dilluns, de gener 05, 2009

TV Mítica (XIII): El nan roig

Aquesta és una de les sèries clàssiques de la tarda-vespre pel 33 de la meva adolescència que s'ha anat reposant diversos cops i sempre m'hi enganxo i m'ho passo molt bé: 'El nan roig'. Ens trobem davant d'una altra sèrie dels mestres de la BBC. El primer capítol es va emetre a la Gran Bretanya el 1988 però al nostre país va arribar ja a començaments dels noaranta, em sembla recordar. El punt de partida és força rocambolesc i promet. L'he extret de la Wikipedia.

"Narra la historia de Dave Lister (interpretado por Craig Charles), el último ser humano vivo. Lister se embarcó en una nave minera (el Enano Rojo) en misiones en Júpiter. Lister compartía habitación con Arnold Rimmer (interpretado por Chris Barrie), un maníaco del orden y la limpieza, egocéntrico y obsesivo, justo lo opuesto a Lister.

Por la introducción ilegal a bordo de una gata preñada, Lister fue condenado a estasis temporal (hibernación). Tres millones de años después, Lister es traído de vuelta de la cámara de estasis. La nave deambula a la deriva en el espacio. Una explosión de radiación eliminó a la tripulación tres millones de años atrás. Los únicos habitantes de la nave son el recién devuelto Lister, el holograma de Rimmer, un gato evolucionado de la gata preñada de Lister que sobrevivió a la radiación en las bodegas de la nave (interpretado por Danny John-Jules) y Holly, el ordenador de a bordo, con un cociente intelectual de 6000, a los que posteriormente se les une Kryten, un mecanoide (androide)."


'El nan roig' és considerada una sèrie de culte i és comprensible. Les trames i els diàlegs són brutals. El protagonista és 'un jetas', l'holograma Rimmer dóna molt de joc i el personatge del gat és impressionant. un Si us agrada 'Sí, ministre'. 'Els joves' i/o 'L'Escurçó negre' us agradarà el 'Nan roig'. Ara no us sabria dir si encara la fan en algun canal de Televisió de Catalunya, però segur que la tornaran a fer. El DVD no l'he vist enlloc. He llegit que ben aviat hi haurà una pel·lícula.

7 comentaris:

Albert Puñet ha dit...

Buf! jo ni la recordo!! Era masssa petit!!

Però amb les referències que dones estaria be recuperar-la per internet...

feliç any nou!!

resnoesmesqui ha dit...

PROPOSTA


Des de la humilitat voldria fer una proposta a tots els blogcaires torrencs:

El proper dilluns i durant una setmana penjar als blogs, als facebooks i a on faci falta, una petita i resumida frase que ens permeti posar el nostra grà de sorra per aturar la bestialitat que s’està patint a Palestina

La frase podria ser la següent:


ATUREM LA GUERRA: PAU A PALESTINA

jordi salvat ha dit...

Capità,

ES nota que som de generacions diferents. Igual ja l'han tret en DVD o potser la pilles pel 300 o el K3. Riuràs.

Anònim ha dit...

Jo si que m'enrecordo, i tens raó estava molt bé, per cert, en aquest escrit fas menció a una sèrie que demà apareixarà publicada a la meva columna... ja ho veuràs, una altra sèrie mítica!

Enric Grangel Llop ha dit...

Tambe son massa, Hotel Fawlty i Allô, allo.

Enric Grangel Llop ha dit...

Tambe son massa, Allô, allô, i Hotel Fawlty.

jordi salvat ha dit...

Hotel Fawlty i Alo Alo també són sèries enormes de la BBC.

I 'Els Joves' van marcar una època. Jo la tinc en DVD i encara la revis de tant de tant. El capítol de la bomba és el meu preferit. De personatge, el 'Brigadaantidisturbis' je je