dimecres, de febrer 27, 2008

Apunts del cara a cara


S'ha escrit i dit molt del primer debat electoral entre Zapatero i Rajoy. M'agradaria apuntar algunes de les conclusions que n'he extret, allò que diríem pel broc gros:

1. Zapatero va guanyar el debat, però per la mínima. Tot queda obert pel partit de tornada.

2. Rajoy va aguantar força bé i va reforçar la confiança entre els seus votants.

3. La ciutadania tenia ganes d'aquest tipus de debat i ho demostren els 13 milions d'espectadors que va obtenir.

4. Es reforça la bipolarització PSOE-PP, real a nivell estatal, però fictícia a Catalunya, on el PP és quart. Caldria un debat de o amb la resta de forces politiques representades al Congrés, que seran decisives a partir del 9 de març.

5. Zapatero és més telegènic, però detalls com aquestes celles tan rares que portava en el debat el tornen artificial. Rajoy té una cara més incòmode i en alguns moments del cara a cara la seva vista marxava cap a no sé on.

6. Poca gent canviarà el vot després d'aquest cara a cara. Més gent si que es pot decidir anar a votar i no abstenir-se.

7. El panorama mediàtic estatal ha quedat encara més definit amb el posicionament a favor de la victòria d'un o altre candidat. Massa "hooliganisme". M'ha recordat les nits electorals: tothom guanya.

8. De les enquestes pos-debat me n'enfio poc. Qui va votar a favor que Zapatero havia estat millor? Els votants de CiU, ERC, IU... que el 9-M no votaran socialista. En canvi, qui va dir que s'havia imposat Rajo, votarà Rajoy.

9. El cara a cara m'ha semblat en alguns moments un Barça-Madrid o una final de la Lliga de Campions, amb avantmatx, postpartit, anàlisi tècnica i celebracions i eufòria (només calia veure les seus socialistes i populars).

10. Hi han hagut moltes hores i hores de preparació del debat, tant en els continguts -amb allau de dades inclòs- com en els detalls: corbates "corporatives" incloses, amb vermell per Rajoy i blau per Zapatero.

4 comentaris:

Juan Fuentes ha dit...

Ahir vaig veure que TVE anunciava un debat amb tots els partits amb representació al Congrés, però no recordo quin dia el faran. Ah! I aquesta nit el 33 fa el debat amb els que es presenten a la circunscripció de Tarragona.

Sobre el debat en sí: más de lo mismo. Més que un debat va ser un seguit de monòlogs. A la segona part, la de política social, el Rajoy parlava d'immigració i el Zapatero de la reducció de l'atur i les ajudes socials. Això és un debat?

Salut!

Jobove - Reus ha dit...

van fer la sèrie CSI i la de New York va estar gènial, quina sèrie collons.....

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

És curiosa la fotografia.... el presentador s'allunya de l'equidistància i s'arrenglea a Mr. ZP.

Jo no vaig vere el debat, de fet ni hi vaig pensar... vaig optar per blogejar.