dissabte, de setembre 20, 2008

Cròniques de l'altra banda (XXIV)

Que us sembla aquesta imatge? Als que us agrada el món de l'art us deu picar la curiositat. Doncs és a Figuerola del Camp, un petit poble situat als peus de la Serra de Miramar que dimarts vaig visitar per tercer cop. Les altres dues vegades no m'havia "internat" massa al poble, però aquesta setmana vaig tenir uns minuts per endinsar-me en els seus carrers. Us ho recomano. Estàs gairebé al costat de Valls i respires un ambient exquisit de poble de mitja muntanya. Una mica dde fresca si que feia a le set de la tarda. Però fresca sana. Havíem organitzat una vsita per a la premsa a l'exposició numismàtica, biblioteca i el museu que la Fundació Privada Catalana per a l'Arqueologia Ibèrica, que té l'Àngel Segarra com a alma mater, ha instal·lat a Figuerola.

Vam sortir impressionats. Una hora i escaig molt ben aprofitada. Vam fer un recorregut per la numismàtica catalana des que els grecs van arribar a les costes gironines fins el paper moneda que molts pobles catalans tenien durant la Guerra Civil, vam observar facsímils i llibres originals de l'Edat Mitjana fins ara i al Museu vam passejar-nos de tota mena d'obres d'art de diferents èpoques. La sala dedicada al gòtic és la de la imatge de dalt. També hi ha talles romàniques, terrissa blava de l'època moderna, armes, documents del 1300 fins ara, i molt més... El museu només està obert per les festes locals i la diada, però l'exposició i la biblioteca la podeu visitar tots els dissabtes al matí. Val la pena.

Aquesta setmana també ha estat la de l'inici del curs escolar i des del Consell Comarcal de l'Alt Camp hem donat dades de transport escolar i menjador. En ser una comarca en bona part molt ruralitzada cal fer una gran inversió per a que nens i nenes gaudeixin d'un ensenyament de qualitat. També s'estan acabant de tramitar les beques per a les famílies amb menys recursos econòmics. Si entreu a la pàgina web del Consell veureu altres activitats en marxa, com una caminada dins de les Jornades Europees del Patrimoni o una xerrada sobre el Castell de Selmella.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Menosmal ke tus amigos los rojos, NO QUEMARON TODA LA IGLESIA.

jordi salvat ha dit...

Amic anònim,

Els exaltats que cremaven esglesies el 1936 (amb això de amigos rojos et deus referir a aquests) no eren amics meus. Si repasses alguns posts meus anteriors ho comprovaràs.

Anònim ha dit...

Ei Llaneras!!!

Ja ho sabem que tu no ets "rojo", ets purament blaugrana!