dijous, de juny 07, 2012

Jordi de Manuel juga a futbol

Fa un parell de mesos entrevistàvem en Jordi de Manuel a L'Aperitiu d'Ona la Torre. Vam parlar de la darrera aventura de l'inspector Marc Sergiot, La mort del corredor de fons, una nova novel·la negra bastant sanguinària però que també et despertava les ganes de pensar, de fer-te preguntes sobre l'existència humana. Per sorpresa ens va anunciar que en poques setmanes sortiria al mercat un recull de relats amb el futbol com a teló de fons. I ja tenim aquí: Orsai, biografia d'un felí, editat per Meteora. Futbol i Jordi de Manuel, una combinació interessant.
De Manuel ens ofereix una altra manera de veure el món de futbol, a través de personatges amb molts punts en contacte amb el món real. Ell no és un apassionat d’aquest esport. Se li nota. I aquest fer contribueix a donar-li un to especial als dinou relats que conformen el llibre. Els relats entren molt bé, amb finals que et deixen amb una rialla a la boca. Els arguments et fan reflexionar sobre el circ mediàtic en què s’ha convertit el futbol, on el menys important és l’esport.
L’autor barceloní no pot evitar amanir diversos dels relats amb tocs de ciencia-ficció en un esport tan refractari a les innovacions tecnològiques. És un contrast interessant. A Orsai podem trobar androides i clons darrera la pilota o una Copa del Món on i participa la selecció catalana. Un parèntesi en el Món Sergiot que es pot consumir en còmodes comprimits.

1 comentari:

M.Dolors ha dit...

Estem encantats perquè compartim la mateixa opinió sobre Jordi de Manuel i la seva obra literària. Especialment, és clar, d'ORSAI.