dilluns, de setembre 08, 2008

Sí a l'estelada

Aquest any es celebra el centenari de l’estelada, la bandera que simbolitza la lluita de Catalunya i els Països Catalans per la independència. Coincidint amb aquest aniversari, diversos partits polítics estan movent cel i terra per impedir que aquesta bandera onegi a molts ajuntaments catalans que s’han adherit a una campanya per conmemorar el centenari d’aquest símbol. L’estelada és compatible amb la senyera. Seran molts els catalans i catalanes que penjaran la bandera estelada aquest 11 de setembre. Més que els darrers anys, tot i que deu n’hi do les que es poden veure als balcons i finestres de moltes ciutats i pobles. Mentre les senyeres penjades es redueixen any rera any, les estelades augmenten. L’independentisme està a l’alça.

Penjar l’estelada aquest any és un acte de reivindicació nacional més que mai davant l’actitut del govern espanyol, amb un insultant menyspreu i despreci que estan demostrant cap a Catalunya en la negociació d’un nou sistema de finançament. Però també és una reivindicació de la societat civil cap a una classe política catalana massa pussil·lànime i dividida –tot i que vulguin demostrar una unitat impostada- enfront d’aquesta actitud fatxenda que ens arriba de Madrid i que, a més, troba massa complicitats dins el nostre país.

Davant d’aquest panorama som molts els catalans que reaccionarem penjant l’estelada –alguns per primer cop i altres repetirem-. Però també ho faran alunes desenes d’Ajuntaments. Hem de demostrar que si l’Estat del qual formem part ens continua maltractant potser ens repensarem seguir-hi a dins. És bo recordar-los que el 1714 vam deixar de tenir un estat propi pel pes de les armes no perquè ho volguéssim. Falten sis anys per al 300 aniversari de la pèrdua de les llibertats a país independent i, tot i que des del brutal Decret de Nova Planta hem millorat la nostra situació dins d’Estat espanyol, la sensació que tenim molts és que fa un temps que estem tirant altre cop enrera. Aprofitem, doncs, la Diada per avisar-los que ja n’hi ha prou d’aquest color penjant senyeres i estelades a dojo.

Publicat al diari Aquí el 8 de setembre de 2008

8 comentaris:

Anònim ha dit...

NO NOS ENGAÑAN CATALUNYA ES ESPANYA.


11S RES A CELEBRAR! ROJOS NO GRÁCIES.

Anònim ha dit...

Doncs jo si que la penjaré

VISCA CATALUNYA LLIURE

jordi pla ha dit...

Quina prefereixes que pengi? L'estelada blava o la vermella?
I la senyera, no serveix?

jordi salvat ha dit...

Jordi,

Pots triar, però pengen alguna!

Anònim ha dit...

jo penjaré l´estelada

Anònim ha dit...

Ei Llaneras!!! Cada dia t'assembles més amb ell ... o ell a tu ... no se que és pitjor :)

Unknown ha dit...

Bones de nou,
et visito per donar-te les gràcies. Avui us he dedica un petit document en format vídeo fet amb bones intencions i per tenir un record d'aquests dies.
Ens llegim els propers dies. Prometo entra en calma als blogs adherits i fer una bona ullada. Tenim u nivell molt alt a Catalunya amb els blogs.
Per cert et deixo aquí el correu per aquells que s'han adherit i que jo no en tinc constància per tal de fer l'enllaç. 100anysdestelada@gmail.com
Moltes gràcies.
Muakisssssssssssssssss

Anònim ha dit...

Això del Llaneras és molt gran.

Aquest blog el visita gent amb molts problemes mentals (o de vista). Jo crec que t'assembles més al Dani Alves o el Rafel Nadal, posats a dir parides.