dissabte, d’octubre 13, 2007

Del POUM i les targetes


La Maria Rosa Martí, una d'aquelles blocaires novelles que ha entrat amb força a la tarracosfera, em comentava l'altre dia que volia que donés la meva opinió sobre el que està passant en la política tarragonina la darrera setmana. He decidit parlar-ne ara, al final d'un minipont que ha anat bé per oxigenar-se una mica. Fa just vuit dies que el Sopar del Militant de Convegència Democràtica es veia envoltat per una forta polèmica. Ens en parlava el president local de CDC, Quim Amorós, al seu bloc. Desenes de tarragonines i tarragonines acompanyaven l'entrada de l'exalxcalde Nadal i altres dirigents nacionalistes a l'àpat amb pressumptes insults, crits i fins i tot empentes i puntades de peu. La blocosfera bullia hores després amb opinions per tots els gustos.

Dimarts el portaveu de CiU, Joan Aregio, afegia més llenya al foc acusant l'alcalde de mentir ja que un càrrec de confiança disposa d'una targeta de crèdit i Ballesteros ho havia negat al ple. Aregio ho comenta al seu bloc. El PSC es defensava assenyalant que la targeta del cap de gabinet de l'alcalde, Gustavo Cuadrado, és un Teletac i la seva portaveu, Begoña Floría, avisava de possibles accions judicials cap Aregio per obrir correspodència que no anava dirigida a ell. Ens ho explica al seu bloc. I també Cuadrado ens en feia cinc cèntims. La blocosfera segueix fent xup-xup i si visiteu alguns blocs ho comprovareu.

Sobre la concentració anti-POUM de dissabte passat crec que hi ha una barreja d'espontaneïtat i campanya orquestrada. Està clar que hi ha gent molt sensibilitzada per un Pla General d'Urbanisme fatalment gestionat i altres persones que han aprofitat aquest descontentament per fer una acció que no crec que sigui gaire intel·ligent políticament ja que Nadal i CiU queden com a víctimes. I és que si han rebut no només agressions de paraula sinó també físiques, inclosos desperfectes als cotxes, no és que quedin sinó que són víctimes.

Joan Miquel Nadal ha estat un alcalde que ha transformat Tarragona però li han sobrat els dos darrers mandats. Ha estat incapaç, amb la inestimable col·laboració d'Unió Democràtica, de deixar al seu successor un camí amb possibilitats de retenir l'alcaldia per CiU. Terres Cavades, Pàrquing Jaume I, la polèmica al voltant del Nàstic i finalment el Pla general d'Urbanisme, que acaba de petar quan ell ja s'ha retirat. A Aregio li va costar païr una derrota molt abultada (13 a 8) i continua arrossegant una motxilla carregada de pedres que li ha deixat Nadal. I aquesta hipoteca la pot estar pagant tot el mandat.

La polèmica sobre la targeta és una altra història. Abans de carregar contra Aregio o cap a Floría hem de definir si una targeta Teletac és una targeta de crèdit. Alguns blocaires com l'Octavi Saumell ja s'han posicionat. El que si que tinc clar és que la imatge que s'està donant de la política amb l'afer de la targeta del cap de gabinet d'alcaldia és força penosa, ja que els ciutadans estan preocupats per altres temes com la seguretat, la neteja i l'accés a l'habitatge, per dir-ne tres que em venen ara mateix al cap.

La fotografia l'he agafat del bloc del Quim Amorós.

10 comentaris:

Maria Rosa ha dit...

Jordi, gràcies per recollir la meva petició i per dir que el meu bloc ha entrat amb força. Tens raó que victimitzar Nadal l'afavoreix més que altra cosa. A veure si les coses es calmen una mica,...

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Sempre m'ha sorprès el comentari de que Nadal ha transformat Tarragona. Ha estat alcalde 18 anys. Va rebre una ciutat bruta i la va deixar bruta. Va rebre una ciutat corrupta i la va deixar corrupta, va rebre una ciutat sense estratègia i la va deixar igual. Que va asfaltar carrers, comprar autobusos i canviar fanals? És que si en 18 anys no fa tot això seria ja de pel·lícula!

Octavi ha dit...

Està clar que els incidents del Fortí de la Reina van ser lamentables, però tampoc podem oblidar que el POUM es va fer sense consens. Tot i això, no el va aprovar Nadal sol, sinó amb el suport de vuit regidors més de CiU, els 2 del PP, dels 2 del Grup Mixt i d'Agustí Mallol.
Pel que fa a l'affaire Targeta de crèdit, crec que Aregio es va precipitar. A més, un teletac no és una targeta de crèdit, sinó de dèbit. La Caixa de torn no t'avança diners per utilitzar el servei, sinó que el pagues a final de mes, tinguis el que tinguis en el compte.
En fi, penso que fer públic aquell document de Caixa Tarragona ha estat una mala estratègia, un gol en pròpia porteria. I em sembla molt raro, ja que precisament aquest no era l'estil de Joan Aregio.

jordi salvat ha dit...

Joan Miquel,

Ets molt crític amb Nadal i CiU -hi ha moltes raons- però a vegades potser ets massa radical. Jo em reafirmo en què Nadal va tenir una primera dècada que va ser molt positiva per Tarragona (compara la xarxa d'autobusos de Tarragona amb Reus, per posar un sol exemple) però uns darrers anys que li han sobrat i ara en paguen les conseqüències la ciutat i els seus hereus.

Octavi: has donat en el clau amb què el Teletac és una targeta de dèbit i no crèdit. I sobre el canvi d'estil d'Aregio... no crec que hagi canviat l'estil sinó que ha hagut de canviar de paper i està triant malament els guions.

Jobove - Reus ha dit...

els mateixos polítics es queixen que hi ha molta abstenció, però clar com que son polítics, no tenen prou inteligencia per preguntar-se el perqué, ja els hi direm naltros, la gent no és vota per rucs !!!!

Herois ha dit...

Qui va dir allò de l'oasi català...

SIGUEU HEROIS

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jordi gràcies per tractar el tema de la manera en que ho has fet.
No sé si a Nadal li van sobrar dos mandats, però si que va transformar Tarragona,SR Carrillo no només va posar fanals i asfaltar carrers. No hi havia autobusos i ara tenim una empresa de transports de primera magnitud, hi havia un sol pavelló esportiu a Camp-Clar i ara n’hi han 5 més, no n’hi havia palau de congressos,, el vial bryant que connecta la part baixa amb la part alta, etc etc. La llista sr carrillo seria molt llarga per posar-la aquí.
Però sembla que els 18 anys alguns els volen resumir en el pàrking de Jaume I ( quant estigui inaugurat i amb 600 places en marxa ningú se’n recordarà dels problemes de construcció). I el POUM que evidentment no vam saber gestionar o informar adequadament, però això no justifica en cap cas els actes de violència.
I respecte a la targeta de crèdit o dèbit, es tracta de saber si Ballesteros va o no mentir, perquè encara que el tema de la tarja de crèdit no tingui importància, l’important es si tenim o no un alcalde mentider, perquè si ha mentit un cop, qui et diu que no pot tornar a mentir?

Anònim ha dit...

Dels problemes de construcció potser no ens en recordarem, però que ha valgut més del triple del pressupostat si.

Joan Miquel Carrillo ha dit...

Sr. Amorós,

Coincideixo amb vostè en destacar l'èxit de l'empresa municipal de transports, suposo que sabrà que no va ser cosa només de Nadal...

Evidentment, el seu primer govern amb gent com Pere Grau, Musté o vostè mateix no era el mateix que va acabar el 2007.

Si vol jo li faré la llista d'èxits de Nadal al meu parer:

Vial Bryant
Remodelació Via Augusta (amb nyapes incloses)
Remodelació àrea Francolí i PP-2
Vall de l'Arrabassada
Campus Sant Pere Sescelades (amb nyapes incloses)
Inici de la variant de la A-7
Arribada del Corte Inglés (a quin preu?)
Remodelació Platja Arrabassada
Parking de la Plaça de la Font i remodelació
Pavelló de Sant Salvador
Desmantellament dipòsits CLH
Rellançament Santa Tecla, Setmana Santa i Tarraco Viva
...

Però, si us plau, no s'apunti cap medalla en política esportiva i en el Palau de Congressos. Mira que tenia on triar...

Per cert, l'empresa d'autobusos avui ja està superada. És necesari ampliar el servei a pobles veïns, però això ja no és culpa de Nadal.

La llista de coses negatives no la faig per no avorrir al personal, però són més de les que estan en boca de tothom.

Finalment, espero que aquesta frase:
"...el pàrking de Jaume I ( quant estigui inaugurat i amb 600 places en marxa ningú se’n recordarà dels problemes de construcció)." sigui fruit d'un mal moment. Encara que vostè no ho pensi, els ciutadans no són menors d'edat.

Són 18 anys, Sr. Amorós.

Anònim ha dit...

En quan al POUM, les coses es fan per interès general no particular, ningú a criticat el POUM desde un punt de vista tècnic, en quan a la gestió es algo que s'ha de fer en temps (20 o 25 anys o mai)el POUM es ORIENTATIU NO NORMATIU (Navarro dixit). I cal no facilitar la degradació de zones, guetos, chabolas, favelas etc. El canvi de metre per metre era una sol·lució... la resta... gestió....
En quant a les targetes, crec que l'alcalde sabia bé el que li preguntaven i va voler esquivar. i li ha sortit malament, un càrrec de confiança no es un càrrec públic o de funcionari que fa un determinat jurament, importa qui maneja el diners públics, no importa si es paga al final de mes o a crèdit. com diria la Floría "se coje antes a un mentiroso que a un cojo".