dijous, de desembre 11, 2008

RAC-1, la Ràdio Nacional de Catalunya?

Les dades de la tercera onada del 2008 de l’EGM son clares, tot i qui, com si es tractessin de resultats electorals, hi ha qui les interpreta al seu favor quan són netament negatives. RAC-1 segueix el seu ascens imparable i està molt a pro del segon lloc de la SER a Catalunya, mentre l’audiència de Catalunya Ràdio accelera el seu enfonsament, tot i que manté el primer lloc. El que molts ja auguraven a l’inici de la temporada, l’enquesta de l’EGM ho confirma. RAC-1 puja molt i Catalunya Ràdio retrocedeix.

Reconec que jo sóc un oient habitual de RAC-1 i aquest fet em pot restar una certa neutralitat, tot i que encara sintonitzo Catalunya Ràdio de tant en tant. Disfruto amb el Basté, ric amb els de Minoria Absoluta i el Clapés i vibro amb les retransmissions del Barça. Enyoro el Bassas, que aquesta darrera temporada havia tornat a escoltar més que ocasionalment. Si que sento la interessant tertúlia de l’’Oracle’, dirigida pel Grasset i sempre que puc connecto amb l’’En guardia’, del Calpena i el Jonqueres. Aquests dos darrers programes són de Catalunya Ràdio.

La ràdio és un mitjà que ha resorgit amb molta força entre tanta nova tecnología. La inmediatesa i la proximitat continuen sent les seves grans armes. Els locutors són com de la familia. T’acompanyen mentre condueixes, quan treballes, abans d’anar a dormir… La ràdio t’informa, et fa riure, et fa pensar, interactues amb ella… Està clar que RAC-1 és una emisora que està pujant amb molta força amb una programació de qualitat i uns grans professionals. Els resultats ho demostren. També l’EGM assenyala que Catalunya Ràdio viu un mal moment, amb una línia perillosa línia descendent. Suposo que els seus directius en prendran nota perquè ser la Ràdio Nacional de Catalunya no és un títol vitalici. Cal mantenir-lo i fer mèrits per ser-ho.

4 comentaris:

L'illa dels monstres ha dit...

el que has dit al post ho comparteixo tot gairebé al 100%. de sempre he estat gran aficionat a la ràdio, sempre l'he tinguda encesa al costat meu quan estic a casa, i els darrers anys el dial no s'ha mogut de RAC1 pràcticament. Escolto sempre El món, Minoria Absoluta, a vegades La Segona Hora i la informació esportiva, encara que hi han alguns programes infumables (Via Lliure, Tot és possible), i el del Clapés tampoc és que sigui sant de la meva devoció, però a la tarda no escolto la ràdio perquè estic treballant.

Catalunya ràdio s'haurà de posar les piles, encara que diguin que són la rehòstia. L'oracle el trobo molt bo, així com El cafè de la república, i el Problemes domèstics també m'agrada. però per exemple el programa de la tarda és extremadament fluix (com a mínim els cops que l'he escoltat)

MARTELL DE REUS ha dit...

RAC1 fa en general una programació fàcilment digerible, bastant refrescant pensada per enganxar al públic però des del meu punt de vista té una sèrie de defectes: en el fons els seus continguts tenen tocs dretans, amb un cert toc demagògic i sense compromete's amb el fet nacional català (si us hi fixeu aprofiten qualsevol oportunitat per introduir l'español en els seus programes). Suposo que això es degut a la propietat de l'emisora que és del Sr. Conde de Godó.

En canvi Catalunya Ràdio està patint una mena de "voladura controlada", sembla que per part del govern català es pretén fer-ne una mena d'emisora antropològica i minoritària emulant el que ja van fer en el seu moment els governs españols amb la degana Radio 4.

Salvador Guinart ha dit...

Tant el PSC com els meus, estan desmantellan (ells sabran per què), Catalunya Ràdio. Cas del Bassas a banda, s'han carregat la tarda i el cap de setmana. Con dos cojones!. Una ràdio pública que dindre de no masses anys no escoltarà ni deu. La Neus Bonet, hauria d'estar fent Catalunya Informació... te "menus" sang!!!!; quan acaba ella el Manel Fuentes ho té complicat per que a la mateixa hora tenim el Minoria Absoluta. I així, podriem continuar hora rera hora... es que no hi ha color. Jo sóc dels que la temporada passada alternava Bassas-Basté (amb clar domini del Bassas); després Minoria Absoluta (més sovint que amb el Fuentes); i a la tarda el Llucià Ferrer (més vegades que el Toni Clapés)... doncs bé, ara ja no, ara ja escolto NOMÉS RAC-1... i no sé, em sento extrany. Com si m'haguéssin estafat. I això que una de les conselleries d'ERC és mitjans de comunicació!!!
En fí, no res nen, marxo a esmorzar que això no ho arreglarem. Fem cagar de vegades...
Una abraçada i que tinguis un bon cap de setmana... i que guanyi el Nàstic i el Barça! ;-)

jordi salvat ha dit...

Interessants opinions que demostren que esten enmig d'un procés que ja veurem com acaba. Sobre la conspiració per enfonsar Catalunya Ràdio és difícilment creible però si s'analitzen fredament els fets no està tan clar.I recordem que la Minobis va fer molt mal.