diumenge, de setembre 28, 2008

TV Mítica (XI): El Equipo A

Aquest dissabte vaig veure per tercer o quart cop el capítol de Padre de Família en què parodien El Equipo A. Aquesta sèrie nord-americana la va emetre per primer cop TVE el 1985 després d'una de les sèries de més èxit dels anys 80, V. El llistó estava molt amunt, però el Equipo A, amb una temàtica molt diferent també es va convertir en una de les sèries mítiques dels 80, d'aquells dissabtes a la tarda-vespre que ens deparava aventures plenes de tiros i explosions i amb un tuf una mica fatxa, pròpia del reaganisme que imperava quan es va gravar la sèrie (1983-1987).

"En 1972, cuatro de los mejores hombres del ejército americano que formaban un comando, fueron encarcelados por un delito que no habían cometido. No tardaron en fugarse de la prisión en la que se encontraban recluidos. Hoy, buscados todavía por el gobierno, sobreviven como soldados de fortuna. Si tiene usted algún problema y se los encuentra, quizás pueda contratarlos... El Equipo A."




Així començava a la primera cadena estatal espanyola cada un dels 98 capítols que es van emetre de la sèrie, reposada els anys 90 per Antena 3 fins a la sacietat. És una sèrie que ens ha marcat a la nostra generació i les inmediatament anteriors. No ho podem negar. La sintonia -molt enganxosa per cert- forma part del nostre imaginari popular i sinó pregunteu-ho a en Toni Soler i companyia que al Minoria Absoluta de Rac-1 la recuperen per presentar els diferents personatges.

Sempre ens quedaran el coronel Hannibal Smith i les seves disfresses, o MA Baracus i els inmobrables penjolls d'or, o el sonat del Murdock amb la seva gorra, o el guapo 'Fènix'. Si entreu a l'enllaç que us he deixat de la wikipedia podreu assabentar-vos de curiositats relacionades amb la sèrie que tenen la seva gràcia. Fent una volta per la xarxa he pogut veure que estan preparant una pel·lícula de El Equipo A i Bruce Willis podria fer d'Hannibal. Se'ns acosta una altra cita amb la nostàlgia. O una altra decepció. Ja ho veurem.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei Llaneras!

Sabies que en un capítol del "Equipo A" va sortir la teva amiga Ana Obregón?

Per cert, et recomano que et facis la prova d'ADN amb en Joan per veure si sou germans, perquè sou clavats!

L'illa dels monstres ha dit...

és casi obligat posar aquest enllaç després d'una actualització així:
http://es.youtube.com/watch?v=pM2fPrEmQZc

salut!

jordi salvat ha dit...

Doncs sí, gregari, sabia que l'Anita (amiga meva? no ho tenia controlat) havia sortit en un capítol de tal magnífica sèrie. Si vas al video que ens proposa l'Illa dels Monstres, un dels següents ens permet deleitar-nos amb l'aparició d'una jove Obregón.