dissabte, de febrer 09, 2008

Tertúlia a la COPE


Falta un mes per les eleccions generals del 9 de març i ja fa setmanes que l'ambient preelectoral ho està envaïnt tot. La majoria de partits s'hi juguen molt (governar, pactar, influir, un escó, tenir grup parlamentari, quartos, càrrecs de confiança...) i estan esforçant-se al màxim amb un alau d'actes i missatges que intenten arribar al votant més allunyat de la política, aquell que costa tan de mobilitzar. Els periodistes estem al mig, intentat fer (o és el que hauríem de fer) de missatgers, de corretja de transmissió, intentant no avorrir la gent amb tanta "campanyitis".

Els periodistes també posem la nostra col·laboració en aquest circ mediàtic de la campanya electoral. Dijous vaig participar en la gravació a l'Hotel Imperial Tàraco d'una tertúlia que s'ha emès aquest dissabte a la COPE. Ja heu vist la foto (massa bona cara no faig, però deu ser casualitat...). Haig de reconèixer que és una cadena que no escolto massa sovint i si la segueixo és a través dels talls del programa del Losantos que emeten altres cadenes. L'amic Frederic Recasens, cap d'informatius de la COPE a Tarragona, em va convidar a participar en les tertúlies polítiques que estan fent amb els caps de lista a Congrés per la circumscripció tarragonina i, evidentment, vaig aceptar.

Aquesta setmana vaig compartir tertúlia amb el cap de llista de CiU, Jordi Jané, el número dos, Raül Font, i l'Isaac Albesa, cap de la secció de Panorama del Diari de Tarragona. Va ser un debat força interessant en què vam tractar temes com la situació econòmica, les infraestructures, educació, seguretat ciutadana, polítia de l'aigua... Són els grans eixos de campamnya i en els quals CiU té la seva posició de sempre, la d'una formació de centre-dreta amb ganes que els seus escons siguin decisius per la formació del proper govern espanyol.

Jordi Jané és un bon candidat tenint en compte la improvisació de la seva designació. Porta una dècada al Congrés i sap el que es cou allà dins. Té el handicap d'haver fet carrera política lluny de les comarques tarragonines, tot i ser fill de l'Arboç i casat a Vandellòs. Tot i que el PSC està recorrent a un discurs molt simplista atacant Jané per aquesta circumstància, obviant que ells també ho fan en altres circumscripcions, com Rubalcaba -santanderí- a Cadis. Aquests dies el cap de cartell convergent està "patejant" el territori i intentant recuperar el terreny que li falta per aspirar a aconseguir anar a la cambra baixa acompanyat de Raül Font. Tenen una missió complicada però no impossible. En parlaré en un altre post.

6 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

em sap greu dir-te aixó, però canseu el periodistes i els polítics, valtros s'ho heu buscat

salutacions

Cèsar Llamborda ha dit...

Una dècada al congrés... i a naltrus si tot va bé ens espera una dècada de blog... del 2006 al 2016.

Per cert, que les cortinetes són molt fashions.

Una abraçada Sr. Salvat! :-)

Anònim ha dit...

El Rubalcaba és del PSC?

Anònim ha dit...

El PSC i el PSOE són partits federats. Rucalcaba no és del PSC però com si ho fos.

Anònim ha dit...

SAPS QUE VERANEJA A TORREDEMBARRA

Anònim ha dit...

Ara resulta que el Rubalcaba el podem veure passejant per Baix a mar i el carrer Antoni Roig.

Ara es comença a entendre tot