dimarts, d’octubre 09, 2007

On és el centre?


Si jo em considerés un votant ubicat en un teòric centre polític i visqués a Toledo, Oviedo o Segòvia no sé què votaria en les properes eleccions generals suposant que volgués que la meva papereta tingués un cert efecte en el repartiment d’escons. El Partit Popular està immers en una deriva espanyolista cada cop més exagerada i del viatge al centre pregonat per Aznar fa uns quants anys no en queden ni les maletes buides després d’un retorn precipitat a la dreta més cavernària. En economia, les seves receptes populars són liberals. És clar. El PSOE està entrant en la carrera d’aquest espanyolisme ranci amb el PP, una cursa on té les de perdre. El seu programa social és socialdemòcrata, en certs aspectes molt avançat. Massa potser. I_queda Izquierda Unida? Mai ha volgut ser de centre, i les lluites intestines que pateix encara conviden a confiar-hi menys el vot.

A nivell estatal hi ha un espai polític -el centre- que ha quedat orfe i que ningú té la valentia de reclamar-ne la paternitat. Gallardón és qui està més ben situat. Però no vol. Encara? L’operació reformista encapçalada a mitjan dels vuitanta per Miquel Roca i Garrigues Walker i que reivindicava una opció política de centre, enmig del PSOE i AP, va fracassar estrepitosament. Podria quallar dues dècades després? Haurem d’esperar el resultat de les properes eleccions. Si torna a guanya el PSOE, el PP entrarà en crisi i podria sorgir una nova formació que es descarregués de l’equipatge del radicalisme espanyolista dels darrers anys. I si guanyen els populars seran els socialistes qui poden patir una crisi, mentre l’aparició d’un vertader partit de centre queda hivernada uns quants anys més.

Publicat al diari Aquí el dimarts 9 d'octubre de 2007

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Està clar que en el supòsit teòric que comentes, tú series un votant del PP, del Gallardón, però del PP.

rafael ha dit...

Querido Jordi, yo pienso que el centro, derechas o izquierda, hoy dia no me dicen nada, son estrategias del pasado, para mover al electorado; Las politicas pueden ser mas o menos sociales y estas las puede hacer cualquiera de los tres, pero en una Europa unida, lo que impera es don dinero y no le haces ascos, ni derechas, ni centro, ni izquierdas, solamente tienes que ver los sueldazos que tienen todos, pero yo tengo una solucion: El dinero, tendria que ser como los tomates o las lechugas, valdrian el tiempo que permaneciera en buen estado, luego..perderia se valor, de esta manera se evitaria su almacenamiento y con ello esas grandes fortunas tan asquerosas; Lo importante es que el dinero se mueva y que llegue a todo el mundo. besitos

Anònim ha dit...

No t'oblidis d'això!

LA PROTECCIÓ DE MUNTANYANS ARRIBA AL PARLAMENT
El proper 10 d’octubre es votarà una proposta sobre l’ampliació de l’Espai d’Interès Natural
La Plataforma Salvem els Muntanyans demana coherència a ERC i ICV

El proper dimecres 10 d’octubre, la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya debatrà una Proposa de Resolució per tal de decidir si amplia l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans. La seva aprovació permetria aturar les obres que ja han començat a destruir l’Espai i la seva futura protecció.
Fins l’actualitat, la majoria de forces polítiques (i en especial ERC, ICV i CiU), han donat suport a totes les iniciatives institucionals i cíviques dirigides a la salvaguarda de l’espai (veure relació adjunta). És per aquest motiu que reclamem del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya i d’Iniciativa per Catalunya el seu vot en favor d’aquesta Proposta que defensa el mateix que fins ara han manifestat públicament. Tal sol·licitud d’ampliació va ser una de les peticions de la multitudinària manifestació celebrada a Torredembarra el passat 10 de setembre de 2.006, en la qual van participar, entre d’altres, els parlamentaris Sergi de los Rios (ERC) i Daniel Pi (ICV).

Entenem que Esquerra Republicana de Catalunya i Iniciativa per Catalunya, en tant partits que diuen defensar el Medi Ambient han de posar pel davant la defensa del territori i els seus postulats per sobre de qualsevol altre consideració. El vot d’ERC i ICV resulta indispensable per conformar una majoria suficient que permeti l’aprovació d’aquest Proposta de Resolució. ERC i ICV poden decidir, amb el seu vot, la salvació de l’espai afectat o la seva destrucció.

La Proposta de Resolució, redactada per la Plataforma Salvem els Muntanyans, i presentada pel Sr. Carles Pellicer (CiU), en cas de ser aprovada, permetria l’aturada de les obres i l’ampliació de l’Espai d’Interès Natural per tal d’incloure la zona afectada.

Una zona afectada per un Pla Parcial que preveu la construcció de més de 500 habitatges en un Espai d’Interès Natural únic, que actua com a connector biològic i que es troba qualificada com a zona d’alt risc d’inundació per la mateixa Generalitat..

Podeu consultar la Proposta de Resolució presentada a
http://www.parlament.cat/activitat/bopc/08b078.pdf

Torredembarra 4 d’octubre de 2.007

Plataforma Salvem els Muntanyans


Mocions i manifestos aprovats
- Acord del Consell de Sostenibilitat de Torredembarra de 7 de març de 2005, de l’Ajuntament de Torredembarra, exigint la preservació de l’espai.
- Projecte tècnic elaborat l’any 2000 per encàrrec del Ministeri de Medi Ambient per expropiar els terrenys i assegurar la seva protecció i recuperació.
- Moció presentada per la “Plataforma Salvem els Muntanyans” i aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Torredembarra el passat 22 de desembre de 2005 la qual mostrava la seva preocupació per la destrucció de l’espai que suposava el Pla Parcial Muntanyans II. La Moció va rebre el suport de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya i Alternativa Baix Gaià-Entesa de Progrés Municipal.
- Moció presentada per l’Alternativa Baix Gaià, aprovada pel Consell Comarcal del Tarragonès en data 13 de juliol de 2006, la qual recull la necessitat d’incloure l’espai afectat dins de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans, així com continuar treballant per tal que els terrenys siguin adquirits pel Ministeri de Medi Ambient. La Moció va rebre els suport de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya i Partit Popular de Catalunya.
- Moció presentada per Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament de Catalunya en data 1 de setembre de 2006. Aquesta Moció insta al Parlament de Catalunya, entre d’altres, a suspendre el pla parcial Muntanyans II, protegir-lo adequadament i preveure els tràmits per una eventual ampliació de l’Espai d’Interès Natural Platja de Torredembarra i Creixell. (Podeu consultar el document a http://www.parlament-cat.net/activitat/bopc/07b377.pdf)
- Manifest corresponent a la manifestació del passat 10 de setembre de 2006 el qual va ser signat per les formacions polítiques Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, Alternativa Baix Gaià i Entesa de Progrés Municipal en el qual es recull la sol·licitud de suspendre el pla parcial, continuar les negociacions que garanteixin l’adquisició de l’Espai, iniciar els tràmits per tal que sigui ampliat l’Espai d’Interès Natural.
- Sol·licitud d’ampliació de l’Espai d’Interès Natural Platja de Torredembarra i Creixell presentada per nombroses entitats i col·lectius del Camp de Tarragona davant del departament de Medi Ambient i Habitatge i, entre d’altres Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i l’Alternativa Baix Gaià (ABG).
- Moció acordada per la totalitat de grups de l’Ajuntament de Torredembarra en data 10 de maig de 2.007 (Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya, Alternativa Baix Gaià, Partit Socialista de Catalunya, Partit Popular de Catalunya, Grup d’Independents de Torredembarra, Vilatans Units per Torredembarra), sol·licitant a la Generalitat l’ampliació de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans, per tal d’incloure els terrenys afectats pel Pla Parcial Muntanyans II.

José Oviedo ha dit...

Españolismo radical? deriva españolista? ays ays no intenteis meter miedo que ya no cuela, no hay deriva siempre se piensa igual, con matices liberales y conservadores, pero sin ir dando tumbos. El tema gallardon? pués lo que siempre se comenta desde intereses del otro lado

Saludos Jordi

mossèn ha dit...

el problema creia que era on està la dreta i l'esquerra !!! ... salut

jordi salvat ha dit...

José,

Sí sí. Deriva espanyolista. Divendres serà el dia de la Hispanitat i ningú se'n recordarà de la Verge del Pilar. I a veure qui la té més grossa (la bandera).

I no em negaràs que el PP s'ha escorat molt cap a la dreta els darrers anys. I Gallardón no acaba d'encaixar però us va bé per conservar una part d'electorat més moderat.

Salutacions

Anònim ha dit...

Un consell per els que publiquin comentaris en el blog de Francecs Mercade (xisco), poseu els vostres comentaris en els altres blogs perque el Xiscu tant democràtic com es te censura i no publica els comentaris que no li agraden.