diumenge, d’octubre 07, 2007

Un dels meus polítics de referència


Aquest cap de setmana ens deixa sobre la taula de la política catalana un nom propi: Felip Puig. El líder de Convergència Democràtica, Artur Mas, l'ha situat com a número dos del partit amb el càrrec de secretari general adjunt delegant-li part de les funcions que ell exercia directament fins ara. Puig coordinarà a partir les àrees de militància, sectorials i relacions amb els grups parlamentaris. L'anunci de Mas, que es concentrarà en allò que diu ell la "Refundació del catalanisme" i en ser president de la Generalitat en el tercer intent, va arribar durant el consell nacional de CDC crea un nou equilibri dins del partit i també tindrà els seus efectes a la federació de CiU ja que Puig no té massa feeling amb Duran.

Estic content per aquest nomenament. Des de fa anys Felip Puig és un dels politics catalans que més m'agrada. És dels pocs que parla "clar i català". Jo disfruto veient la majoria de les seves compareixences. El paio en sap. Alguns em direu "quina mala llet que porta". Jo us dic que la necessita pel paper que en els darrers anys ha estat fent com a portaveu parlamentari de CiU. "És un talibà, un radical", em direu altres. "És un sobiranista", us responc. Puig s'enquadra en el sector més independentista de Convergència i aquesta circumstància li crea molts problemes dins la federació, sobretot una animadversió clara per part de Duran.

A Felip Puig el vaig poder entrevistar més d'un any i mig, en plena crisi entre Unió i Convergència a la ciutat de Tarragona. Va ser a Calafell, al local de CDC, envoltat de gairebé una desena càrrecs locals i comarcals del partit. Una entrevista per al Més Tarragona amb espectadors. Situació curiosa i motivant. Vaig poder notar a prop la força d'un polític que aquell dia va dir les coses clares i va posar punts sobre les is. Em va fallar quan em va pronosticar que Joan Aregio seria el proper alcalde de Tarragona. Potser perquè entre Aregio i Ouig hi ha una relació força estreta. Aquesta és una altra lectura del nomenament del nou número dos de CDC en ple debat sobre qui encapçalarà la llista de CiU a les properes generals a Tarragona.

De Puig s'explica que és d'aquells dirigents que trepitja el territori i que té molts suports dins de la militància de base. Va ser secretari d'organització els anys noaranta. Té experiència de govern als departaments de Medi Ambient i Política Territorial i Obres Públiques i ha sabut adaptar-se perfectament a la nova tasca de fuet del tripartit. Ara es centrarà en la política de partit. Crec que Felip Puig és d'aquelles peces bàsiques en la partida que ha de jugar Catalunya per una major sobirania i llibertat.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

que ja vas reservar un tres per cent de la entrevista?

si Felip Puig és d'aquelles peces bàsiques en la partida que ha de jugar Catalunya per una major sobirania i llibertat anem llestos

Anònim ha dit...

films produccions ha dit...
Penjats,...
Totalment d’acord, amb un comentari fet per el "TONDO ROTONDO", en un post en el bloc de l’Oscar Ramirez.
Penso que us esteu equivocant en compartir aquest bloc, i canviant el nom que fins ara us acompanyava, heu aconseguit un segell, una identitat, esser un bloc, ó el bloc de referència per a la ciutat de Tarragona, heu aconseguit, el que no ho ha fet ni el Col•legi de Periodistes, ni el Sindicat, per una vegada hi ha una unió, d’un col•lectiu que estava representat en 24 professionals i d’altres, que formen part d’aquest col•lectiu i, encara teníem moltes coses a dir al altre costat de “la barrera”, ...parlant sense “tapujos”, ,...heu aconseguit una fita important i, això no ho teniu que fer més extensiu, aquest bloc és diu “El saló dels penjats” i va néixer com a referent del que pasa a Tarragona i os lo heu currat vosaltres, amb una mitjana de visites de 500 diàries (d’un-i-do) visites de tot Catalunya, Espanya i, arreu d’el mon amb un 2% (segons al ranking del motigo)
“O sigui que si voleu, es pot mirar de comercialitzar-la (en té un bon EGM)”.
La realitat i els politics de Tarragona és una, la realitat i els politics de Reus és un altra, la realitat i els politics de les Terres de l’Ebre es un altre;
Ni millor, ni pitjor, però és diferent.
Deixant a banda topics passats, a Tarragona poc o quasi res, ens importa el que passa a Reus (de bon rotllo),...etc
Son diferents demarcacions, diferents politics, diferents caràcters,(ho reitero de bon rotllo, però es aixins)

6 / octubre / 2007 19:39

mossèn ha dit...

The army needs you !!! ... salut

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

El Comitè Executiu Local de CDC de Tarragona vol denunciar els lamentables fets ocorreguts el dissabte 6 d’octubre de 2007, a la porta d’accés al Fortí de la Reina, en el qual va tenir lloc un acte privat: el sopar del dia del militant. A l’exterior del restaurant s’hi van manifestar unes 200 persones, convocades per la Coordinadora d'Afectats per la revisió del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). Tots els assistents al sopar –entre els quals es comptaven moltes persones d’edat avançada i algunes impedides físicament- van ser insultats, escarnits, difamats i alguns, a més a més, van rebre empentes, travetes i puntades de peu, sense que cap responsable de la convocatòria -com els senyors Santiago Blanco, responsable de la convocatòria de la manifestació, Josep Albert Castellví, membre de la junta gestora del moviment en contra del POUM, o la dirigent veïnal Elena Regidor, un dels membres de la candidatura socialista a les eleccions municipals, fes cap cosa per tallar la violència. El comportament indigne dels manifestants només es pot definir com de persones incíviques i propi d’energúmens.
Sort que el seny de les persones que van anar al sopar va ser molt més gran que la rauxa enfollida dels manifestants i van fer que suportessin sense immutar-se les contínues provocacions. D’altra manera potser s’hauria produït una batalla campal.
I mentrestant, què feia com a espectadora impassible la Guàrdia Urbana de Tarragona? Quines ordres tenia? Què van fer per prevenir els aldarulls? Per què hi havien quatre membres de la Guàrdia Urbana que s’ho miraven des de l’altre costat del carrer, a distància? Hi han proves de, com a mínim, dues trucades a la Guàrdia Urbana, la primera a les 13,30 h del migdia en què es demanava la seva presència a l’aparcament del Fortí de la Reina per tal de prevenir possibles aldarulls. L’altra trucada va tenir lloc durant la concentració violenta davant del Fortí de la Reina per tal de sol·licitar la intervenció de la Guàrdia Urbana per tallar els fets que estaven tenint lloc i que feien perillar la integritat física d’algunes persones com ara la del senyor Nadal; la resposta del propi cos de seguretat va ser que ja estaven presents al lloc dels disturbis.
Per últim, a la sortida del sopar molts cotxes estaven ratllats, abonyegats, amb retrovisors trencats, tal com si hagués passat una host de bàrbars.
Ara més que mai Convergència Democràtica de Catalunya vol subratllar la necessitat de preservar la llibertat d’opinió i de manifestació, elements bàsics d’una democràcia, i la seva més absoluta creença en què la via del civisme i el respecte a tothom és l’única via per solucionar els problemes.
No ens queda més que esperar una resposta contundent de l’Ajuntament i que l’alcalde Ballesteros depuri les responsabilitats corresponents.

Joaquim Amorós Le-Roux
President del Comitè Executiu Local de CDC de Tarragona

Anònim ha dit...

Ara entenem per fí, amic Salvat els teus escarafalls al rebutjar tant sobtadament, que no sóc d'ERC!. Ara queda clar, el pas que estas fent és cap a la dreta. Està crar que no et mous del sobiranisme, però posar per referència en Puig, aclareix de quina ralea estàs fet, o t'estas fent. Quant et dediquis a la política, també seàs dels qui fot mà a caixa, com el teu estimat Puig...

Anònim ha dit...

Home, el Puig és un dels polítics més impresentables dels que patim, sobretot quan ha tocat poder. Potser alguns no recordeu la seva arrogància i mala llet posant el Departament de Medi Ambient a les ordres del PP mentre justificava i defensava el PHN. Un impresentable dretà i conservador com la copa d'un pi. En fi, cadascú busca els seus referents...

rafael ha dit...

Queridos anonimos, no creo que por que le guste este politico en concreto, nuestro Jordi tenga que rendir cuentas, es mas, pienso que es mas preocupantes las conductas de politicos independentistas que aventuran para años luz un pasito hacia delante y que al dia de hoy se pasean por el extrangero, hablando de Catalunya, con coche abanderado con el escudo de España. besitos

Herois ha dit...

Va defensar el Pla Hidròlogic Nacional... espero com a mínim que faci el mateix amb les seleccions catalanes.

Anònim ha dit...

No se perque ataqueu al Jordi, tothom te dret a gradar-li qui vulgui quin tan per cent deu tindre l'anonim primer que jo sapigue el President Maragall va rertirar la seva insinuació, per molt que repetim un fet no es un fet si no es demostrable.
També pot pasar que els qui van insinuar el 3% ho tinguesin que retirar perque el seu tant per cent es molt més alt. I aixì podem continuar descalificant a tots. Al final que cadara per creura en la democràcia?.