divendres, de setembre 12, 2008

La Diada del Finançament

La Diada Nacional de Catalunya 2008 passarà a la història com la Diada del Finançament. La majoria d'intervencions dels polítics han estat referides a la necessitat de Catalunya d'obtenir un bon finançament en la negociació amb el govern de Madrid. S'han fet reiterades crides a la unitat i a la fermesa per defensar la posició catalana, ara per ara a anys llum de la proposta que ens ha fet el ministre Solbes. L'altre capítol destacat de la Diada 2008 ha estat el centenar d'estelades que han fet onejar els Ajuntaments catalans, a més de milers més que ciutadans i ciutadanes hem penjat als nostres domicilis. Us deixo aquesta imatge avui al Carmel. Almenys és molt plàstica.

Altres imatges han estat massa semblants a les d'anys passats, com les tradicionals escridassades als polítics i institucions que fan ofrenes al monument de Rafel Casanova. A mi, personalment, se'm fa pesat. Hem tingut actes institucionals a dojo, començant pel Parc de la Ciutadella i acabant, per exemple, amb Torredembarra, amb polèmica inclosa (feu una volta pels blocs dels regidors torrencs i veureu l'ambient). Tampoc no han faltat manifestacions i la crema de fotos dels monarca borbó (descendent de Felip V, no ho oblidem) i la reina i banderes espanyoles i franceses.

I la Diada del 2009? Jo ja l'espero perquè pot ser molt interessant. Aquest any encara ens manca el desenllaç de la negociació del finançament i la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i s'ha volgut "vendre" que tots (o gairebé) els partits catalans lluitaran per aconseguir un finançament just. Vivim en una mena de darrers minuts d'un partit en què cada cop el rival ens apreta més i nosaltres juguem com si anéssim guanyant còmodament. Correm el risc de despertar de cop i que entrem en una depressió nacional que hauríem de convertir en mala llet, també nacional.

Però no oblidem el detall de darrera hora! Aquest mateix dia 11 de ha arribat la sentència del Constitucional sobre la consulta popular impulsada pel lehendakari Ibarretxe. Un no unànim, rotund. Quin missatge també per a nosaltres! Bofetada (tot que esperada) als bascos el dia de la nostra diada. Com les gasten a la Messeta!

Ja podem esmolar bé les eines que ens ve gent molt ufana i molt superba!!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues va a ser verdad que Jordi tiene una retirada al ciclista Llaneras. Más que una retirada, es que tienen los mismos ojos y las mismas orejas.

Un saludo Jordi. No te lo tomes a mal, pero es que os pareceis mucho.

Anònim ha dit...

A la Torre, Diada pepera.

Anònim ha dit...

Jo soc de la torre, pq pepera?

La casa de Pinel ha dit...

diada sin pasta, el año que biene doble diada o tal vez todabia tendremos menos financiamiento que este año?

Anònim ha dit...

peseteros catalanes