els experts en sondejos qualificarien d'"animalada" o de "manca total de professionalitat" de l'enquestadora ho vaig trobar molt divertit. La noia tenia iniciativa.

I encara em va fer una demostració més contundent d'aquesta manera especial de fer la seva feina quan ell em va preveure que l'arribada de l'euro farà desaparèixer la classe social a la qual jo em vaig atrevir a dir que pertanyia. Marisa (m'he inventat aquest nom per evitar-li qualsevol problema), m'ho vas fer passar molt bé, tot i que esperava que a més de les gràcies em fessiu arribar algun regalet per contribuir a les prospeccions sociològiques del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat de Catalunya, que tots paguem!

Nota: la noia de la fotografia podria ser la meva enquestadora, però el més segur és que no ho sigui. O sí?

6 comentaris:

rafael ha dit...

Yo no atiendo como norma a nadie, el que quiera saber, que se compre un libro, tu tienes mas paciencia que un santo. besitos

Unknown ha dit...

Añlgun cop he respost a enquestes telefòniques... Són ben curioses. Recordu una en la que les respostes estaven ja encarades a que tot fos positiu, etc.

Sempre he tingut curiositat per saber si la persona que te la fa està treballant des de nord d'Àfrica o llatinoamèrica.

Anònim ha dit...

Es veu que han agafat a la Torre com a mostra aquestos dies ... a mi em van fer la mateixa enquesta el passat divendres ... i també he de dir que vaig ser una miqueta repelent amb l'enquestadora ja que li comentava cadascuna de les preguntes (la culpa era de qui havia dissenyat l'enquesta, no de la noia).

mossèn ha dit...

a voltes es fan pesaaaaaaats ... salut

Lídia ha dit...

Així que existeixen de veritat??? Ho començava a dubtar!! Entenc la teva il·lusió al respecte, a mi també m'hagués agradat contestar-la... Perquè sovint et fan pensar que se les inventen. Tot i que crec que el format telefònic no és el més adient per obtenir uns resultats el 100% fiables.

Herois ha dit...

El tema després éscom les interpreten les enquestes...