diumenge, de febrer 19, 2012

Homes d’honor: torna en Dani Santana

El periodista i escriptor Xavier Bosch ha publicat Homes d'honor el segon llibre protagonitzat pel periodista Dani Santana i tot indica que la sèrie es pot allargar uns quants lliuraments més. El primer volum, Se sabrà tot, va arribar avalat pel Premi Sant Jordi 2009 i sobretot amb el morbo de la combinació entre el nom de la novel·la i moment professional de l'autor, que havia acabat de deixar la direcció del diari Avui. Aquell primer llibre va ser un èxit de vendes i aquest segon també s'està situant entre els títols en català més venuts.

La proposta que ens fa Bosch en Homes d'honor és una combinació entre la màfia siciliana, l'incendi del Liceu i aquells herois nacionals que acaben sent impostors. El ritme és molt cinematogràfic i mai se sap si en un futur en Dani Santana agafarà la cara d'algun actor català en un futur proper. En aquesta segona novel·la el protagonista ha deixat la direcció del diari fictici Crònica i dirigeix i presenta un informatiu setmanal d'una cadena televisiva privada. El relat manté certs tocs de novel·la negra i continua retratant les sempre complicades relacions entre polítics i periodistes i les misèries d'uns i altres.

Amb Homes d'honor continuen els paral·lelismes amb certes distàncies entre protagonista i autor. Bosch sap que aquesta és la fòrmula d'èxit. Ho va ser amb Se sabrà tot, quan la gent hi buscava les raons de la seva marxa de la direcció de l'Avui. En alguna entrevista per promocionar el llibre Bosch ja ha confessat que el tercer volum de la saga ja està en procés de fabricació. Esperarem doncs quines noves aventures afrontarà en Dani Santana.