divendres, de febrer 01, 2008

Carnaval, Carnaval!


El Carnaval és una festa que genera odis i passions, aversions absolutes i adhesions entusiastes. Jo m'he disfressat moltes vegades i de personatges a vegades molt "freacks". De Dartacám, de barrufet -quin trauma a amb sis anys despintar-te la cara blava-, de follet, d'almogàver, de centurió romà, de soldat, d'indi.. . I en el podi estarien de gàngster -quina pinta!- de dard -vam guanyar un premi- i de Cordobés, a segon de BUP, quan un grup anàvem de personatges del programa d'Alfons Arús Al Ataque. Amb una ensiamada al cap i una "paletilla" de pernilpenjada a l'esquena. Us convido a fer públic de què us heu disfressat i més si ara no acabeu de veure clar aquest capítol de la vostra vida.

Aquest any haig de fer de jurat del Carnaval de Torredembarra. Em tocarà jutjar vuit carrosses i vint comparses -si em voleu enviar algun sobre ja sabeu, je je je- i serà una experiència interessant. Llàstima que el Carnaval torrenc ha decaigut molt i ja no és aquella bogeria amb una vintena o més carrosses dels vuitanta i noaranta. A veure si tornen els bons temps!

Aquest dijous vaig estar per Reus i vaig observar que els ganxets munten un Carnaval molt a la seva. Des de fa dies circulen pels carrers tota mena de pamflets satírics i molt ocurrents. Es dediquen també a disfressar les estàtues -pobre Pintor Fortuny!-. També vaig veure alguna disfressa forçs políticament incorrecta, inquietant m'atreviria a dir. Perquè tenir en un local tancat al teu costat un paio amb passamuntanyes amb la cintura forrada de dinamita et crea una sensació estranya. Sí,és Carnaval, però...

A Tarragona els agrada més el pit i cuixa i la ploma. Hi ha menys sàtira. També es dediquen a llençar mòbils el diumenge al matí en un campiionat reglat. Estrany! A disfressar-se (o no). I els que aneu disfressats tot l'any, treieu-vos per un cop la màscara!!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tu has estat molt "carnavalero".
Els teus carnavals de petit els vaig viure molt. No vas fallar cap, inclòs l'any que va nevar.
M'enrecordo molt bé quan vas anar de barrufet. Estaves moníssim. El que no et devies esperar era el que costaria treure't la pintura blava de la cara. No m'imaginava que t'hagués creat un trauma!
M'alegro molt que aquest any estiguis a l'altre costat, com a membre del jurat. Que vagi molt bé!!!

MR

Anònim ha dit...

Jordi, els sobres només s'envien en el cas de l'aigua!

Carlos Blanco Fernández ha dit...

Jordi!!!

Per fi m'he inserit en el món dels Blogs!!! Com encara no sé emviar Memes t'envio l'adreça:

http://cblanco7.blogspot.com

A veure si ens veiem aviat.

... Per cert, aquest finde no m'amagaré sota cap disfressa ...

Anònim ha dit...

Tranquil Blanco, tu sempre vas disfressat