divendres, de juny 15, 2012

Per les vinyes de Bonastre

Cada cop m'agrada més el vi i tot el món que l'envolta. I m'interessa molt saber que hi ha darrera de cada ampolla, quina història personal, quina filosofi... Aquesta setmana vaig poder conèixer a fons el projecte de l'Eduard Pie, Sicus Terrers Mediterranis, un vi que crec que en els propers anys donarà molt que parlar. Amb només 26 anys, l'Eduard ja està cultivant cinc hectàrees de vinya a Bonastre i produeix milers d’ampolles. I el més important, té moltes ideees i projectes en marxa o en ment.
Vam poder tastar el seu vi passejant per les vinyes, al costat de la carretera que va cap a Albinyana, a l'estil En clau de vi, mentre l'Eduard m'explicava com està empeltant alguns dels seus ceps per produir varietats autóctones com el monastrell o la malvasia de Sitges. O com la marinada i la proximitat al mar (cinc quilòmetres) li confereix una personalitat especial als seus vins. M'explicava també com deixa creixer l'herba entre els ceps i com s'hi mouen els insectes. Els seus són vins ecològics. Tota aquesta vida influeix en el vi que elabora.
Em va sorpendre molt el xarel·lo vermell que produeix. El negre, merlot, que ja havia provat per Nadal és un valor segur. El blanc, fet amb xarel·lo més molt aromàtic. També vam provar el dolç i el rosat. A l'etiqueta del revers de les ampolles ressumeix la seva filosofia, en català i anglès: viticultura sostenible, pura biodiversitat, expressió del terrer, fermentació en bota.
El celler el té ubicat a la casa pairal, del segle XVIII, al bell mig de Bonastre. Tines d'acer, botes de roure, àmfores on hi fermenta el seu xarel·lo, cups reconvertits en espais per acumular ampolles que van envellint, com el seu cava reserva... S’hi respira el pas del temps però també la modernitat. I és que té molts projectes en marxa. La seva empresa és jove i d'il·lusió i ganes no li’n falten. La seva aposta és per la qualitat i no la quantitat. Busca un client entès, que sàpiga valorar la complexitat del seu vi. Està preparant la infraestructura per potenciar l'enoturisme, conèixer el vi visitant les vinyes. Apunteu aquest nom: Sicus. Terrers mediterranis.

2 comentaris:

ruth ha dit...

amb ganes d'anar-los a descobrir! ;)

jordi salvat ha dit...

Quan vulguis us poso en contacte!