dimarts, de setembre 04, 2007

L'Aquí arriba al primer any


Un any per a una publicació diària és sempre una fita important i un bon moment per fer balanç. El diari Aquí ha arribat aquest 3 de setembre a aquest primer aniversari després d'un mes d'agost en què aprofitant que una gran majoria de persones i empreses feien vacances ha fet un descans i no ha sortit. Aquest dilluns ha tornat amb forces renovades i amb ganes de consolidar-se, sinó ho està ja, com el diari gratuït de referència del Camp de Tarragona. L'equip humà que cada dia fa el diari -ens podeu veure a dalt- uneix experiència i joventut, però sobretot té il·lusió.

Jo fa poc més d'un mes i mig que em vaig embarcar en aquesta nova nau informativa deixant enrera més de tres anys i mig en el projecte del Més Tarragona. D'aquesta llarga etapa al degà dels gratuïts tarragonins en faig un balanç molt positiu tot i uns darrers mesos convulsos a causa de raons extrainformatives que van ser força decisives per afrontar un canvi de feina. Al Més havia viscut tres aniversaris i aquest és el primer a l'Aquí. Hem realitzat un especial de 40 pàgines repassant els principals impactes informatius d'aquest any.

Ara toca començar a teixir el segon any de l'Aquí, superant el que s'ha aconseguit en aquests primers dotze mesos. Recordo quan va aparèixer la nova publicació i la veia com a competència, mirant-la amb un cert recel, i ara en formo part. El mercat laboral és així. Els periodistes som professionals i un dia estem aquí i un dia estem allí. Aquest discurs nou us sona dels futbolistes? Molts periodistes, com és el meu cas, ens impliquem molt en la nostra feina. Massa. Almenys jo no sé fer-ho de altra manera.

Fa tres anys i mig que treballo en la premsa gratuïta i m'he tornat un gran defensor d'aquest tipus de mitjans de comunicació sempre que tinguin un mínim de qualitat periodística. Que al lector li costi de franc no vol dir que tot hagi de ser publicitat i els continguts periodístics siguin fluixos. Al Camp de Tarragona s'ha aconseguit tenir uns diaris gratuïts de qualitat i crec que ens n'hem de felicitar. La premsa escrita viu un moment de camvi, amb la irrupció no només dels gratuïts sinó dels mitjans electrònics. Els diaris de pagament estan obligats a reaccionar. Crec, però, que tothom aconseguirà definir el seu espai.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan l'hagis enfonsat com el Més ja diràs alguna cosa. No saben que han fet els de l'Aqui

El Capità Tarragona ha dit...

15 persones!

No sabia que fossiu tanta gent!

Per cert, l'anònim d'adalt és una mica... com ho diriem... Be, m'estimo més no dir res que tots els adjectius que em surten son desqualificatius...

Felicitats a l'aqui!

mossèn ha dit...

vaja, quantes dones ... deu ser un plaer treballar-hi !!! ... salut

Anònim ha dit...

Ei amigo... no hay un sitio para un humilde vendedor de alfombras???? yo con un trosito pequeño me conformo amigo...

jordi salvat ha dit...

Primer anònim,

Que jo sàpiga el Més encara no s'ha enfonsat i continua al carrer cada matí. Per enfonsar l'Aquí donem més temps!

Capità,

Ja veus que tots tenim amics. Un diari encara que tingui 24 pàgines cal un equip humà com aquest: redactors, maquetadors, correctora, fotògrafa, administrativa... becaris. Pots reduit costos, però hi ha un límit.

Ai mossèn: Ja t'agradaria fer una sessió de confessió general.

Ahmed: recuerds de Mustafá, que te debe dies piastras.

El Capità Tarragona ha dit...

Ei! perquè no em puc descarregar l'aqui en pdf per internet?

El Capità Tarragona ha dit...

Perdó!

JA es pot!

Ahir no podia!

Octavi ha dit...

Al primer anònim:

Ke dius? el teu comentari em sembla absolutament lamentable. Crec que si algú sap les infinites hores que el salvat s'ha passat cada dia per poder tirar endavant el diari aket sóc jo, i t'asseguro que sense el seu treball aket diari s'hagués "enfonsat" molt abans. Potser no coneixes les dificultats ke hi ha per poder elaborar un producte de 24 pàgines amb dos o tres periodistes? Saps el sacrifici ke comporta treballar cada dia des del matí fins passades les 11 de la nit? Crec ke no...
Personalment només puc felicitar a l'Aquí pel fitxatge que ha fet contractant-lo. Felicitats per l'any!

Anònim ha dit...

Sóc el del primer comentari.
Això és el que volia que hi hagués una mica de moviment que ultimament la xarxa està molt morta!

Anònim ha dit...

El del primer i darrer comentari:

Has entrat al Saló dels Penjats aquesta setmana. Això no és moviment?

L'Octavi i el Salvat són molt amics?