dimecres, d’octubre 03, 2007

Guerra de desgast


El mandat avança a Torredembarra i ja ha superat la simbòlica barrera dels cent dies. Poc balanç pot fer un govern que s'ha anat formant a batzegades i que continua en minoria i amb poques possibilitats d'obtenir una majoria còmoda a curt termini. Els quatre grups que estan a l'oposició s'ha acomodat a aquest paper i estan decidits a practicar una guerra de desgast, minant la moral de l'adversari guanyant-li votacions. Els membres del govern també han assumit que els tocarà governar en minoria, una tasca gens fàcil i que pot produir situacions com les darrer plenari.

Més de quatre hores de plenari no és massa normal en un municipi de 15.000 habitants. Però hem de tenir en compte que és en aquest moment quan l'oposició pot demostrar el seu poder i tombar propostes del govern i aprovar-ne de pròpies. Aquesta situació ja es va produir en els darrers mesos de Santiago Segalà com alcalde, l'any 2000, quan el PP va deixar CiU en minoria. No feia massa que havia començat el mandat, que era una continuïtat de l'anterior amb uns desajustos heredats que van provocar la fi dels nou ays de Segalà en l'alcaldia.

Aquest proper 20 d'octubre es compliran tres anys de la moció de censura que va portar el socialista Manuel Jiménez a l'alcaldia amb el suport d'ERC, GIT i ABG. Poc queda d'aquell esperit inicial, amb un optimisme i unes grans esperances davant d'un govern nou. El divorci entre socialistes i Alternativa Baix Gaià és un fet des del juny, però des de fa unes setmanes republicans i ecosocialistes també han evidenciat molt males relacions amb creuaments d'acusacions entre Ciuró i Suñé. Temes com el concurs de l'aigua també creen divisions en el sí de l'actual govern tripartit.

I l'oposició treu punta de la situació. Maria Dolors Toda i l'Agrupació, amb les indispensables dosis de populisme, es mouen com a peix a l'aigua disputant-li el lideratge de l'oposició a CiU, que està acabant de resituar-se amb el seu nou líder i la resta de regidors, també novells. El PP ha tret ja alguns rèdits del seu paper central, com un seient al Consell d'Administració de Port Torredembarra. I l'Alternativa també apreta el govern reforçada amb l'augment d'un a dos regidors.
Parlant d'aquesta formació, el seu líder a Torredembarra, Lluís Suñé serà el cap de llista d'Iniciativa per Catalunya Verds a la circumscripció de Tarragona a les eleccions generals. Suñé és actualment un valor en alça mentre que la resta de líders polítics tenen molta menys projecció i topen en el Consell Comarcal del Tarragonès la seva frontera. I és que hi ha partits que tenen maregassa interna que no els deixa mirar a l'exterior.

I enmig està Torredembarra. Mentre els grups polítics es pensen que la sala de plens és un petit parlament on es negocien mocions, transaccions i iniciatives del govern, els grans temes que s'arrosseguen des del darrer mandat no acaben de solucionar-se: el concurs de l'aigua, les obres del carrer Antoni Roig i la plaça de la Font, el Pavelló Municipal, Muntanyans II… Però els polítics locals tenen massa feina a defensar les seves posicions en el plenari i dins del seu propi partit i s'obliden que hi ha moment que s'han de deixar enrera els partidismes i fer sacrificis pel bé dels ciutadans, que a més els van votar fa quatre mesos.

1 comentari:

rafael ha dit...

El mandato avanza y no se soluciona nada,ahora toca el tema de la pela y cada grupo tiene una idea diferente; Hemos entrado en crisis, sobretodo los pueblos que viven del tocho, los balcones y ventanas, estan llenas de letreros SE VENDE..Hay tantos letreros y de tanto tiempo expuestos, que hasta pierden el color, y digo yo..Esto no hara cambiar de camino a nuestros politicos?Fijate Jordi en una cosa nada mas, lo cual demuestra la torpeza de estos y sus pocos reflejos, para dar un cambio de timon; La torre tiene terrenos en los cuales nada mas dejan hacer casas, la normativa dicta la cantidad en M2 permitida de construccion y la altura de las mismas,segun el terreno disponible y segun la zona, pero tienen que ser casas por cojones. Si no se vende un piso, como coño se va a vender una casa; Esto ocurre en zonas llamadas residenciales y vuevo a decir yo:Entiendo que no dejen construir mas de lo que dicen, entiendo que no dejen sobrepasar las alturas y evitar la masificacion, pero en lugar de que sean cuatro casas de 250 m2 que no comprara nadie, no dejan hacer seis viviendas (pisos) de 160m2 que al final y al cabo son los mismos metros cuadrados permitidos.
No ellos prefieren extenderse, hacia otras zonas, con el coste que supone llevar agua y luz,urbanizar calles, mas zonas verdes, si las pocas que tenemos se encuentran en un estado deplorable, para que mas; Es el caso de Muntanyans y otros y para colmo estas normativas son perjudiciales hasta para los que vivimos en este pueblo..un ejemplo: Si tu quieres ir a vivir a San Jordi, clara o Munts, porque el centro no te gusta y quieres pocos ruidos.. la unica opcion es comprarte una casa, no teniendo en cuenta que existen zonas como San Cugat, San Quirse y otras, dejan hacer viviendas de este tipo y al lado hay torres, estan mezcladas, eso si, no pueden sobrepasar las alturas de 10 o 11 metros, creando un entorno, agradable y tranquilo..somos especiales, ya no te hablo del tema de las industrias,el tema hotelero,temas de ocio..si cojes las normativas, te da algo; Hoy dia Torredembarra no les interesa ni a los propios constructores. besitos