divendres, de novembre 09, 2007

Tres tertúlies i una entrevista


Tinc una mica que sempre critica els tertulians perquè es creuen capaços de parlar de tot encara no en tinguin ni idea de gairebé res. Potser té raó, però a mi és un un gènere que m'agrada molt. Tant participar-hi com escoltar-ne. M'aixeco gairebé cada dia amb la tertúlia de RAC-1, a vegades al migdia escolto L'Oracle de Catalunya Ràdio i a la nit sovint sento les tertúlies de La Nit a RAC-1 o les del Tu diràs. Però també participo en tertúlies. Aquesta setmana, en tres.

Cada dilluns, l'Octavi Saumell, el Xavier Zaragoza m'acompanyen en una tertúlia a Onda Cero que modera l'Adriana Haro. És una tertúlia fresca, de periodistes joves, on tractem l'actualitat municipal posant èmfasi en els temes que més preocupen a la ciutadania. Un cop al mes em conviden a la tertúlia matinal de Tarragona Ràdio. Aquest dimarts vaig compartir micròfons amb la Núria Pelay, secretaria de Transport de l'UGT de Tarragona -que debutava i va estar a un gran nivell- i dos clàssics, el regidor de CiU Albert Vallvé i l'advocat Xavier Solé Poblet, que vam descobrir que tenien en comú haver estudiat amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán. Em va confirmar en antena que Morlán no era el delegat de classe. Afortunadament.

I dijous em vaig acostar a la tertúlia d'Altafulla Ràdio, a la qual l'Albert Jansà, el seu moderador, m'ha deixat les portes obertes per quan em va bé anar-hi. I reconec que m'hi hauria de deixar caure més. A la tertúlia d'ahir vam participar-hi l'amic blocaire Josep Maria Yago, l'Antoni Vilà (Diari de la Torre) i a l'altra banda del fil telefònic, el president de l'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme, Roberto Manrique. Estava a Madrid i sortia d'un judici contra l'etarra Olarra, acusat d'induïr el darrer atemptat mortal d'ETA a Catalunya, contra el policia Santos Santamaria. Em va sorprendre la seva serenitat. Manrique té les coses molt clares: ETA no té res a veure amb l'11-M i cal volutat política per acabar amb la banda terrorista.

I aquest divedres he anat a Ona la Torre per fer l'espai setmanal dedicat als blocs. Hem entrevistat en directe un amic, company tertulià i blocaire, l'Octavi Saumell, que ens ha explicat la seva experiència amb el seu bloc. Admiro com l'Octavi actualitza el bloc cada dia després de la jornada laboral. També hem parlat de la jornada sobre nou periodisme que organitza el Col·legi de Periodistes aquest dissabte. En parlaré més endavant.

3 comentaris:

mossèn ha dit...

i entre tants micròfons ... ja esteu segur ??? ... salut

Octavi ha dit...

L'entrevista va estar molt bé, tot i que considero que qui millor pot parlar de blocs a Tarragona ets tu mateix. Se'm va fer molt raro que m'entrevistés un amic, jajaja!!!

Cèsar Llamborda ha dit...

A Tarragona ens fa falta un Morlán :-)